Skocz do zawartości

zzzt

Użytkownicy
  • Postów

    117
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    z daleka

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia zzzt

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. zzzt

    Kurs wędliniarski

    no to dobra wiadomość chociaż strona szkoły podaje taką informację: Kategoria: Szkolenie podstawowe - Zarezerwowane miejsca: 11 - Liczba dostępnych miejsc: 15 - Trafienia: 414
  2. zzzt

    Kurs wędliniarski

    chyba piszemy w innym wątku niż Kurs II stopnia 16-18.11.2018r. zatem logiczne jest, że pytam o kurs podstawowy 23.11.2018 o który dopytuje się autor tematu
  3. zzzt

    Kurs wędliniarski

    Właśnie próbuję ustalić czy już się zebrało grono... Powinien być temat (aktualizowany), w którym widzielibyśmy liczbę zainteresowanych/zapisanych bez nazwisk i nie było by problemu
  4. zzzt

    Kurs wędliniarski

    Ale ja z przyjemnością pojadę, tylko muszę wiedzieć wcześniej czy będzie czy nie W info o kursie jest, że min 20 osób i jak ktoś mi powie np. 20 listopada, że sory taki mamy klimat przekładamy to ja się naprawdę wqr... zdenerwuję - bo ja rezygnuję z innego weekendowego wyjazdu...
  5. zzzt

    Kurs wędliniarski

    jest na forum jakaś aktualna informacja? strona SDM podaje "Zarezerwowane miejsca: 8 " czyli lipa... mam w panach wyjazd i nie wiem co czekać aż się zbierze grono...
  6. zzzt

    Kurs wędliniarski

    Ktoś wie czy kurs się odbędzie? Jak by co to wstępnie jeszcze 2 miejsca rezerwuję...
  7. a to nasz ośmionogi stwór .... latem i zimą
  8. Dzięki super pomysł, właśnie zastanawiałem się nad problemem wody zimą... właśnie o to chodzi by w spokoju popracować lub posiedzieć przy własnym pifku i kominku Podnieśliście mnie na duchu, i dali sporo pomysłów, idę dalej rozmyślać i planować... Ktoś może widział gdzieś wędzarnie elektryka o pojemności max 50kg ? I nie mówimy tu o takiej https://www.olx.pl/oferta/wedzarnia-komora-wedzarnicza-70kg-wsadu-CID628-IDmkhaG.html#fbef2f51bb
  9. Ponieważ żona ma mnie dosyć w kuchni po głowie chodzi mi "mikro masarnia" Mam możliwość adaptacji budynku gospodarczego (nieogrzewany) na własne eksperymenty -wędliny,sery,piwo... I teraz nie wiem jak ergonomicznie zagospodarować pomieszczenia i czy w ogóle brać się za to.
  10. Czyli zjadamy jak zawsze z 'osłonką' i będzie ok ????Bardziej bałem się, że będzie twarda jak kamień albo będzie się rozpadać albo się zepsuje...
  11. Pytanie pomocnicze: po napełnieniu jelit mogę zostawić do 'osadzania' na 12h (całą noc) w temp 4-8 ?
  12. czy ewentualnie kiełbasy mogą być osadzane w pomieszczeniu chłodnym (8 - 10 st) przez 12h ?
  13. zzzt

    Szynki, co dalej?

    "Polędwicę, boczek, schab, etc..." karkówka, łopatka z tłuszczykiem etc... słowem co tylko uda się Tobie kupić w sklepie...
  14. ja radzę jednak trochę poczytać a potem tak jak napisałeś ZASTOSOWAĆ SIĘ do porad z forum ! Eanna podała konkretnie i krótko odpowiedź
  15. peklowanie - pytanie nastawiłem mięsiwo wg tabeli Dziadka ( 10 dni w składzie tylko woda, peklosól, liść laurowy, ziarna kolendry) po 3 dniach wydaje mi się, że solanka ma trochę dziwny zapach, inny niż zawsze nie jest mętna, nie śmierdzi skisłym, nie pływa jakiś kożuch ale... kwestia pochodzenia mięsa ? peklosól innego producenta ? zmienić solankę - jeżeli tak to jakie wartości użyć ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.