Witam, chcialbym troszke odgrzac temat bo mam kilka pytan. Jako ze obecnie mieszkam i pracuje w UK, to nie mam takiego wyboru (przynajmniej narazie) jak w Polsce z kupnem miesa, natomiast jeden z polskich lokalnych sklepow posiada masarnie i mozna kupic u nich zamowic miesko juz pokrojone (patrz zdjecie ponizej). Nie mam tez za duzego doswiadczenia a tak naprawde to zadnego w robieniu wedlin (dopiero co kupilem caly potrzebny osprzet) a chacialbym zaczac wkrotce, do tej pory wedzilem jedynie ryby i kurczaki. Powiedzcie czy jak kupie np szynke lub lopatke to bede jeszcze dzielic to mieso, czy zapeklowac i obwiazac i od razu do wedzarni, pytam bo to mieso nie wyglada tak samo jak na zdjeciach przy rozbieraniu z dzialu poczatkujacy (albo nie mam doswiadczenia i tego nie widze - tak tez moze byc). Pomozcie mi w temacie prosze. http://postimage.org/image/j9z43b2cb/ http://postimage.org/image/5vm179vob/