filemonek Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Lipca 2014 Witam wszystkich, obserwowalem forum od dłuższego czasu, za podpowiedzią kolegów z forum założyłem swój temat, pokazuje wyrób z ostatniej produkcji - oscypki z przepisu na forum, solanka 8% tym razem. W stałym kontakcie z Andrzejem K :-) który na wszystkie moje pytania zawsze udzialał dobrych rad. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Lipca 2014 No pięknie Filemonku:) Moje gratulacje Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-359764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Lipca 2014 pokazuje wyrób z ostatniej produkcji Jak się pięknie uśmiechają . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-359774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Lipca 2014 założyłem swój temat Bardzo dobrze,będziesz miał wszystko w jednym miejscu,oscypki Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-359843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Lipca 2014 Oscypki wyglądają Prima Sort, nie wiem jak w smaku i "skrzypieniu" ale kształt po siatce, wybarwienie to I liga naprawdę duże bo to wcale nie takie proste tak uformować i uwędzić. Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-359900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Lipca 2014 jeden z nich, znikł chwile po zrobieniu fotek, niebo w gębie Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-359919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Lipca 2014 Mleko prosto od krowy, temperatura mleka 35 stopni, zapodałem podpuszczke, i skrzep się robipoprzednie oscypki znikneły w tempie błyskawicznym to czas zrobić następne, i przy okazji troszkę boczku na śniadanko Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-359921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Lipca 2014 byś się podzielił z 11 :D Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-359924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Lipca 2014 Piękny ser wędzony, krowi. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-359925 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Lipca 2014 zgadza się Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-359931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 21 Lipca 2014 Lekko pracująca niedziela, 30 kg kiełbaski (wp. + dzik.)Mam jeszcze problem z powietrzem jak nadziewam, nie potrafie uniknąć dziurek. Jak to wyeliminować. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-362558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 21 Lipca 2014 w przekroju pięknie, kolor również ładny :clap: oby tak dalej a na powietrze znajdzie się sposób Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-362559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 21 Lipca 2014 problem z powietrzem jak nadziewam, nie potrafie uniknąć dziurek. Jak to wyeliminować Farsz lep w kule i mocno wrzucaj do nadziewarki, tłok oczywiście z odpowietrzeniem, nadziewaj dość ciasno a jak pojawia się powietrze uderzaj lekko drugą stroną noża w jelito na lejku Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-362565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 21 Lipca 2014 problem z powietrzem jak nadziewam, nie potrafie uniknąć dziurek. Jak to wyeliminowaćFarsz lep w kule i mocno wrzucaj do nadziewarki, tłok oczywiście z odpowietrzeniem, nadziewaj dość ciasno a jak pojawia się powietrze uderzaj lekko drugą stroną noża w jelito na lejku No i "powietrze się wykłuwa". Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-362569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 21 Lipca 2014 Z tego co napisałeś, aby kul nie robiłem z mięsa, powiem, że zapomniałem o tym sposobie, teraz zrobie kulki,; do tej pory tylko w nadziewarce upychałem, dzięki za podpowiedź, napewno trafna jest.PS. dzięki chłopaki Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-362573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 21 Lipca 2014 Na ogól kiełbasa wyśmienita. Tymi dziurkami bym się za dużo nie przejmował, ponieważ masz więcej kiełbasy. Sprzedaj sąsiadom za sztukę a nie wagę! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-362671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 21 Lipca 2014 Ser super , kiełbasa również , Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-362687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 No i prosiaczek przerobiony , nie zdążyłem przekroju zrobić, następnym razem się poprawię. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-366721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Tak trzymaj. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-366724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Pięknie wyglądają wyroby ale... przy serach brakuje mi "ciechana" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-366794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 I to miodowego Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-366817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 14 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 14 Października 2014 troszkę kiełbaski, salcesonik, szyneczka ze słoninką i boczuś Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-376868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Pogoda wekkendowa super, bez wiatru a więc i wędzenie przebiegało spokojnie, bez nerwów ,prosiaczek został przerobiony i oto cały wsad do wędzarni. Później poszła w robotę kiełbaska, zachowało mi się tylko jedno zdjęcie. Edytowane 26 Listopada 2014 przez Kruszynka Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-385946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 26 Listopada 2014 Aż miło - duża to była sztuka? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-385973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 28 Listopada 2014 140 kg. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/#findComment-386501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.