Skocz do zawartości

borsi

Użytkownicy
  • Postów

    34
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Piątek

Ostatnie wizyty

207 wyświetleń profilu

Osiągnięcia borsi

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Waldku nie widziałeś mojego wpisu czy masz mało tej surowej i nie chcesz napoczynać przed świętami? Chyba się z nią zmierze jeszcze przed świętami
  2. Z niecierpliwością czekam na przekrój surowej..
  3. Bezpiecznie będzie do 30%
  4. Hoho, zaraz sie lista zamknie. Trzeba było dac po 100 Waldku zapisz mnie prosze Marcin Piątek
  5. borsi

    Pasztety

    Wygląda bardzo ciekawie, skąd taka inspiracja?
  6. borsi

    Sivona Wyroby Własne

    Dzięki Sivon za wyczerpujące informacje.
  7. borsi

    Sivona Wyroby Własne

    Witaj Sivon , interesują mnie szczegóły dotyczące kiełbaski polskiej i frankfuterek które ostatnio robiłeś. Z której receptury korzystałeś? Jak długo wędziłeś, i czemu polska miałaby leżeć jeszcze tydzień lub dwa w lodówce? Pewnie żeby skruszała ale czy frankfuterki też? W polskiej widziałem na przekroju gorczycę, nadaje ostrości i pewnie kruchości. Chciałem zrobić trochę frankfuterek bo podobno są bardzo dobre na grilla a i przy okazji machnąłbym polską.
  8. 20 minut jeśli wedzisz w atmosie
  9. Myślę że niektórzy mogą zwlekać z zapisaniem się na kurs, po pierwsze jest mało chętnych, po drugie z tych co się zapisali to i tak nie wszyscy wpłacili. Jeśli wszyscy będziemy czekać z wpłatą dopiero po podjęciu decyzji przez Andrzeja że kurs się odbędzie to pytanie jak On ma tą decyzje podjąć skoro nie wie kto tak na 100% jest chętny. Skoro maxell pisze żeby wpłacać to chyba nie ma problemów ze zwrotami.
  10. Nadszedł czas wyciągnąć ostanie działa armatnie. Mianowicie o wiedzy którą można na takim kursie zdobyć chyba już nie muszę pisać, przez te 2 dni dowiemy się i spraktykujemy więcej niż przez naście a może dziesiąt dni czytania forum. A jeśli komuś się wydaje że kurs jest za drogi to pamiętajcie że wszystkie zrobione przez nas wyroby dzielimy i zabieramy do domu. Na ostatnim kursie z dziczyzny odjeżdżałem jako jeden z ostatnich i razem z kol. Bagno zważyliśmy taką jedną paczuszkę którą dostawali kursanci. Ważyła 5.50 kg!! Proponuje udać się na stoisko i zobaczyć ile takie swojskie (bez żadnych wypełniaczy) wyroby kosztują! tak na szybko myślę że 150-200 zł. Do tego jeszcze dochodzi wspaniała kuchnia małżonki Andrzeja, w piątek wieczór zostaliśmy przywitani duszoną dziczyzną, sam do końca nie wiem co to było ale chyba polędwica. Rzadko chodzę po restauracjach a już na pewno nie po takich gdzie dają tak wykwintne dania. I to wszystko macie w cenie! Atmosfery wycenić się nie da...
  11. Coś mi się wydaje Muski że oprócz nas i kilku zapisanych kolegów wszyscy są już na bardzo wysokim poziomie i nie potrzebują dodatkowych rad ani praktyki kol. Bagno i Dziadka Wielka szkoda, bylibyśmy pierwszymi w historii tego forum którzy w takim kursie uczestniczyli. Forum jest obszerne, mnóstwo wiedzy którą można przyswoić ale praktyka i teoria to jest przepis na sukces. Mamy przepisy branżowe słynną szesnastkę, weźmy chociażby kiełbasę krakowską, są tam podane klasy mięsa jakie mamy użyć, ale nie ma podanych z jakich mięśni szynki byłaby najlepsza. Są przecież mięśnie miękkie, twarde, jasne i ciemne. Z jednych będzie lepsza nasza krakowska a inne lepiej dać na kiełbasę chociażby wiejską. Wiem że niektórzy forumowicze doskonale to wiedzą, Ja też bym chciał
  12. Te dojrzewające to naprawdę ręczne wiązanie czy można kupić gdzieś takie siatki? wyglądają pięknie
  13. borsi

    Sivona Wyroby Własne

    Moja koleżanka twierdzi że to też szynka, tylko z przeszkodami Salceson (przekrój) 1 liga
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.