Skocz do zawartości

jokej

Użytkownicy
  • Postów

    67
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Marianów
  • Zainteresowania
    konie

Osiągnięcia jokej

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. chodzi mi oto zeby ktos podpowiedzial jak zrobic jak zapeklowac moze ktos robil juz cos takiego i podpowie jakie proporcje na kg. Jak nie to bede robil metoda prób i błędów. widzicie wyszla taka sytulacja bo jak bym mial czas to bym posiedzial pare dni i poczytal w necie i bym wiedzial ale nie mam czasu teraz nato ide rozbierac mieso.
  2. panowie to nie zart ja na prawde mam tyle miesa i czas mi ucieka musze cos z tym zrobic bo mi sie popsuje a szkoda by bylo wyrzucić tyle miesa . POMOŻECIE :!: :!: :!:
  3. Witam mam pytanie czy ktos moze pomóc przy wyrobie 300kg miesa z koniny wszelkie propozycje mile widziane na pewno bede robil kielbase musze zaczac od jutra bo kobyla zlamala kark a nie mam gdzie zamrozic tyle miesa szkoda go wyrzucic
  4. jokej

    Wyroby z koziny

    No i gotowe plan wykonany wszystko jest z koziny powiem wam ze jest :thumbsup: :thumbsup: baleron,szynka i faszerowany boczek(łata)Farsz z koziny+słonina wieprzowa powiem wam jak smakuje jutro o musza ostygnąć zato slonina faszerowana ardzo pyszna tylko sucha ale kozina ogólnie jest sucha jak zauważyłem to kozine chyba nie wolno wrzucać do wrzątku ale sprawdze następnym razem to będę wiedział :lol: polędwica pyszna i soczysta szkoda ze taka mała a to zdjecia miłego oglądania :lol: :lol: http://images37.fotosik.pl/458/79e4fc025f8d843bm.jpg http://images41.fotosik.pl/477/7d8078006ff44d92m.jpg http://images35.fotosik.pl/318/653f4c3eda0570a1m.jpg http://images38.fotosik.pl/476/348134953d6d1d5dm.jpg A wczoraj zrobiłem to http://images40.fotosik.pl/466/fe8c829b81d2047fm.jpg Jak widać z 1,5 kg sera Ricotta zostało 1/2 :thumbsup: robiłem go po raz pierwszy wyszedł SUPER :thumbsup: :thumbsup: a tyle serwatki wylewałem do zlewu :blush: POZDRAWIAM i WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZY JOKEJ Z RODZINKĄ :lol:
  5. Witam mam pytanko czy nie orientuje sie ktoś ile moze kosztować kilo sera Ricotta ???? :thumbsup:
  6. Tak, oczywiście. Ricotta robiona przez Włochów zawiera w swoim składzie mleko. Ze względu na tłuszcz, skrzep serwatkowy powinno się odcedzać po mocnym schłodzeniu. Do jakiej temperatury ? I jak zrobie wieczorem to moge odcedzić rano :question:
  7. Na pewno będzie lepszy niż z krowiego, pełnego mleka. Jest grupa serów, do produkcji których dolewa się śmietanki. Mleko owcze ma w swoim składzie inne białka niż mleko krowie. Poddane dojrzewaniu białka mają inny, intensywniejszy smak. O gustach, również smakowych, nie dyskutuje się przecież :grin: a czy moge do serwatki zwykłych krów które mają ok 4% tłuszczu dolać mleko 8%tłuszczu :question: :thumbsup:
  8. Witam czy można dolać kwasek cytrynowy i ile na 4 l serwatki
  9. EANNA czyli jak zrobie ser z mleka 8%tłuszczu to będzie lepszy niż owczy :question: :lol: :thumbsup:
  10. jokej

    Wyroby z koziny

    Witam mam zamiar przerobić całą koze na wyroby: :thumbsup: Baleron szynki i boczek(łata) z farszem . Farsz chcę zrobić tak: na 3,5kg zmielonego miesa koziego+słonina wieprzowa chcę dac takie przyprawy Peklosól 63g Pieprz 6,3g gałka muszkatołowa 1,8g kminek2,5g czosnek 7g czy dobrze dobrałem przyprawy :question: Czy mięso na baleron moge zapeklować na 3 dni czy lepiej na dłużej :question: jeżeli chodzi o boczek to mam pytanie che natrzeć solą i przyprawami tylko nie wiem ile czego dodać Prosze o porade boczki (łaty) są cieniutki i warzą 1,4kg. CO WY NA TO Prosze o szbką odpowiedz POZDRAWIAM :lol: :lol: http://images50.fotosik.pl/477/f9ccaa1299c71896m.jpg http://images41.fotosik.pl/472/86e4645aa457d6e6m.jpg http://images47.fotosik.pl/477/e413d7c77da5f348m.jpg
  11. na jak długo :question:
  12. ok mam tylko takie pytanko mam boczek(a raczej łate) z kozy i chciałem go zrobic coś poobnego jak DZIADEK http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1188 tylko nie wiem czy peklować boczek może zrobie tak jak ty na 2 dni na sucho co o tym myślisz ?
  13. jokej

    szynka z kozy

    Mam 2 pytania w sprawie boczku z kozy chce zrobic cos ala DZIADEK http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1188 tylko nie wiem czy boczek zapeklować i jaki najlepszy będzie farsz (powinien być tłusty bo kozina ogólnie jest sucha) bardzo prosze o podpowiedz jak najszybciej bo miesko juz sie studzi po uboju :grin:
  14. Jak obiecałem dołanczam zdjecia moich wędzonek co o tym myślicie w smaku rewelacja boczek 1 tylko wędziłem a drugi sparzyłem oba super ale dla mnie lepszy parzony http://images41.fotosik.pl/471/dab28119c40133cfm.jpg http://images38.fotosik.pl/469/ec23e9381d1ee25dm.jpg http://images49.fotosik.pl/475/ef6aa0f38849a99am.jpg te ostatnie to szynka z kozy tylko wędzona i szynka wieprzowa tylko wędzona jeżeli chodzi o szynke z kozy to proponuje ją sparzyć owiele lepsza jak dla mnie :lol: :thumbsup:
  15. jokej

    szynka z kozy

    jak chcesz to moge ci ją zabić :lol: :lol: :thumbsup: :thumbsup:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.