Skocz do zawartości

Radegast

Użytkownicy
  • Postów

    27
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Babilon

Osiągnięcia Radegast

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dobry brzeszczot da radę szynie kolejowej, a co dopiero taki mały nożyk. Później pilnikiem i już załatwione.
  2. Mój 887.84 nom. 250 W, max. 550 W, peak 1500 W
  3. Z tego co wiem to fabryka produkująca bardzo dobre śrutowniki, a także maszynki do mięsa pod marką Porket upadła dobrych kilka lat temu. Podejrzewam, że te to jakaś reaktywacja marki.
  4. Ja bym spróbował kluczem łańcuchowym takim jak do filtrów oleju.
  5. Bierzemy.
  6. Dzięki, na najprostszy sposób nie wpadłem. Im mniej wody tym większa trwałość.
  7. Pierwszy lepszy link http://www.kamitrans.pl/przemysl-miesny/wyposazenie-nierdzewne/siatki-do-wedzenia/ Fajne takie siatki.
  8. Z solą chciałem przesadzić ze względów bezpieczeństwa żeby taka kość mogła sobie powisieć na strychu i się nie zepsuć.
  9. Czasami przydałaby się jakaś wędzona kość na zupę. I tutaj pytanie. Peklować czy solić? IMHO wystarczy zamoczyć na kilka dni w nasyconym roztworze soli, a przed wędzeniem opłukać itd. Będzie bardzo słone, ale na zupę uważam, że powinno być ok, a duża ilość soli powinna zapewnić bezpieczeństwo. Dobrze kombinuję?
  10. Radegast

    Frytki..

    Udało mi się dzisiaj zrobić frytki Ziemniaki typu C (moim skromnym zdaniem) czyli nie bardzo pasujące do frytek pokroiłem dosyć nieregularnie. Wrzuciłem do dużej ilości osłodzonego wrzątku i po 5 minutach odcedziłem. Następnie małymi porcjami do gorącego oleju rzepakowego o temperaturze ponad 150 st. C. Po ok. 2 minutach wyjąłem, olej doprowadziłem do temperatury blisko granicznej czyli coś ok. 190 stopni i frytki wrzucone ponownie do oleju, kiedy wypłynęły/osiągnęły pożądany kolor odsączyłem ręcznikiem papierowym nadmiar tłuszczu i ... tyle je widziano. Nigdy jeszcze tak dobre frytki mi nie wyszły, mięciutkie w środku i kruche na zewnątrz. Nigdy więcej mrożonek.
  11. Radegast

    Norwegia

    @roger, pewności to ja nie mam, czy się jutro obudzę, a mimo to staram się żyć dzisiaj jak najlepiej potrafię. Mimo, że w tym miesiącu jeszcze nie zarobiłem na ZUS-y to i tak jestem lepiej usytuowany niż 70% populacji naszej planety. Przytoczę tylko Kazika:
  12. Pytanie w okolicy tematu. Gdzie najlepiej udać się po sitka do 8-ki? sitka.com.pl, Miro, czy może jeszcze gdzie indziej?
  13. @Gonzo, zgrabna maszyna. Ile to waży w komplecie?
  14. A mógł Kolega wejść do pierwszego lepszego elektro sklepu i tam sprzedawca/doradca handlowy doradziłby kończąc znaną sekwencją "będzie Pan zadowolony". Dobrej nocy wszystkim.
  15. Czasami to, że gar wchodzi na sąsiednie palniki to zaleta, a nie wada jak mawiają koledzy po fachu "it's not a bug, it's a feature. Podobną do tej co wkleiłem tylko z palnikiem wok na środku i 120-ke miałem okazję używać i robi robotę chociaż włosko-chiński taboret z alledrogo lepszą. Niestety w domu, który buduję gazu "rurzanego" nie będzie i u mnie będzie indukcja + taboret jak najdzie ochota z wokiem poszaleć.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.