Skocz do zawartości

fazzii

Użytkownicy
  • Postów

    58
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O fazzii

  • Urodziny 23.02.1968

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Andorra
  • Zainteresowania
    Motocykle, góry, podróże

Osiągnięcia fazzii

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Najprościej chyba poszukać w necie grafiki w dużej rozdzielczości skopiować na pendriva i wydrukować w najbliższym punkcie Ksero. Te profesjonalne kopiarki drukują duże rozmiary.
  2. Prawidłowe nazewnictwo jest ważne lecz o tym kiedy schab jest schabem a kiedy już polędwicą fachowcy z forum spierali się przez kilkadziesiąt stron i proszę zrozumieć "młodego" że on najpierw szuka wiadomości ile dać peklosoli, w jakiej temp wędzić i jaką wybrać recepturę. Z czasem przeczyta również inne tematy ale na to chyba trzeba lat
  3. To forum jest świetne ale trapi je dolegliwość spotykana na większości forów, jeśli pytający jest nowicjuszem i na dodatek nie ma w profilu fotki seksownej laski to starzy wyjadacze go olewają. Jeśli taki delikwent odważy się podważyć opinie starego bywalca to reszta go wdepta w błoto jak stado bawołów.
  4. A jak zrobiłaś polędwicę ze schabu? Na pytanie nowego nie ma komu odpowiedzieć ale wytykać terminologie owszem
  5. mam pytanie jeśli minie już 2 okres dojrzewania w lodówce a chcemy poczekać dłużej to gdzie ma dojrzewać dalej polędwica, boję się ,że w lodówce "no frost" wyschnie na wiór.
  6. fazzii

    Sprzedam czosnek polski

    Może podaj ile kosztuje kg.
  7. fazzii

    Polędwiczka solona - Miro.

    Moje już wiszą piąty dzień, skręca z ciekawości ale muszę być dzielny jak Winetou
  8. masz racje, bo do churros używa się takich samych nadziewarek jak do wędlin, te nowoczesne są identyczne jak modele Hendi tylko maja inne dokręcone końcówki zamiast lejka
  9. fazzii

    TABLICA - oszust?

    tablica .pl ma to do siebie ze to nie portal aukcyjny tylko ogłoszeniowy i w założeniu z odbiorem osobistym, oczywiście można się dogadać w sprawie wysyłki ale zawsze istnieje ryzyko że po wysłaniu kasy nie otrzymamy towaru.
  10. To jakiś oszołom sprzedaje, na tablicy i allegro można takie kupić od 50 zł, rodzice mają taki od 30 lat i co roku szatkują nim 100 kg kapusty to naprawdę sprzęt nie do zajechania.
  11. nie wiem czy pamiętasz taki melakser z czasów PRL-u, można taki kupić za grosze i kutrować do woli http://img18.tablica.pl/images_tablicapl/66659083_4_644x461_nowy-malakser-zelmer-1755-robot-kuchenny-nieuzywany-dom-i-ogrod_rev006.jpg
  12. Od dłuższego czasu mam ochotę zrobić taką polędwice tylko zastanawia mnie czy nowoczesne lodówki typu "no frost" nadają się do tego i czy nadmiernie nie wysuszą mięsa? Pewnie wiele osób posiada takie lodówki i ktoś mi poradzi czy robić zgodnie z przepisem czy może skrócić czas w lodówce
  13. Ja bym wybrał maszynkę od Miro, jest pewna i praktycznie niezniszczalna, jak raz w miesiącu pokręcisz korba to zaoszczędzisz na siłowni Wprawdzie wakacje się skończyły ale tym którzy, chcą kupić tradycyjna maszynkę do mięsa podpowiem że nie wszędzie zakłady likwiduje się jak w Polsce i w wielu krajach dalej są takie produkowane i dostępne w sklepach.Może to śmieszna pamiątka z wakacji ale czego się nie robi dla pasji Dla przykładu maszynka hiszpanska http://www.neoferr.com/picadora/13350-picadora-carne-garhe-32-8414628000328.html
  14. fazzii

    Ostrzenie noży

    tutaj jest link do chinskiej wersji http://www.aliexpress.com/item/Professional-Kitchen-Knife-Sharpener-System-Fix-angle-4-Stones-Freeshipping-Dropshipping-Wholesale-3156/848570594.html
  15. fazzii

    Ostrzenie noży

    właśnie o to chodzi,że nie trzeba mieć mikroskopu tylko trzeba przyjąć do wiadomości,że ktoś to badał i to sprawdził i uwierzyć,że nóż naostrzony na byle czym wygląda jak piła a te psełdo zęby wykruszają się bardzo szybko i dlatego taki nóż się kilka razy szybciej tępi. Jeśli chodzi o pisanie bzdur przeze mnie to nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, mi chodziło o to że ostrząc nóż z reki można się pomylić o stopień ale to jest bez znaczenia,żeby ręcznie naostrzyć nóż i zachować kąt potrzeba takiego urządzenia ale żaden rzeźnik nie będzie się w to bawił http://www.paulsfinest.com/images/D/apex-4.jpg
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.