Skocz do zawartości

grzybiarzbobromir

Użytkownicy
  • Postów

    74
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    slupsk

Osiągnięcia grzybiarzbobromir

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. a mam pytanko, czy parówki były podwędzane? ja kiedyś zrobiłem podwędzane (0,5h, akurat przy wędzeniu schabów) i zastanawiam się nad celowością podwędzania w stosunku do efektów
  2. A czy z tych nadziewarek typu Revolution też się sypie chrom z listwy? Ponieważ te chińczyki za 150zł mają chromowaną listwę zębatą i i strasznie się ten chrom sypie, i teraz zastanawiam się nad kupnem Revolution 3l za ~480zł, ponieważ dowiedziałem się że Szron za ~430 też jest syfiasty
  3. poczekaj aż podeschnie jeden dzień, jak wyschnie to będzie łamliwa. Tuż po wyjęciu z wędzarni jest jeszcze "mokra", a chciałbym przypomnieć że po to moczy się jelita przed nabiciem aby były twardsze. Moje kiełbasy zawsze są twarde tuż po wyjęciu z wędzarni, na drugi dzień są ekstra
  4. wersja dziadka - 225g ps/(2kg wody + 5kg mięsa)=3,21% końcowy stopień zasolenia mięsa wersja szczepana- 350g ps(5kg wody+5kg mięsa)=3,5% końcowy stopień zasolenia mięsa ergo- stosując metodę dziadka uzyskamy mniejsze zasolenie, ale raptem o 0,3% To miał na myśli andyandy
  5. yogi, a czy mięso z tej "osobnej rzeźni" na jedzenie dla zwierząt jest badane? Pytam pod kątem takiego mięsa, które może później trafić do sklepów z "bonusem" typu włosień
  6. wygląda książkowo
  7. A uskuteczniasz może praktykę, że obsypujesz tymi 25g mięsko, odlewasz to co się zebrało wody w pojemniczku? Czy tak pekluje się "w sosie włąsnym"? "Potem lodówka 10 stopni przez jakiś czas, aż podeschnie" Jakiś czas- 7-8 dni w lodówce no-frost się sprawdzi ?
  8. Pisu, wtajemniczyłbyś którym przepisem się wzorowałeś że szyneczka tak jednorodnie obeschła, bez widoczniej przeschniętego obrzeża ? No i jak peklowałeś oczywiście przed suszeniem
  9. naaajs. sera w domu nie mam, co najwyżej 'marmelada'
  10. Gregtom, na tych grubszych zrębkach jak długo się to żarzy ?
  11. bez fotki nie pomożemy
  12. no te białe elementy w przekroju to nie słonina ?
  13. a słonina krojona, czy rozdrabniana na sitku zamrożona ?
  14. wszedłem na tą aukcję i dostrzegam 3 rzeczy : 1) koszt materiału 70zł, sprzedaż- 350, niezły biznes 2) Produkt jest zastrzeżony wzorem przemysłowym(OHIM 002351874) w urzędzie patentowym Kopiowanie i powielanie jest prawnie zabronione. coś nie halo, ponieważ tak wygląda bardzo dużo wędzarni, to tak jakby ktoś zastrzegł 'kibelek' i nie życzył sobie jego powielania 3)gość ma w sprzedaży większe paleniska, więc można sobie dobrać
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.