Skocz do zawartości

grzegorz1960

Użytkownicy
  • Postów

    54
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    polska

Osiągnięcia grzegorz1960

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. I tu się mylisz u mnie lepiej się pieką bez termoobiegu.
  2. Tyle samo co do kiszenia ogórków.
  3. Zapomniałeś dać koper i chrzan.
  4. Po co ci taka nastrzykiwarka ,chyba że przerabiasz duże ilości mięsa na handel ja osobiście nie nastrzykuję szynek wyjątkiem są szynki z kością które warzą od 8-10 kg.
  5. grzegorz1960

    Miro i jego sprzęt :)

    Dołóż silniczek z przekładnią od wyciągarki i tylko patrzysz jak się miesza.
  6. Zrób szynkową z polędwicy to dopiero rarytas.
  7. To ty chcesz chyba zrobić z tego malakser.
  8. grzegorz1960

    Miro i jego sprzęt :)

    zobacz tutaj. /topic/7405-fotki-maszynek-elektr-i-mieszarek-wlasne-wykonanie/
  9. Dodaj jeszcze do słoja trochę kopru kawałek chrzanu i czosnek, wtedy zakwas wychodzi pychota.
  10. Odmiana śremska to najlepsza na naszym rynku.
  11. Czy cukinię obierasz ze skórki.
  12. <span 0);\"="" 0,="" rgb(255,="" style="margin: 0px;">ZUPA FASOLOWA Z KOCIOŁKA ( BABLEVES ) Składniki: 4 puszki fasoli w zalewie 4 marchewki ? kg suchej kiełbasy 4 pietruszki 4 cebule 3 łyżki słodkiej papryki (w proszku) 2 łyżeczki ostrej papryki ( w proszku) 4 łyżki smalcu 2 łyżeczki cukru sól świeżo zmielony czarny pieprz szczypta cząbru natka pietruszkiCebulę siekamy w drobną kostkę. Obraną marchew i pietruszkę należy pokroić w słupki Suchą kiełbasę kroimy w grubszą kostkę. Następnie do kociołka wrzucamy smalec i czekamy aż się całkowicie rozpuści. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę, która powinna się zeszklić. Po paru minutach dodajemy słodką i ostrą paprykę, dokładnie mieszamy. Wlewamy ok. 8 szklanek wody, dodajemy pokrojone warzywa i kiełbasę. Zupę należy gotować do momentu, kiedy marchew i pietruszką będą miękkie. Na koniec dodajemy fasolę razem z zalewą. Cząber, cukier, sól i pieprz do smaku. Gorącą, aromatyczną zupę możemy podać w duecie ze świeżym, chrupiącym pieczywem.
  13. Tak tak dzisiaj nawet mortadele można nazwać kiełbasą szynkową Stara szkoła piwowarska mówi marcowe tylko w marcu.
  14. Piwo wykonane w maju nie może być nazywane marcowym.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.