Skocz do zawartości

PapaJapa

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    .

Osiągnięcia PapaJapa

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki bardzo... Niestety nie udało się pozbyć zapachu "obory" ;P... to chyba słabe, że takie coś dostaję się w sklepie. Polecicie jakiś sklep internetowy gdzie dostanę osłonki pierwszej jakości ?
  2. Drodzy Forumowicze, mam wielki problem. Dziś otrzymałem pierwszy raz jelita grube ze sklepu internetowego i wziąłem się teraz za pasztetową Beiot`a. Mięsko i tłuszcze właśnie się parzą więc otworzyłem paczkę z jelitami grubymi to aż mnie cofnęło. Normalnie zapach kupy świnki. Wiem, że nie poczujecie tego przez internet, ale zrobiłem fotkę chyba zanieczyszczeń... proszę zerknijcie fachowym okiem czy to wszytko ok i histeryzuje czy jelita są zasyfione słabej jakości ? https://zapodaj.net/7188f9662f986.jpg.html https://zapodaj.net/09bb8ca7f463a.jpg.html Z góry dzięki, Marcin
  3. temperatura nie przekroczyła 80 stopni. Robiłem wcześniej kiełbasę chłopską i wyszła dużo lepsza, tutaj już na etapie mieszania masa nie była kleista tak jak przy chłopskiej i przy napełnianiu z kanalików odpowietrzających ciekła różowawa woda. Chłopską obsuszyłem w 2-3h a ta dzisiejsza wisiała 6h zanim zavząłem dymić.
  4. wrzuciłem jak woda miała 80 stopni i trzymałem aż w środku kiełbasy było 70 stopni... ok 15-20min to trwało.
  5. nadziewam alfa 32 i jeszcze pokracznie mi to wychodzi, a przed chwilą nie wytrzymałem i przekroiłem jeszcze ciepły kawałek... kiełbasa jest strasznie chuda. Dałem 2kg łopatki i 80dg ładnego podgardla.
  6. Witajcie, czytam i przeglądam wedlinydomowe.pl od dłuższego czasu, ale dopiero dziś piszę pierwszy post w którym chciałbym się ze wszystkimi przywitać i prosić o radę. Mianowicie kiełbaska po uwędzeniu wygląda jak na zdjęciu. Nie wiem do końca jaka może być tego przyczyna. https://zapodaj.net/6bdb41bd9c674.jpg.html https://zapodaj.net/9255e6f84374b.jpg.html Z góry dzięki, Marcin
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.