Skocz do zawartości

lukial

Użytkownicy
  • Postów

    23
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Brzeg Dolny

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia lukial

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. grillo wedzarnia janusza
  2. Dzięki Maxell za jakieś dwa tygodnie przymierze się do salcesonu to dam znać czy był ok.
  3. Przykleję się do tematu, mam trochę inny dylemat a mianowicie mam w lodówce żołądek po świniobiciu z grudnia 2011. Po wymyciu zasypałem go 2 kg soli i tak se leży w lodówce ponad rok. Czy on jeszcze się nada do spożycia
  4. A czy próbował ktoś szyneczki lub boczuś parzyć po wędzeniu ???
  5. Ja raczej się nie skuszę połowę batonu dostał nasz Klakier, połowę zjadł i gdy synek zaniósł mu kostki ze skrzydełka to się nimi zajął a krakowską zostawił. Wychodzi na to że zachwycony nie był. [ Dodano: Sro 24 Sie, 2011 20:01 ] marek301 napisał/a: Kto wie, może wręcz substancje wyprodukowane przez tę pleśń okażą się pożytecznymi dla zdrowia? Bez badań na to pytanie nie odpowiemy, tak więc decyzja należy do właściciela tej niewątpliwie interesującej kiełbasy! . Nic nie stoi na przeszkodzie Marku, cobys takie badania przeprowadził W celach badawczych Klakier na pewno jedną by oddał
  6. http://images35.fotosik.pl/870/70892f1ba92e2968med.jpg Luźna osłonka jest efektem szorowania we wrzątku. Jak widać po zdjęciu osłonki niema pleśni wewnątrz, jedynie zapach jest zmieniony czuć jakby zapach starej wilgotnej szmaty. Wydaje mi się że kotek będzie zachwycony. http://images39.fotosik.pl/1024/f234b069ab7458e4med.jpg
  7. http://images45.fotosik.pl/1057/1ce6a993d55a02e1med.jpg http://images49.fotosik.pl/1030/e676e0b3b81dd2bemed.jpg Wymyłem we wrzątku zostały plamy kotek będzie zadowolony.
  8. http://images46.fotosik.pl/1014/18e7fda390f3239fmed.jpg Wykonałem krakowską według przepisu ze strony głównej i wyszła rewelacyjna (pieczona nie parzona) 4 sztuki wyniosłem do piwniczki na dojrzewanie, według przepisu 10-16 dni na pewno problemem był brak przewiewu no i brak obserwacji po 10 dniach się przeraziłem i tu moje pytani czy jeszcze coś z tego będzie.
  9. Jestem w 99% pewien że w przepisie jest błąd gdyż szynka jest wędzona drzewem jodłowym a nie sosnowym.
  10. Znalazłem z sieci fany filmik niestety po niemiecku ale widać cały proces . Przepis na Schinkenspeck widziałem i przypadł mi do gustu myślę że jak położę kostkę brukową i altanę przy swojej wędzarni to przetrę szlaki z tą sosną, ale to jeszcze trochę potrwa gdyż pracy mam mnóstwo. W jednym z postów ktoś pisał o tym że dodaje sosnę do wędzenia.
  11. No przede wszystkim o cały przepis ale o sośnie też nic nie znalazłem a to właśnie ten punkt przepisu mnie zdziwił.
  12. Witam serdecznie. Po przeczytaniu tego http://wedlinydomowe.pl/pozostale-przepisy/przepisy-z-roznych-stron-swiata/495-niemcy-szynka-szwarcwaldzka-schwarzwalder-schinken-informacje artykułu bardzo zdziwiło mnie wędzenie sosną zacząłem przeszukiwać forum i na ten temat nic nie udało mi się znaleźć. Chyba nikt tego przepisu nie opisywał w chęcią bym spróbował ale ta sosna mnie przeraża.
  13. W tej chwili nie mam ale przymierzam się do kupna.
  14. Zaczyna mi się to podobać ta kiełbaska Darino to majstersztyk, dzisiaj ją po nakłuwam i ścisnę. A te piękne piżamki to z czego zostały wykonane??? [ Dodano: Pon 08 Lis, 2010 19:58 ] A piwniczkę to mam i to taką naprawdę zawilgoconą :lol:
  15. http://images45.fotosik.pl/366/f380e587f03c6e28med.jpg http://images46.fotosik.pl/346/f61c96d00b05f448med.jpg http://images35.fotosik.pl/201/72ed6bc0e3488d76med.jpg http://images43.fotosik.pl/365/3c2e13218be85b8fmed.jpg Jak obiecałem dodaje zdjęcia. [ Dodano: Pon 08 Lis, 2010 18:44 ] Widać te krople na kiełbasce. Czytałem chwile w pracy na temat kiełbas dojrzewających i mam mętlik w głowie :rolleyes: Z tym przenoszeniem to chyba niezły pomysł tyko ta różnica temperatur od 5 do 25 trochę mnie martwi. A może do tego pokoju na poddasze tam jast 10-15
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.