Skocz do zawartości

Malinowy Bzyk

Użytkownicy
  • Postów

    214
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    centrum i mazury
  • Zainteresowania
    technologia miesa ,technologia fermentacyjna

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Malinowy Bzyk

Współpracownik

Współpracownik (7/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. to przyklad czy rzeczywistosc?? i na jaki kaliber kielbasnicy??jaka poczatkowa temp kielbasy przed włozeniem do wody?? troche przesadziles z tym przykladem...
  2. Ja juz wcześniej pisałem o oszustwach przy produkcji przypraw wiec dlatego nie ważę a druga sprawa ze mi sie nie chce i nie mam na to czasu ale nie polecam tego początkującym.... ja wszystko próbuje na surowo i biorę poprawkę na obróbkę termiczna. A tak dla Ciekawostki dodam o pieprzu ze pieprz czarny, zielony i biały to owoce tej samej roślinki tylko zbierane w określonych okresach.
  3. moze sie uda wstawic dzisiaj http://images50.fotosik.pl/1488/2ba826328a8b4536med.jpg [ Dodano: Wto 03 Kwi, 2012 21:46 ] http://images42.fotosik.pl/264/c725e929d6deb3dbmed.jpg http://images38.fotosik.pl/1470/5c8427e642b71adamed.jpg http://images41.fotosik.pl/1424/03e970b94e47aadbmed.jpg
  4. Dawno mnie nie było ale działam cały czas.... tak dawno ze zapomniałem jak sie fotki wstawia moich produktów..,.
  5. Ad 1. Nie ma zagrożeń, Wartości odżywcze w 100 g produktu Kilokalorie 135 kcal Białko 10.8 g Tłuszcze 10.3 g Węglowodany 0 g Ad2. Patelnia, Smalczyk,cebulka,mózg,przyprawy(sól,pieprz), jaja(na końcu). AD3. można mrozić ale smak już nie ten co ze świeżego
  6. Malinowy Bzyk

    Czarne

    A tu się nie zgodzę,cukru nie musi być... a czy krew ma wpływ na słodkawy posmak??/ i jaka???
  7. Malinowy Bzyk

    Czarne

    Przyprawy jak do salcesonu czarnego. :smile: nie jadłem salcesonu z zielem angielskim....
  8. Malinowy Bzyk

    Czarne

    Oryginalny przepis za bardzo mi nie podchodzi. Ja używam takich przypraw:pieprz czarny mielony,sól, ziele angielskie i... uwaga goździki(mała ilość i drobno roztarte)....Co do surowca to bardzo mało podgardla lub słoniny za to zwiększona ilość bułek lub kasza manna(kasza manna zalana mlekiem).
  9. I o to chodzi!! popieram.
  10. Pracowałem za granica to mniej więcej wiem ile zarabia rzeźnik w NL czy D. Kpin sobie nie robię!!!Poza tym prowadziłem działalność to wiem co trzeba liczyć i jak .no chyba ze charytatywnie chcesz robić...
  11. 1 mechanik liczy amortyzacje sprzętu,budynku,energie,( a poza tym 30 eu chyba to liczy właściciel bo pracownik tyle nie zarabia na h,2 jak nie masz wprawy to może i ta 3 przy większych ilościach koszty sie obniżają.
  12. a auto pali 6l na 100?? to ze nie płacisz to nie znaczy ze nie liczysz..... Poza tym tradycyjne wyroby nie są tanie i nie mogą być, m.i.n. ponieważ jest znaczny ubytek(wydajność okolo94% w zależności od kiełbasy i sposobu obróbki),
  13. Kolego liczyć nie potrafisz??? wszystkie wydatki i poniesione koszty sumujesz plus jeszcze twoja praca (okolo 12 eu/h ). nic nie ma za darmo!!!
  14. Jak by skróty były związane z żywnością np. MDOM to ok a tak to mi nie są potrzebne bo Polski język to piękny język. Myślę ze fajnie by było wstawić dodatki do żywności, zeby każdy wiedział co jest w produkcie jak go kupuje np. ze od E100 do E199 to barwniki , E200 -390to konserwanty a żelujące,zagęszczacze 400 itp E500 przeciwbrylujace i E 600 wzmacniacze smaku.
  15. To zależy czy jest z golonka,noga czy bez?? około 6 h ,szynkę przekręca się tak aby golonka i noga nie była zanurzona w wodzie przez taki czas bo się rozpuści :grin:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.