Skocz do zawartości

Kurs podstawowy nr 9/14 w Łazach, w dniach 05-07 grudnia 2014 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na Kurs Podstawowy Nr 9/14 w naszej filii SDM w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 05 do 07 grudnia 2014 r.

Lista chętnych do uczestnictwa w Kursie Podstawowym:

1. Mieczysław Mikuła
2. Marek Michalski
3. Marcin Bijok
4. 

5. 
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:
- piątek - obiadokolacja,
- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,
- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

ZAPRASZAMY :D

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10396-kurs-podstawowy-nr-914-w-%C5%82azach-w-dniach-05-07-grudnia-2014-r/

• 4 tygodnie później...

Chętnie, ale trzeba by było zabrać 2 sieroty z Warszawy :) Chcemy z mężem bardzo wziąć udział w kursie ale nie mamy jak dojechać ani jak wrócić :tongue:  Czy ktoś z Warszawy lub okolic będzie wie wybierał?

Magda

Autobusem do Przasnysza albo Ostrołęki i potem do Łaz.

Z dworca autobusowego W-wa Zach. bezpośrednio do Łazów. Powinniście być około 15-tej na miejscu.

Ja pewnie ze śląska pojadę przez Warszawę... mam nadzieję że uzbiera się grupa i szkolenie się odbędzie :) fajnie by było jakby ktoś ze śląska też się zapisał bo nie będę musiał jechać sam :)

ZACHĘCAM NIEZDECYDOWANYCH!!!

Witam

Niestety w tym terminie nie mogę się wybrać na szkolenie przykro mi

Marek Michalski

Jedzenie jest dobre lub zdrowe ja wolę dobre

www.mmichalski.pl

Termin też mi nie pasuje  :(   -   Bardzo chętnie ale blizej wiosny :)

Edytowane przez mikolajcz

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na Kurs Podstawowy Nr 9/14 w naszej filii SDM w Łazach, który zaplanowany jest w terminie od 05 do 07 grudnia 2014 r.

1. Mieczysław Mikuła
2. Marek Michalski
3. Marcin Bijok
4. Aurelia Felińska-Szymczak

5. 
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.

Cena kursu: 490,00 zł od osoby. W cenę wliczone noclegi, pełne wyżywienie oraz materiały i surowce do produkcji.
Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.
Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnątrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.
Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

Więcej informacji na stronie SDM - www.szkoladomowegomasarstwa.pl. , zakładka: Oferta szkoleń. Tam także należy dokonać zapisu.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

witam przeglądam forum od kilku lat i postanowiłem wybrac sie na kurs w grudniu bende jechał z śląska okolice katowic mego kogoś zabrać

PEDRO

witam przeglądam forum od kilku lat i postanowiłem wybrac sie na kurs w grudniu bende jechał z śląska okolice katowic mego kogoś zabrać

Bardzo dobry wybór. Byłem na 3 kursach. Teraz zapisałem się na wędliny dojrzewające i wiedzy ciągle mało.  :)

• 2 tygodnie później...

Zapisałem się w przyszlym tygodniu opłacę :) Zapisujcie się aby to szkolenie doszło do skutku - bo nie mogę się doczekać :)

Pozdrawiam

Jackiew

Zapisujcie się aby to szkolenie doszło do skutku 

Może na zachętę wspomnienie z poprzedniego kursu: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9838-film-z-przebiegu-kursu-sdm-414-w-%C5%82azach-autorstwa-kolegi-paweljacka/

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

Miłego dnia. 

Nom na ten termin może być kiepsko z chętnymi :(   1 Listopad - Wydatki na groby,  w Grudniu święta BN + gwiazdki. Budżet domowy nie każdemu chętnemu pozwoli. - Abym się mylił 

na ten termin może być kiepsko z chętnymi

Jest to  najlepszy termin dla  nowych adeptów, którzy nie potrafią jeszcze samodzielnie wykonać wyrobów i np. nie mają dostępu do wędzarni - proszę pamiętać, że po  kursie  zabiera się ze sobą  paczkę  wykonanych wędlin  - czyli praktycznie taki "gotowiec"  na święta.

Pozdrawiam Wirus.

na ten termin może być kiepsko z chętnymi

Jest to  najlepszy termin dla  nowych adeptów, którzy nie potrafią jeszcze samodzielnie wykonać wyrobów i np. nie mają dostępu do wędzarni - proszę pamiętać, że po  kursie  zabiera się ze sobą  paczkę  wykonanych wędlin  - czyli praktycznie taki "gotowiec"  na święta.

Wirus dobrze mówi - pamiętajcie że jako grupa decydujecie co chcecie zrobić (w tym momencie można zrobić wyrób pod kątem zbliżających się świąt) i śmiało mogę powiedzieć że paczka gotowców warta jest lekko 250-300PLN - i to się Wam zwraca w postaci naprawdę pysznych wyrobów, które można zapakować w Vacuum lub zamrozić i mieć jak znalazł na święta. :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

1. Mieczysław Mikuła
2. Marek Michalski
3. Marcin Bijok
4. Aurelia Felińska-Szymczak

5. Jakub Jackiewicz
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.

Edytowane przez Maxell

Po byku

ja już nie rezerwuję sobie tego weekendu bo widzę że nic z tego nie będzie, parę spraw musiałem poodpuszczać a teraz się okazuje że będę siedział w domu.

szkoda bo się nastawiałem na dużą dawkę wiedzy

może kiedyś

pozdrawiam

Widać po liście chętnych że raczej kurs się nie odbędzie - szkoda :(

Na następny na pewno się piszę - oby był jak najszybciej :)

No chyba że stanie sie jakiś cud i do piątku się zapisze jeszcze z 18 osób :)

Na ta chwilę nie wpłacam kasy - jeżeli liczba chętnych urealiniłaby odbycie się kursu to od razu wpłacam 

Pozdrawiam

Niestety, nic na to nie poradzę. :( Tak to już jest, a szkoda, gdyż podczas tego właśnie kursu, osoby nie mające możliwości uwędzenia wyrobów, mają okazję zaopatrzenia się w super wyroby świąteczne. Wystarczy porozmawiać z Kolegami Bagno i Dziadkiem, by zabrać ze sobą wstępnie przygotowane produkty (np. wędzone, ale nie parzone). Po rozmrożeniu, końcowa obróbkę termiczną wykonujemy już sami w domku, przed samymi świętami, by na stoły wjechały świeżutkie wyroby. 

Wiem Maxell że nic na to nie poradzisz, i nie mam o to żadnych pretensji :)

Panowie i Panie zapisujcie się bo wędlin na święta nie będę miał :) i nauczyć nic się nie nauczę :(