filemonek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ostatni kawałeczek kiełbaski został, trzeba brać się za robotę . Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-399021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Cóż to za wyrób - żywiecka? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-399086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Żywiecka tylko więcej kl. II dałem z zawartością tłuszczu 40% i słoninkę karkową. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-399118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ostatni kawałeczek kiełbaski został Ja tu widzę cztery Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-399152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Żoneczka w ciąży zażyczyła sobie Extra smarowny pasztet słoikowy BonAir'a, a więc wziąłem się do roboty bo ciężarnej się nie odmawia . prawie 7 kg wyszło paszteciku.Materiał zmielony, wywar z mięsa przygotowany rączki można zacierać, połowe roboty za nami A teraz zagadka, Co to jest za wyrób?. czekam na propozycje dwa ostatnie zdjęcia Edytowane 30 Stycznia 2015 przez filemonek Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-400866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Klops? Pieczen rzymska?Co jest to jest ale wyglada przepysznie , poprosze o przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-400882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Watrobianka grubomielona Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-400884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 30 Stycznia 2015 pudło, ani pieczeć ani wątrobianka Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-400885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Może też pasztet ale nie smarowny, z dodatkiem kaszy manny i emulsji ze skórek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-401108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 1 Lutego 2015 To jest sadło które ściąga się z żeber żeby mięso odparowało, jest zmielone, dodane odrobinę mięsa kl II, przyprawione czosnkiem, ziołami prowansalskimi, sadło się rozciąga w kwadrat, oddziela się od otoczki (błony), nie wiem jak to się fachowo nazywa formujemy t.z.w. bochenek, otaczamy go tą błoną, solimi z wierzchu - bardzo dużo soli, przykrywamy gazą i zostawioamy tak na 4 tygodnie w tem. 10-15 stopni. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-401552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Tą błoną z sadła obwiązywano polędwice przed wędzeniem lub przykrywano garnki ze smalcem. Edytowane 1 Lutego 2015 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-401555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) I pasztecik gotowy, zostały 4 słoiczki. Zdjęcie robione telefonem troche kiepskiej jakości, ale wyrób superPrzy okazji słonike uwędziłem, w soli około miesiąca, wędzona 1 godzinkę, później natarłem papryką słodką i troszke ostrą , i wędzona z 3 godzinki, może 4 dokładnie nie mierzyłem czasu Edytowane 3 Lutego 2015 przez filemonek Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-401927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 3 Lutego 2015 :clap: Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-401932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 3 Lutego 2015 Ale klawesyn na pierwszym planie Podałbyś Jarek przepis na ten pasztet Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-402012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 18 Lutego 2015 Pasztecik robiłem sylwek w/g przepisu ze strony głównej Konkursowy, extra smarowny pasztet słoikowy BonAir'aKlawesyn i wędliny to moje hobby sylwek, wszystko jest fajnie tylko mało czasu żeby to wszystko ogarniać na raz, ale się staram. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-405364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) ala żywiecka się kończy, w sobotę będzie następne świniobicie, trzeba będzie zrobić więcej tej kiełbaski, podsuszana schodzi jak świerze bułeczki. Chce spróbować zrobić coś ala parmeńskie, zaczne chyba od polędwicy, ale jeszcze nie jestem do końca przekonany od jakiego mięśnia zacząć. Jak swojska, to i gorzałka swojska Edytowane 10 Marca 2015 przez filemonek Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-410963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 10 Marca 2015 piękna w przkroju a Dębowa do uzupełnienia Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-410978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 16 Marca 2015 Tak się działo w wekkend. 170kg i 120kg, wszystko podzielone, zapeklowane. będzie ciężki tydzień. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-412971 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 16 Marca 2015 będzie ciężki tydzień. noooo będzie co robić!!Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-412974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 16 Marca 2015 Filemonek, jest super okazja by zgromadzić dużo zdjęć do fotoreportażu dla forum. Jeśli możesz, to bardzo Cie proszę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-412976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 16 Marca 2015 Dobrze, tylko mam dodawać zdjęcia w swoim temacie Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-412978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 16 Marca 2015 Wklejaj, ale dodatkowo wysyłaj mi na pocztę (maxell11@wp.pl) to będę je dodawał do tematów w dziale Polska tradycja masarska. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-412981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 16 Marca 2015 Dobrze, prześlę na poczte , jak będę miał jakieś foto. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-412993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Dobrze, tylko mam dodawać zdjęcia w swoim temacie Filemonek to może zamiast Ty do mnie po bakterie, to ja do Ciebie przyjadę na świniobicie? Edytowane 16 Marca 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-413116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 18 Marca 2015 To przyjeżdżaj Sylwek, teraz bije prawie cały czas. Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/3/#findComment-413668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.