Skocz do zawartości

cochaper

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Aylesbury

Ostatnie wizyty

435 wyświetleń profilu

Osiągnięcia cochaper

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. cochaper

    Ozor wolowy wedzony

    Uwielbiam w kazdej postaci, ale wedzonego nigdy nawet nie widzialem, wiec chcialbym sprobowac. Powinien w piatek byc ozor, wiec w przyszly weekend mam nadzieje wedzenie.
  2. cochaper

    Ozor wolowy wedzony

    Witam Nie wiem czy ktos juz to robil, ale jak sobie wobrazam, mogloby by byc to cos ciekawego. Nie wiem tylko jak przygotowac taki ozor do wedzenia? Problem z oczyszczeniem ze skor. Wedzisz po ugotowaniu i sciagnieciu skory? Peklowac w skorze, uwedzic i parzyc i dopiero wtedy skore oczyscic? Ma ktos jakas rade? Jesli zrobie to podziele sie opinia 🙂
  3. Tak..swiezutkie
  4. Witam wszystkich Mam zamiar zapeklowac na sucho podgardle z zamiarem wedzenia za 14 dni. Mam jadnak taka sytuacje ze byc moze nie bede mogl wedzic w tym czasie. Czy zapeklowane w worku prozniowym podgardle moglbym zamrozic i uwedzic w jakiejs tam przyszlosci?
  5. Dziekuje za odpowiedzi.Przyznaje ze wstydem ze na te przepisy nie natrafilem, przeczytalem mnostwo przepisow na forum, ale dalbym glowe ze zaden nie przypomina tego na czarny salceson, no ale chyba chodzi o to ze robi sie z tego co sie ma. Mnie w UK tym trudniej, nie wszystko moge dostac. Jeszcze raz dziekuje, na swoje usprawiedliwienie dodam tylko ze nie sposob przejrzec wszystkiego na forum, dlatego zapytalem.
  6. Witam Pomimo ze przeczytalem naprawde duzo postow o salcesonach to nadal nie wiem jak traktowac oslonki tekstylne. Raczej jak naturalne czy sztuczne? Chodzi mi o to, czy wsad raczej przesolic czy nie, a drugie pytanie czy mozna je ewentualnie nakluwac? Jeszcze jeden problem. Jako ze to bedzie moj pierwszy salceson to pytanie pewnie banalne..ale po tylu przeczytanych przepisach mam metlik w glowie. Czy poza dodatkiem krwi jest jakas zasadnicza roznica miedzy salcesonem wloskim a czarnym? Skladniki to raczej takie same, ale jesli chodzi o przyprawy? Przepraszam jesli to naiwne pytanie. Pozdrawiam z UK ☺️
  7. cochaper

    mokre wedzonki

    Witam Dotyczy baleronow..szynki..udzca z indyka..Po wyjeciu z solanki wieszam na ok 10 godz do obciekniecia. W wedzarni ok godziny suszenie w temp ok 50 stopni. Wedzenie suchym drewnem. Parzenie i do lodowki po ostygnieciu. Juz nastepnego dnia dnia widze ze wedzonki sa po prostu mokre..smaczne ale skad ta ciecz ? Nie dotyczy to ryb, wedzilem razem i ryby sa suche. Ktos moze pomoc ? Co robie zle ?
  8. cochaper

    Przywitanie

    Witam wszystkich Na razie czytam i czytam...Mam nadzieje ze w najblizszym czasie cos uwedze .Troszke trudniej dla mnie bo mieszkam w malym miescie w Anglii i nie wszystko jest dostepne od reki. Ale mysle ze nie bedzie zle. Moze to bedzie moje nastepne hobby poza pokerem Pozdrawiam wszystkich i niebawem albo sie pochwale albo spytam co zle zrobilem..oby to pierwsze !!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.