Skocz do zawartości

Kazimierz_Wielki

Użytkownicy
  • Postów

    17
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    z Zamku Królewskiego

Ostatnie wizyty

59 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Kazimierz_Wielki

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam, za kilka dni otwieram swoją firmę. Ogólnie będę zaopatrywał kluby i szkoły w sprzęt sportowy. Większość transakcji będzie odbywała się za pomocą faktur VAT. Zakupiłem odpowiedni program więc z tym problemu nie ma. Jednak chciałbym sprzedawać również osobom fizycznym. Z tej opcji nie przekroczę na pewno kwoty 20 000zł więc jestem zwolniony z posiadania kasy fiskalnej. Kilka razy dostałem taki wydrukowany " paragon" jedynie jako potwierdzenie transakcji i gwarancji. Nie mogę jednak znaleźć takiego programu. Mój płatny nie ma takiej opcji. Jeśli zna ktoś podobny program, najlepiej darmowy ale jak trzeba będzie zapłacić to się zapłaci. Moja księgowa wraca dopiero końcem tygodnia a chciałem ten temat mieć zamknięty
  2. Hmmm czy moczenie drewna to jednak wielki błąd ? Staram się dawać tak pół na pół. Ostatnio jednak staram się temperaturę zmieniać poprzez wielkość szczap. Małe i cienkie delikatnie się palą dając temp. A duże i grube się tlą dając dym. Wspomagałem się też drzewem mokrym ale sam nie wiem czy dobrze robię.
  3. Moim zdaniem dwie zawalone sprawy. 1. Zatrzymaj trochę dymu. Widzę że zrobiłeś kibelek więc myślę że zrobiłeś też regulowany odpływ powietrza. Zamknij regulację tak żeby lekko dym uchodził a duża większość troszkę się " pokisiła " 2. Za suche drewno. Ja wędzę drewnem suchym i mokrym w proporcji 50 % na 50 %. Suche szczapki palą się delikatnie robiąc temperaturę, a mokre drzewo dymi. PS jak wędzisz i otworzysz wędzarnię to widzisz kiełbasę na tylnych kijach ? Jak dobrze zadymisz to powinien być z tym problem
  4. Co do kosiarki elektrycznej to nie pomogę bo się nie znam. Miałem kiedyś taką ze Skarżyska i padła dopiero po 20 latach Posiadam traktorek, spalinową i kosę. Nie zawsze trzeba kupować sprzęt z najwyższej półki. Nie bójcie się chińczyków jeśli potrzebujecie niewiele mocy. Mam kosę którą kupiłem za 200 zł. Służyła do podkaszania przy płocie. Przez 6 lat szła bezawaryjnie. Teraz padł gaźnik. Kupiłem na allegro za 20 zł i golę dalej. A wszyscy fachowcy dawali jej najwyżej 2 lata życia. NAC też znam. Mam myjkę która idzie już 5 lat. I idzie dalej więc jest ok Awaryjność sprzętu zależy głównie od nas. Jak nie dbamy to się psuje a później piszemy że szajs i nie warto....
  5. A ile godzin wędziłeś i w jakiej temperaturze? Ok 4h, temp 60 - 50 st
  6. Artur Dor proszę o odpowiedzenie na moje pytania....​
  7. Tak, wyroby są po parzeniu Peklowane na mokro 10 dni.
  8. Czyżby to była jakaś ujma ? Zakazane jest używanie elastycznych osłonek ? W ogóle takich nie używasz ? A dlaczego mnie obrażasz ? Co w tych kolorach jest nie tak ? Dlaczego wyroby są " marnej jakości ?
  9. A napęd szło by dołóżyć ? Mam wolny silnik od podajnika ekogroszku
  10. A i Król lubi dobrze zjeść
  11. Kwestia smaku. Na samym zakwasie ma specyficzny posmak. Z dodatkiem drożdży wychodzi idealny jak dla mnie To zobacz sobie ten chleb /topic/9213-pieczywo-chleb-pszenny-na-zakwasie-z-dodatkami/Jak Twój jest królewski to już nie wiem jaki mój jest Toż to iście cesarski choć czy to jeszcze chleb czy już gotowa kanapka ? To powinien być z Wawelu. Niestety, @Kazimierz_Wielki na bakier jest z historią ???
  12. Witam a oto moi umiłowani mój ulubiony królewski wypiek: http://i66.tinypic.com/1hz9s7.jpg Łączenie dwóch rodzajów mąki z dużą przewagą pszennej. Chleb z połączenia drożdży i zakwasu. I oczywiście aby był królewski musi być spora ilość pestek słonecznika, siemię oraz mak.
  13. Witam Szanownych Szlachciów Rzemieślników Proszę od dopisanie króla Kazimierza do listy
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.