Skocz do zawartości

gasmil

Użytkownicy
  • Postów

    198
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Lubawa

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia gasmil

Współpracownik

Współpracownik (7/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. gasmil

    Wyroby Pis67 & Co.

    Półgęsek czy ćwierćgęsek;)
  2. gasmil

    Wyroby Pis67 & Co.

    Podaję adres do wysyłki tych zapakowanych:...
  3. gasmil

    Wyroby Pis67 & Co.

    Wrzucisz przepis na tę drobiową? Też bym rodzince poczynił.
  4. gasmil

    Wyroby Pis67 & Co.

    Robisz na samej soli czy peklosoli?
  5. gasmil

    Wyroby Pis67 & Co.

    W jakiej temperaturze i ile czasu pieczesz te podudzia? Nigdy nie chce mi się tego parzyć więc spróbuje w ten sposób. Pozdrawiam
  6. gasmil

    Wyroby Pis67 & Co.

    Boczek parzyłeś?
  7. gasmil

    Wyroby Pis67 & Co.

    Cieszę się, że się nie przeparzyła
  8. Zapytam które? Właśnie się do takiej przymierzam.
  9. gasmil

    Żywiecka

    Piękna kiełbasa na pewno kiedyś taką zrobię, ale mam pytanko przy okazji. Jak to jest, że jedne wyroby parzymy i to do 68 w środku, a niektóre tylko wędzone i to jeszcze dojrzewają tylko w chłodnym miejscu?
  10. Zarozumialce przed koncertem i po, ale wrażenie robią zajebiste. Doświadczenie z mej prowincji z tego lata.
  11. Dwa razy taką robiłem i zawsze była ok. Na kursie w SDM tez taką robiliśmy
  12. Jaki z IKEI I CO TO DT 34
  13. A ja ostatnio wyrzuciłem 20 mb jelit baranich, bo stwierdziłem, że i tak nie dam rady nadziać ich na lejek chińczyka. Po 10 min próby zrezygnowałem. Jutro idę po drut spawalniczy nierdzewny. Srebrem go nie zespoję ale może jakiś spaw. Grzegorz twoje wyroby są super, a dekoracje to mistrzostwo świata :clap:
  14. gasmil

    Peklowanie

    Peklowałem polędwice 5 dni w solance 10% z lekkim nastrzykiem ok 5 % wagi mięsa. Mam obawy ze będzie trochę za słona. Ile waszym zdaniem powinienem czasu ja moczyć?
  15. Własnie opisuje przypadek z wstawioną wodą, inne wędzenia są ok. To był pojedynczy przypadek. Usłyszałem, że jelito nie będzie tak twarde i przylegać do kiełbasy jeżeli będzie wilgotniej w komorze, no to sobie puszkę metalową z wodą wstawiłem i to był ostatni raz Wędzarnię mam o.k. przynajmniej tak mi się wydaje zresztą sam ją chwaliłeś niedawno.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.