Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Podstaw technologicznych nie znam, ale ja pozyskaną świeżą krew przelewam do litrowych butelek po mleku (mają szeroki wlew stąd łatwiej w nie nalać) i przechowuję w zamarażalniku, a wtedy kiedy potrzebuję np. zrobić kaszankę wyjmuję taką ilość jakiej potrzebuję.

Drugi sposób to rozlanie tej krwi w osłonki poliamidowe też w ilość jaką potrzebuję przy pojedyńczej produkcji wiążę i albo do zamrażalki, albo zaparzyć ze 30minut w gorącej wodzie, potem wystudzić i do zamrażalnika.

Może jeszcze Bagno lub Dziadek coś dodadzą od siebie - mają większe doświadczenie.

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10101-krew-spo%C5%BCywcza/#findComment-361637
Udostępnij na innych stronach

Najbardziej przemawia dla mnie osobiście przetrzymywanie krwi zamrożonej gotowanej . Prosty sposób gotowania-  Krwi nie musimy odwłókniać  ,gotujemy w osłonkach poliamidowych do momentu aż krew w osłonce stwardnieje tak że można ją kroić w plastry - jak kto lubi to można na kanapki .Po rozmrożeniu  mielimy z innymi surowcami na kaszankę .Możemy zamrażać surową .

Edytowane przez DZIADEK
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10101-krew-spo%C5%BCywcza/#findComment-361701
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.