Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

quadro555

Użytkownicy
  • Postów

    1 962
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    4

Ostatnia wygrana quadro555 w dniu 29 Stycznia

Użytkownicy przyznają quadro555 punkty reputacji!

2 obserwujących

O quadro555

  • Urodziny 08.01.1970

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Goleniów

Ostatnie wizyty

5 690 wyświetleń profilu

Osiągnięcia quadro555

  1. quadro555

    Wyroby Dawida

    Dawid mam prośbę. Wklejasz zdjęcia daj przepis
  2. Każdy widzę ma inne doświadczenia odnośnie wędzenia sloniny. Zadam pytanie, czy slonina z dzika to tylko na zimno? Jeszcze jedno, zasolilem 30g/kg, wystarczy?
  3. Ręcznie mieszana szynkowa. Czy dziurki to wina braku mieszarki?
  4. Pakiet zdrowotny dla pracowników masarni.💪😁
  5. quadro555

    Znalezione w sieci

    🍷🍺 Lekko sfermentowane 😁 W dzieciństwie żadne butelki się nie walały po rowach. Wszystko sprzątaliśmy. I ten smak oranżady którą się piło pod sklepem (aby nie płacić kaucji 😁).
  6. quadro555

    Znalezione w sieci

    Bądź eko, nie myj, szkoda wody której w Polsce coraz mniej. P.s. i tak większość tych plastikowych butelek trafi w najlepszym razie do spalarni. Co do zasady, jeżeli oddałaś butelkę z naliczoną kaucją, to dostaniesz gotówkę w kasie. Ale skoro oddajesz butelki z poza systemu kaucyjnego to gotówki nie będzie. Pamiętam że wczasach mojego dzieciństwa funkcjonowały skupy butelek. Było może siermiężnie, ale działało. Teraz najprostsze rzeczy potrafimy komplikować. Nie dla systemu kaucyjnego, tak dla butelek wielokrotnego użytku.
  7. quadro555

    Znalezione w sieci

    Żaden automat nie zwraca gotówki tylko wystawia,,kwit " który można rozliczyć robiąc zakupy lub odebrać gotówkę w kasie.
  8. Długo się znasz z @SZCZEPAN ?

  9. Czy mógłbyś rozwinąć temat? Ja do tej pory myślałem, że najpierw pekluje się mięso i dopiero po procesie peklowania przystępujemy do produkcji kabanosów. Jak robimy kabanosy bez peklowania? To takie odejście od klasyki. Klasa pierwsza i twardy tłuszcz jako składnik na kabanosy, a w karkówce mamy też i trzecią klasę. Czy to nie wpływa na kruchość wyrobu? Czy też może klasyfikujesz karkówkę?
  10. quadro555

    peklowanie na mokro

    Tak chyba nie do końca.
  11. Osobiście trzymam w komorze zero. Miesiąc spokojnie wędzonki wytrzymują. Nigdy dłużej się nie udało mi przetrzymać.
  12. Idę po nowe okulary.😁 Przeczytałem 12 lipca 2025. Mea culpa. Debiut po dziesięciu latach. 👍
  13. Pierwszy post, pałką w łeb. Dobrze, że ja swoją przygodę z tym forum zaczynałem kilka lat wcześniej. 🤣
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.