filemonek Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 13 Stycznia 2015 słoniki też nie parzysz? Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10863-boczek/page/3/#findComment-396641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 13 Stycznia 2015 boczków nie parzę,muszą wyjść z wędzarni na ,,gotowo,, boczki parzone mi nie smakują DSC08686.JPGDSC08693.JPGNa "gotowo" to znaczy? Na temp. w środku? (jeśli tak, to jaką?), Czas wędzenia, Wygląd zew.? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10863-boczek/page/3/#findComment-396645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 13 Stycznia 2015 "...na kolor i rąsię.." Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10863-boczek/page/3/#findComment-396648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 13 Stycznia 2015 nie wyobrażam sobie parzonej słoniny,parze tylko parę szynek (dla smakoszy marketowych co nie znają prawdziwego smaku wędlin) dla mnie wędliny parzone nie mają pełnego smaku (ale każdy robi tak jak lubi) Na ,,gotowo,, to znaczy,że po wystygnięciu są już jadalne,temperatury nie mierzę patrze tylko kiedy zacznie kapać tłuszcz i do tego odpowiedni kolorek,człowiek ,, je oczami i nosem,, .Moja wędzarnia jest takiej konstrukcji,że od razu wędzę boczki,słoninę,kiełbasy.......na gotowo i sery. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10863-boczek/page/3/#findComment-396717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leosta Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam. Nie spodziewałem się tak licznych odpowiedzi, za które wszystkim dziękuję.Dziękuję za wypicie za moje zdrowie. Jak narazie nie narzekam. Ja również wypiłem za zdrowie kolegów zagryzając także boczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10863-boczek/page/3/#findComment-401931 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko30 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 3 Lutego 2015 A ja wezmę trochę w obronę "przemysł". Niestety jest on związany przedziwnymi wymogami naszej kochanej Weterynarii, Sieciówkami, hodowcami, Konsumentami (dużo i tanio) i na koniec bankami które wszystkich trzymają w kieszeni. Tych wszystkich wymogów równocześnie pogodzić się nie da. I mamy co mamy. "Smacznego i na zdrowie" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10863-boczek/page/3/#findComment-401943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaciapa Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 3 Lutego 2015 Ja już od około 3 michów z tego "przemysłu" nie korzystam i dobrze mi z tym Od kąd wybudowałem zadymiarę , króluje tylko swoje jadło.. ale przyznać muszę , że boczuś najbardziej smakuje z tych wędzonek.. , jest po prostu obłędny.. tylko ten nieszczęsny cholesterol... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10863-boczek/page/3/#findComment-401948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 3 Lutego 2015 tylko ten nieszczęsny cholesterol... ................................................... .......................................................... https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11007-jak-to-jest-z-tym-cholesterolem/?hl=cholesterol Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10863-boczek/page/3/#findComment-401961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaciapa Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 3 Lutego 2015 tylko ten nieszczęsny cholesterol... ................................................... .......................................................... https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11007-jak-to-jest-z-tym-cholesterolem/?hl=cholesterol Poczytałem i muszę stwierdzić, że ciekawe tematy...Ja w tamtym roku miałem cholesterol na poziomie 300 , lekarka stwierdziła ,żeby ograniczyć tłuszcz wieprzowy.. Przypomniał mi sie docip na ten temat .. Przychodzi starsza pani do lekarza z wynikami badań.Lekarz przegląda wyniki i wysuwa wnioski-Ma pani za duży cholesterol, musi pani jeść tylko i wyłącznie białe mięso, więć zastosuje się Pani do zaleceń i przyjdzie z wynikami za dwa miesiące..Przychodzi termin wizyty , kobieta pokazuje lekarzowi wyniki, lekarz przegląda je ze zdziwieniem..-Nie sądziłem ,że aż tak, ta kuracja Pani pomoże, wynik wręcz rewelacyjny...-No tak Panie doktorze, ta słoninka nie dość że dobra, to jeszcze i sprawia cuda... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10863-boczek/page/3/#findComment-401977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda57 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Jednak nie do końca się zgodzę. Dużo zależy od jakości surowca. Wędziłem na święta boczek piękny, wytapiał się na patelni. Teraz mięso z innej masarni bardzo ciężko było odymić, mięso i boczek słabo się wytapia. Wyroby suszone całą noc przy grzejniku, a później 1godz. w wędzarni. Przedtem 3,5 godz wędzenia i było ok teraz 8 godz. i nie jestem zadowolony. grin Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10863-boczek/page/3/#findComment-747099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.