Skocz do zawartości

Kielbasa smaczn..ale sie....


Rekomendowane odpowiedzi

Jedną z przyczyn "suchości" kiełbasy mogło być słabej (niewiążące wody) jakości mięso przed mrożeniem i możliwe błędy w czasie rozmrażania.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1090-kielbasa-smacznale-sie/page/2/#findComment-20614
Udostępnij na innych stronach

Co do jakości mięsa to ciężko mi powiedzieć. Po prostu się nie znam.

Natomiast co do rozmrażania, to faktycznie. Nie miałem czasu zbytnio i mięso rozmrażałem na szybko w misce z wodą.

A tym się zajmuję

"Jeżeli dyskutujesz z idiotą, dobrze mieć pewność, że on nie robi tego samego." Ogden Nash

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1090-kielbasa-smacznale-sie/page/2/#findComment-20630
Udostępnij na innych stronach

Hehe. Raulo chyba mnie pomyliles Andrzejem K. Ja jestem poczatkujący, nawet jeszcze nie mam wedzarki i to ja chylę czolo przed Andrzejem K. Powiem szczerze ze na poczatku nie wiedzialem o co chodzi w twoim opisie ale juz sie chyba domyslam.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1090-kielbasa-smacznale-sie/page/2/#findComment-20631
Udostępnij na innych stronach

Sokoz to o czym pieszsz to bylo mialczenie po scisnieciu

kielbasy,to bylo oznaka ze kielbaska byla juz przeparzona.

bylo czuc w w palcach nawet jak soki wewnatrz przeplywaja.

 

tęgo pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1090-kielbasa-smacznale-sie/page/2/#findComment-20653
Udostępnij na innych stronach

No właśnie coś takiego, ale wiem, że na tę chwilę piszczenia czekało się z wyjmowaniem. Pewnie woleli dłużej niż za krótko. /O matko! Ale mi sie napisało, jeśli ktoś nie w temacie, to się zgorszy!/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1090-kielbasa-smacznale-sie/page/2/#findComment-20664
Udostępnij na innych stronach

Witam

Faktycznie dodawanie oleju roślinnego do kiełbas to coś nowego

Natomiast odnosząc się do kiełbasy białej parzonej błąd tkwi w zrobieniu farszu z opisu proces parzenia jest ok. Podr.

„Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.”

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1090-kielbasa-smacznale-sie/page/2/#findComment-20684
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.