Ciekawy wątek, będę tu zaglądał. W sierpniu widziałem Twój statek w Dubrowniku Napisz coś więcej o swojej pracy. W jakich godzinach pracujesz, czy jest to praca zmianowa, kiedy masz wolne, możesz wstawić zdjęcie jak wygląda Twoja kajuta. Jak oceniasz poszczególne nacje jako Waszych klientów na statku, ich zachowanie - jest jakiś podział że Rosjanie to... Japończycy to... Niemcy, których jako załoga najbardziej lubicie, a których mniej? Jeśli możesz napisz coś o zarobkach ile zarabia osoba która przygotowuje produkty, ile pomocnik kucharza, kucharz, kelner itd.? Jak radzicie sobie w chwili choroby, nagłe zachorowanie, dentysta itd. ? Pomimo zarobków ile taki kelner jest miesięcznie dorobić z napiwków i czy jest zwyczaj, że dzieli się nimi z kucharzami? Opisz najzabawniejsze sytuacje jakie zdarzają się na statku oraz najgorsze, które się się Tobie przytrafiły. Jak wygląda sprawa z ewakuacją, jak często i kiedy macie ćwiczenia? Dużo pracuje u Ciebie na statku Polaków i jakiej nacji pracowników jest najwięcej i dlaczego? Plusy takiej pracy każdy widzi, a co z minusami (oprócz rozłąki z rodziną)? Na razie tyle. Fajny temat. Pozdrawiam