Skocz do zawartości

shed-smoker

Użytkownicy
  • Postów

    10
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    BOSTON,MA USA

Ostatnie wizyty

891 wyświetleń profilu

Osiągnięcia shed-smoker

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Współpracownik Unikat
  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Czy będzie to dostępne na telefon z jabłkiem?
  2. Amazon Różne rozmiary i kolory https://www.amazon.com/All-American-2-Quart-Pressure-Cooker/dp/B00004S88Z/ref=mp_s_a_1_3?crid=24YPWKGLU2QMZ&keywords=all+american+pressure+canner&qid=1683899313&sprefix=alamerican+pr%2Caps%2C113&sr=8-3&ufe=app_do%3Aamzn1.fos.c3015c4a-46bb-44b9-81a4-dc28e6d374b3
  3. shed-smoker

    Wołowina na stek

    Dla mnie najsmaczniejszy to Ribeye. Delikatnie posmarowane mięso oliwą z oliwek oprószam solą i pieprzem z dwóch stron przed grillowaniem. Rzucam na bardzo rozgrzany grill ponad 300°C 90sekund na każdej stronie (dwie strony)potem zmniejszam temp. do 200°C i griluję do uzyskania w środku mięsa 55°C. Gotowego kładę na talerzu i przykrywam aluminiową folią żeby odpoczął około 10 min. (Wyszczotkowane kratki drucianką przed położeniem mięsa trzeba przetrzeć ręcznikiem papierowym zwilżonym w oleju.)
  4. Nie wiem czy to jest taka jak Twoja. Po angielsku https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/D1h7KXg8-BS.pdf
  5. shed-smoker

    Pulled pork

    Google Translator http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=pl&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fbbqpitboys.com%2Frecipes%2Fpulled-pork-bacon-cheeseburgers&act=url
  6. Zdjec z drugiej strony nie posiadam (tej kielbasy ze zdjec juz nie ma) ale przymierzam sie do nastepnej i na pewno zrobie.
  7. Podaj stronę gdzie można to kupić. http://www.sausagemaker.com/casingaccessories.aspx
  8. Witam Chcialem pokazac kilka zdjec mojej recznej klipsownicy.Posiadam ja dwa lata i jestem z niej zadowolony.Rozna wielkosc klipsow w zaleznosci od srednicy oslonki lub siatki wedliniarskiej http://imageshack.us/photo/my-images/23/photo7qx.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/248/photo5kp.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/823/photo6cb.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/198/photo4omb.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/703/photo8ox.jpg/
  9. shed-smoker

    Dowcipy

    rosyjski teatrzyk cieni http://youtu.be/YvdYhqycorM
  10. Witam Czy ktos uzywal amerykanskiej peklosoli Insta Cure No.1 Mam pytanie jak uzywac tego do zalewy peklujacej? (10kg miesa/10dni) Do kielbas daje 90g soli+12g Insta Cure No.1 na 5kg miesa. Z gory dziekuje. http://www.sausagemaker.com/11200instacureand153no15lbs.aspx Opis ze strony sklepu Insta Cure™ No. 1, a basic cure used to cure all meats that require cooking, smoking, or canning. This includes poultry, fish, ham, bacon, luncheon meats, corned beef, pates and other products too numerous to mention. Formerly Prague Powder #1. Insta Cure™ #1 contains salt and sodium nitrite (6.25%). Use 1 level teaspoon per 5 lbs. of meat.
  11. Ja to chyba mam. http://www.amazon.com/Electric-Potato-Grater/dp/B004JK8TLO/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1321309036&sr=8-3 Uzywam do ziemniakow i do chrzanu . Ziemniaki trze rewelacyjnie. Pozdrawiam
  12. 7 1/2 lb Pork butts Po mojemu to bedzie karkowka
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.