Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Troszkę

Trzydzieści? :D  :tongue:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/5/#findComment-491309
Udostępnij na innych stronach

Powiem szczerze że nie mierzyłem, zawsze pierwszą nożyczkami wg. uznania i pozostałe staram się robić takie same.


zrobiłem kilkanaście dłuższych i kilka krótszych, jak za długie są batony to długo leży w lodówce, a nie samą kiełbaską człowiek żyje, jeszcze boczuś, salcesonik, szyneczka. Jeden rodzaj jak cały czas się konsumuje to potrafi się przejeść.

Filemonek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/5/#findComment-491359
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

No właśnie ..... dziś Krakowską pieczoną będę robił i muszę sobie zobaczyć jak zużycie osłonki wygląda... bo takie 1 kg batony to moim zdaniem optymalne... ale tak jak piszesz... nie samą kiełbasą  :thumbsup:  :clap:  :devil:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/5/#findComment-491361
Udostępnij na innych stronach

No właśnie ..... dziś Krakowską pieczoną będę robił i muszę sobie zobaczyć jak zużycie osłonki wygląda... bo takie 1 kg batony to moim zdaniem optymalne... ale tak jak piszesz... nie samą kiełbasą  :thumbsup:  :clap:  :devil:

Arko osłonka Fi65 długość osłonki 30cm wychodzi Ci baton około 550-600gram - według mnie optymalnie

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/5/#findComment-491367
Udostępnij na innych stronach

 

 

muszę sobie zobaczyć jak zużycie osłonki wygląda... bo takie 1 kg batony to moim zdaniem optymalne

40cm fi65 zmieści 1kg farszu.

Łatwiej śledzić suszenie  batonów.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/5/#findComment-491499
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Już dawno nic nie robiłem, naszła moją rodzinkę ochota na szyneczkę i krakowską. szyneczka już rozkrojona, oczywiście przepyszna, gospodyni domu potwierdziła. Zdjęcie robione jeszcze w wędzarni na drugi dzień.

Pozdrawiam całe forum.

 

post-58378-0-36863300-1470299497_thumb.jpg

post-58378-0-18691600-1470299528_thumb.jpg

Filemonek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/5/#findComment-508939
Udostępnij na innych stronach

jakaś taka mizeria Jarku u Ciebie - przydałoby się jakąś maciorkę przerobić abyś z wprawy nie wyszedł ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/5/#findComment-509080
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

troszkę sobie pochodziłem. przepraszam za jakość zdjęć, robione na szybko z telefonu.

Salcesonik w kątnicy, krakowska, boczki i szyneczki, cienka przyprawy: pieprz, czosnek, sól, majeranek.

post-58378-0-89986700-1488443129_thumb.jpg

post-58378-0-00229600-1488443146_thumb.jpg

post-58378-0-71107600-1488443209_thumb.jpg

Filemonek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/5/#findComment-542942
Udostępnij na innych stronach

troszkę sobie pochodziłem. przepraszam za jakość zdjęć, robione na szybko z telefonu.

Salcesonik w kątnicy, krakowska, boczki i szyneczki, cienka przyprawy: pieprz, czosnek, sól, majeranek.

To żeś trochę pochodził ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/5/#findComment-542998
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Swinka przerobiona 170 kg żywej wagi. Na pierwszy rzut kiełbaski i sadzonki oraz rolada z golonek. Później salcesonik i kaszaneczka.
A wczoraj troszkę po lesie pochodziłem. Zdjęcia robiłem telefonem więc trochę takie niewyraźne 

post-58378-0-06128900-1505800996_thumb.jpg

post-58378-0-13262900-1505801024_thumb.jpg

post-58378-0-54739700-1505801085_thumb.jpg

post-58378-0-90841400-1505801120_thumb.jpg

Edytowane przez filemonek
Filemonek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10045-jaro-zadymiaro/page/5/#findComment-567563
Udostępnij na innych stronach

  • 4 lata później...
  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.