jacula Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Bałem się trochę co wyjdzie ale nawet się udało Długo się wędziło 30min osuszania 50st i 6h w temperaturze 42-55stTeraz właśnie kończą się parzyć, a jutro skoro świt będzie wielkie żarcie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Jutro ?Nie dałbym rady ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-366356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Jacula, wygląda to mięsko znakomicie, ale pokaż też swoją wędzarenkę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-366357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Jacula tylko tak dalej Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-366359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) @ jaculaTylko nie pisz, że masz wędzarnie z kanałem dymowym, bo się sverige2 załamie ! Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-366371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-366399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Ładniunie toto napisz proszę jak "degusztacja" jak mawiał sołtys Tylko nie pisz, że masz wędzarnie z kanałem dymowym, bo się sverige2 załamie ! bo się sverige2 załamie ! Jarek i załamka nie wierzę spoko pozdrówka Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-366400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Jutro ?Nie dałbym rady ! A to jakiś kac w planie? Jacula, wygląda to mięsko znakomicie, ale pokaż też swoją wędzarenkę. Jarku nie mogłem się oprzeć żeby nie pokazaćhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10162-i-ja-mam-kibelek/ Jacula tylko tak dalej Myślę że za każdym razem będzie tak samo a może lepiej @ jaculaTylko nie pisz, że masz wędzarnie z kanałem dymowym, bo się sverige2 załamie ! jeden to mało, mam cztery, a jak dymią :clap: Ładniunie toto napisz proszę jak "degusztacja" jak mawiał sołtys Już po degustacji, cała rodzinka stwierdziła że w smaku są pyszne! zapach nieprawdopodobny! tylko żonka troszkę narzeka że za twarde wyszły Bardzo Wam dziękuję za opinie, miło tak czytać że się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-366435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) Jacula, wygląda to mięsko znakomicie, ale pokaż też swoją wędzarenkę. Jarku nie mogłem się oprzeć żeby nie pokazaćhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10162-i-ja-mam-kibelek/ No i cóż tu więcej można powiedzieć, :clap: . @ jaculaTylko nie pisz, że masz wędzarnie z kanałem dymowym, bo się sverige2 załamie ! Miro, nie załamuj się, jeszcze wiele słonecznych dni przed Tobą . Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-366438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Mam taką nadzieję sverige2 Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-366443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Bardzo ładnie,tylko tak dalej;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-366461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Dzięki, będę się starał Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-366556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 27 Września 2014 No i drugi raz zrobiłem, połowa w garnku już się parzy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-373447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 27 Września 2014 jacula!! jestem pod wielkim wrażeniem pełna profeska brawo;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-373452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 27 Września 2014 No miszcz, normalnie, miszcz :clap: . Jacula,dajesz czadu Co "Kibelek" to "Kibelek" jednak, co by tam nie gadać . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-373458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 28 Września 2014 Dzięki PanowieKibelek daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-373723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 28 Września 2014 Jak peklowales mieska..?Sliczne wyroby..! Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-373724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 29 Września 2014 Na mokro bez nastrzykiwania, 12 dni w zalewie się kąpały Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-374019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kola2001 Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 22 Października 2014 a ja mam pytanie dalczego po parzeniu kolor wędlin zmienił się z delikatnego brązowego (jak wyżej ) na ciemny - prawie czarny? coś robię xle ale nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-378492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croc Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 29 Października 2014 to chyba normalne, ja pamietam pierwsze wedzenie robilem po ciemku i przy latarce wygladalo dobrze to spakowalem wszystko do pojemnika, zgasilem ogien i poszedlem parzyc do kuchni, a tu sie okazlalo przy lepszym swietle ze dosc blade wedzonki wyszly a po sparzeniu kolor sie przyciemnil i wygladaly super czerwono zlociste ale bez przesady. a z drugiej strony ostatnie wedzenie zrobilem o godzine dluzej i wygladaly ladnie od razu a po parzeniu troche za ciemne jednak byly, skora boczku to prawie czarna byla Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-379835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Kolejne wędzenie, i wyroby już po parzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10222-moje-pierwsze-w%C4%99dzenie-mi%C4%99ska/#findComment-392483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.