Skocz do zawartości

stan-

Użytkownicy
  • Postów

    13
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    kresy

Osiągnięcia stan-

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. 15W? Dopisz dwa zera i będzie ok.
  2. Czy szkło wodne spelni swoje zadanie? w dodatku jest bardzo tanie.
  3. Ja też podnosiłem tutaj temat twardości jelit na kielbasie i czy np. dłuższy czas ich przechowywania nawet po gwarancji nie wpłynie na to, że będą bardziej zjadliwe?
  4. stan-

    Zapal świecę

    Serdeczne wyrazy współczucia.
  5. Twój błąd polegał na tym,, że Ty szczepiłeś śmietaną i tylko śmietaną. Każde mleko się zakisi i to nawet w ciągu kilku, góra w kilkanaście godzin jeśli je zaszczepimy kwaśną śmietaną, lub jogurtem. Ważna też jest temperatura
  6. Wszystko na to wskazuje, że tak.
  7. Faktycznie, przeholowałem z osuszaniem, ale smak kiełbasy wyśmienity i żeby nie twardość osłonki, to wszystko było by super..
  8. Dobra, nawet bardzo dobra.
  9. 100 razy pisania jednak wystarczy, tylko że osłonki były moczone przez ponad godzinę w letniej wodzie. Po napełnieniu było osadzanie i obsuszanie. Obsuszanie i tutaj błąd nr. 1, bo przez 24 godziny w temp. około 30 stopni. Nr. 2 to faktycznie twarde jelito i baton twardy jak kij do szczotki. Konieczne nawet było dodatkowe ostrzenie noży. Czyżby jedynym rozwiązaniem było użycie szczotki stalowej, aby zdrapać twardziela?
  10. Z kijem od szczotki.
  11. Kilka dni temu zrobiona moja pierwsza kiełbasa i w smaku super, ale osłonka / jelito wieprzowe jest wyczuwalnie twarde..Wędzona około trzech godzin w temp. około 40-50 stopni i 25 min. parzenia. Czy jest możliwość zmiekczyć osłonkę, aby nie zniechęcała do konsumcji.?
  12. Czy zwykły krzyżak z kluczy nasadowych nie spełnił by pokładanych zamierzeń?
  13. stan-

    Zapal świecę

    Wyrazy współczucia.
  14. stan-

    Zapal świecę

    [*] [*] [*]
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.