huzman Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Października 2014 WitamMyślę o małej przydomowej masarni naturalnej, jak się do tego zabrać ?Doświadczenie bardzo duże z wyrobami naturalnymi.Chlewnia własna.Chodzi o wyrabianie wyrobów na okolicę.Proszę o poważnie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10498-mini-przydomowa-masarnia-naturalna/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Października 2014 Co masz na myśli pisząc masarnia naturalna czy też wyrób naturalny? Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10498-mini-przydomowa-masarnia-naturalna/#findComment-377430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huzman Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Października 2014 WitamNie używając żadnej chemi, tylko i wyłącznie produkcja naturalna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10498-mini-przydomowa-masarnia-naturalna/#findComment-377433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Października 2014 Tutaj możesz trochę poczytać : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8022-fachowa-pomoc-1-zaczynamy-od-podstaw/ http://piw-lubaczow.pl/cms/files/Info_MLO.pdf Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10498-mini-przydomowa-masarnia-naturalna/#findComment-377435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huzman Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Października 2014 Może jaśniej.Wyroby wyrabiane z czasów odległych gdzie z kilograma szynki otrzymywało się szynkę o wadze poniżej kilograma a nie dwa kilo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10498-mini-przydomowa-masarnia-naturalna/#findComment-377436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Października 2014 Kolego huzman,pisać widzę umiesz. To i na pewno z czytaniem podobnie.Cała AKADEMIA DZIADKA stoi przed Toba otworem. Znajdziesz tam z pewnością odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.Jest też taka maksyma, którą zapamiętałem z czsów szkolnych. Żeby czegoś nie wiedzieć, trzeba dużo wiedzieć.Miłej lektury i powodzenia. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10498-mini-przydomowa-masarnia-naturalna/#findComment-377442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Października 2014 Mam wrażenie ze mylisz dwa pojęcia robić dobre wędliny, tu jak najbardziej to forum Ci pomoże (w tym w/w Akademia Dziadka ) a prowadzić dochodowy rentowny biznes tu mam wrażenie że lektura tego forum może Cię doprowadzić do bankructwa (chyba że będziesz robił odwrotnie jak podają na forum praw rynku nie zmienisz) . P.s . zacznij od wymogów sanitarnych , pozwoleń , kanałów dystrybucji itp (przynajmniej zapoznaj się z wymogami oczekiwaniami rynku ) a później technologii, dobre wędliny każdy masarz umie robić , ale robi takie jakie mu się opłacają Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10498-mini-przydomowa-masarnia-naturalna/#findComment-377449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Października 2014 @huzman, mój tel 518055868 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10498-mini-przydomowa-masarnia-naturalna/#findComment-377483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huzman Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Października 2014 WitamTak dla jasności , ma to być maleńka masarenka w której ma być sezonowo przerabiane kilka tuczników . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10498-mini-przydomowa-masarnia-naturalna/#findComment-377485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Października 2014 Spokojnie, Kol. Bagno się już się pisze. To było żartem. A tak na poważnie. Kolega czytał poprzednie posty? Może jakieś refleksje odnośnie ich treści? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10498-mini-przydomowa-masarnia-naturalna/#findComment-377488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odzywiamsiezdrowo Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Maja 2016 Myślę że to będzie bardzo dobry pomysł w dzisiejszej żywności jest tyle chemii i jest na szprycowane grom go wie czym jeszcze trzymam za Ciebie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10498-mini-przydomowa-masarnia-naturalna/#findComment-496978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.