soliera Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam To mój pierwszy post na forum Zacząłem wyrabiać własne wędlinki z szynki i wychodzą całkiem rozsądne strawy.Wczoraj znalazłem na YT przepisy na "suszoną szynkę": Moje pytanie brzmi, czy są one cokolwiek warte. Jako, że szynkę parmeńską uwielbiam, od razu pobiegłem do sklepu i kupiłem 1,5KG schabu, włożyłem do cukru, a dzisiaj już w soli się moczą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10646-pol%C4%99dwica-dojrzewaj%C4%85ca-przepisy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Listopada 2014 Niezły początek kolego . Poniżej masz całe 88 stron kombinacji z "suszonym" mięskiem: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-poledwica-suszona-ala-wedliny-parmenskie/?hl=parme%C5%84ska A później możesz oswoić wyszukiwarkę bo jeszcze kilka stron by się znalazło . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10646-pol%C4%99dwica-dojrzewaj%C4%85ca-przepisy/#findComment-385663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Listopada 2014 Wczoraj znalazłem na YT przepisy na "suszoną szynkę": A gdzie sa te przepisy na suszona szynke..?? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10646-pol%C4%99dwica-dojrzewaj%C4%85ca-przepisy/#findComment-385674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soliera Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Listopada 2014 waldeman, ja się tymi przepisami na pewno zainteresuję!Pytanie brzmi, czy podlinkowane przepisy nadają się do używania, bo zanim znalazłem wedlinydomowe.pl, schabik już moczył się w cukrze.Teraz, gdy mam setkę gotowych przepisów plus dedykowane forum, na pewno się nimi zainteresuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10646-pol%C4%99dwica-dojrzewaj%C4%85ca-przepisy/#findComment-385880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Listopada 2014 Soliera ja tak " off topic" czy nie mogl bys pisac w czarnym kolorze. Bardzo zle sie takie kolorowe pisanie czyta. A co do schabu, polecam odciasc od kosci, poledwica bedzie Tobie latwiej pracowac . Zwlaszcza jesli zaczynasz temat wedlin dojrzewajacych. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10646-pol%C4%99dwica-dojrzewaj%C4%85ca-przepisy/#findComment-385917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Listopada 2014 soliera - regulamin zabrania pisania postów w kolorze czerwonym , co zresztą na pewno wiesz , bo przeczytałeś ów... Waldemar podał ci pomocną rękę - może to również zauważyłeś... A suszyć to można zioła i skarpetki.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10646-pol%C4%99dwica-dojrzewaj%C4%85ca-przepisy/#findComment-385966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soliera Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Listopada 2014 Panowie, passs ... Tymczasem, moje "cudo" po jednym dniu w cukrze i dwóch dniach w soli.Chyba będzie coś z tego, chociaż na zień dzisiejszy jest takie, ... gumowate. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10646-pol%C4%99dwica-dojrzewaj%C4%85ca-przepisy/#findComment-386095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenza Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Moją pierwszą wędliną jaką zrobiłem był ten schab z drugiego filmu- "ostrej jazdy po patelniach":) Schab wyszedł tak jak na tym filmie i był smaczny. Długo się nie nabył. Drugą wędliną była kiełbasa "Palcówka", z 5 kg mięsa zostało mniej niż połowa. Także nie jestem doświadczonym a się udało. Edytowane 30 Listopada 2014 przez zenza Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10646-pol%C4%99dwica-dojrzewaj%C4%85ca-przepisy/#findComment-387026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek S Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Soliera-Wygląda ok. Ale 2 dni to właściwie nie ma co się zastanawiać jak wygląda i czy jest gumowate. Ja pekluje szynkę conajmniej 2 tygodnie. http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/10/53750177d6caa0a4999cfc2f9384c0ad.jpg Szynka która zacząłem na początku listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10646-pol%C4%99dwica-dojrzewaj%C4%85ca-przepisy/#findComment-389427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soliera Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Tomek, zapodaj przepis,bo Twoja szyneczka wygląda prze apetycznie PSJa mam problemy z utrzymaniem mięsiwa dłużej niż tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10646-pol%C4%99dwica-dojrzewaj%C4%85ca-przepisy/#findComment-391723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco1984 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Lutego 2015 Soliera-Wygląda ok. Ale 2 dni to właściwie nie ma co się zastanawiać jak wygląda i czy jest gumowate. Ja pekluje szynkę conajmniej 2 tygodnie.http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12/10/53750177d6caa0a4999cfc2f9384c0ad.jpg Szynka która zacząłem na początku listopada.Mmmmmmmmmm... Masz przepis??? Wygląda yak niesamowicie, że mam pełne usta śliny... Gdzie mój śliniak?! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10646-pol%C4%99dwica-dojrzewaj%C4%85ca-przepisy/#findComment-405728 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.