Aksamit97 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zakupiłem jelita w selgrosie po 7 zł za 15 metrów, peklosól, maszynkę mam elektryczną, a i mam grill takiego murowanego, myślę, że w nim można uwędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 4 Stycznia 2015 a i mam grill takiego murowanego, myślę, że w nim można uwędzić. Pokaz fotke tego grilla.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Teraz ciemno, to nic nie widać. A to taki z kratką i kominem murowany. https://www.google.pl/search?q=grill+murowany&biw=1137&bih=545&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=iICpVODrC4GpUp2Cg4gP&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9#facrc=_&imgdii=_&imgrc=0RIckhGJN-nq4M%253A%3B6Jprf6oCSGNghM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.chemiabudowlana.info%252Fzdjecia%252Fpublikacje%252Fpowiekszone%252F56_z2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.chemiabudowlana.info%252Findex%252Cart%252C56%252Cnajczesciej_czytane_all%252Cjak_wykonac_grill_murowany_w_ogrodzie%3B277%3B300 Takie coś tylko cały jest z takich kamieni jak na górze i jest większy. A tu zdjęcia maszynki do mięsa: Zelmer Edytowane 4 Stycznia 2015 przez akmis978 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Przed wedzeniem bedziesz musial rozpalic dosc duzy ogien w tym grillu aby go wygrzac i pozbyc sie wilgoci..Postaraj sie o wiekrzy worek jutowy aby przykryc komore podczas wedzenia oraz jeszcze jeden worek na komin, ktorym bedziesz regulowal przeplyw dymu i temperature.. Teraz pytanie czym chcesz i jak wedzic.? Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Jumbo: Mam pewną prośbę pisz zrozumiale, albo wcale, ponieważ nic mądrego nie wnosisz do tematu.Czy warto kupić takie coś? http://allegro.pl/nadziewarka-do-kielbasy-3kg-silikon-tlok-maszynka-i4932719606.htmlJeszcze chciałem zapytać co to jest kutrowanie? ...nie wiem czy zrozumiałeś mój post - sądząc po odpowiedzi raczej nie , ...w 6 poscie pytasz o osłonki , a kilka postów dalej piszesz że masz (niedziela) owe -rzeźbisz po prostu na forum w miękkim materiale... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Jumbo: Zapytałem czy osłonki są w selgrosie i tamże je kupiłem. Gregtom: A jeszcze chciałem spytać, jakie lejki dokupić do tej maszynki. A wędzić będę zrębkami buk i olcha, a mam też drewno wiśni. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez akmis978 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Paweljack: Chciałbym wędzić zrębkami bukowo - olchowymiTakimi właśnie wędzę w mojej szafce.A jeśli chodzi o lejki to jumbo jest dobrym adresatem, tylko napisz jaka to maszynka, czy 5 czy 8? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 4 Stycznia 2015 akmis, robisz sery więc wiesz ,że są pewne procedury ,których należy przestrzegać by otrzymac pożądany efekt oraz, że trzeba nabrać wprawy ,doświadczenia .Z robieniem kiełbas jest podobnie.Maszynkę masz ale czy masz odpowiednie sitka, nadziać maszynką też się da ale nie jest to takie proste, w takim grillu to co najwyżej możesz ugrilować kiełbasę a nie uwędzić Najpierw trzeba liznąć trochę teorii czyli coś jak przygotowanie się do klasówki .. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 4 Stycznia 2015 w takim grillu to co najwyżej możesz ugrilować kiełbasę a nie uwędzić Idzie uwedzic, ale trzeba troszke kombinacii no i tak jak piszesz Olgo. wiedzy.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Przepraszam, bo nie wiem. Ale jak mam odróżnić czy maszynka jest 5 czy 8? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Przepraszam, bo nie wiem. Ale jak mam odróżnić czy maszynka jest 5 czy 8?Wyjmij siatkę zmierz ja i podaj wymiar to Ci powiemy.Albo popatrz na nożyk powinna być cyfra wybita/nadlana Ja obstawiam ,że masz ósemkę. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dobrze jutro zmierzę i powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Akmis, jesteś u nas prawie trzy lata i nie czytałeś nic o technologii produkcji wędlin??? Nie do wiary Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 4 Stycznia 2015 http://www.tradismak.pl/pl/p/Sitka-do-maszynek-recznych-stalowe/332 Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Na prawdę nic nie czytałem, nie było mi to potrzebne, więc nie interesowałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Czytasz tylko tematy o serach i krytykujesz. Życie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 4 Stycznia 2015 To szybciutko poczytaj tematy z linka, który Ci wcześniej podałem. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 4 Stycznia 2015 No czytam, czytam. Tier: a co konkretnie krytykuję? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Do 9 stycznia zostało pięć dni to według mnie za mało by wszystko ogarnąć logistycznie nie mając ani grama pojęcia.Ile tej kiełbasy zamierzałeś zrobić ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nie wiem, myślę, że 2 kg powinny wystarczyć, to ma być tylko na poczęstunek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Akmis, ja bym Ci proponował zrobić białą surową. Podasz ją na ciepło i po krzyku. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dobra sprawdziłem sitko ma średnice 6 cm.Niestety nie będę miał jej jak tam podgrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Do 9 stycznia zostało pięć dni to według mnie za mało by wszystko ogarnąć logistycznie nie mając ani grama pojęcia.No właśnie, może skontaktuj się z kolegami z Wrocławia: SIVON albo z Michałem z MICHAŁEM albo z kolegą arkawroc pewnie jeszcze inni są, może pomogą. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nie dziękuję bardzo dam sobie radę. A jak z tą maszynką? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dobra sprawdziłem sitko ma średnice 6 cm. Czyli dobrze obstawiałem ,ze masz ósemkę. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10835-kie%C5%82basa/page/2/#findComment-394811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.