Gość ArkoGdynia Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 22 Września 2015 troche czasu minelo i nie bylem tak czesto na forum ale to nie znaczy ze nie wedzilem Klasa Panie, Klasa.... A czy przypadkiem pstrągom nie przydało by się trochę więcej temperatury i dymku? bo mi wyglądają na takie troszkę "blade".... chyba że zamierzony efekt był? Ładnie produkcja idzie Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-446138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) dziekuje za komplementy!co do pstragow to wedze godz. do 50C, jakies 2,5 godz. do 60C i 20 min 90/80C tylko ze przykrywam deskami w odstepach a nie julowym workien innaczej sa za bardzo wedzone, pierwsze zdjecie to jeszcze surowe Pozdrowienia Edytowane 22 Września 2015 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-446150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 22 Września 2015 wedze godz. do 50C, jakies 2,5 godz. do 60C i 20 min 90/80C Jeżeli lubisz łagodnie wędzone ok, jednak temperatura końcowego dopiekania jest zbyt niska jak na 20 min. 120 st przez 20 min da o wiele lepsze rezultaty. Ja dopiekam, aż poczuję apetyczny zapach z wędzarni.Następnym razem spróbuj wędzić w temp 60 st, aż do osiągnięcia odpowiedniego koloru, następnie podnieś temperaturę do 120, a nawet 130 st przez 30 min lub czas dopiekania na zapach. Rybka będzie soczysta, tłusta i delikatna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-446237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treborsky Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Witam serdecznie.Ładnie wygląda twoja wędzarnia, robię podobną.Pojawia się jednak problem ze skraplaniem w przewodzie dymowym.Mam rurę nierdzewna średnicy 130 mm. Podczas palenie powstają w niej spore ilości żółto/brązowych skroplin. Też masz taki problem? Trebor Edytowane 28 Września 2015 przez treborsky Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-447384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 29 Września 2015 witam Trebor,nie mam takich problemow ze skraplaniem moze dla tego ze moje rury sa z dwoch czesci ale tam tez nic nie kapie. ja przerobilem palenisko na wieksze i teraz chcem gruba rure do wedzarni okolo 1m i +/- 24 cm gruba.moze masz za mokre drewno? musisz sie specialistow pytac Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-447575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treborsky Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 29 Września 2015 Drewno sezonowane 2 lata i suszone na rurach instalacji CO. bardziej suche trudno sobie wyobrazić.Być może zbyt mała średnica rury ( 130 mm). I do tego nie ocieplona niczym. Podaj proszę wymiary paleniska , skrzyni drewnianej oraz przekrój i długość kanału dymowego. Z jakiego drewna jest Twoja skrzynia? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-447612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 29 Września 2015 Palenisko - 50cm szerokie, 45cm glebokie i 25cm wysokie skrzynia - 50X50X60cm kanal-8X8X40cm ja kupilem wedzarnie w allegro i mi wyslali za granice ale jak muwie to palenisko bylo za male dla wedzonek i kanal tez zrobie grubszy. Ja jak rozpale wedzarnie to pierwsze 0,5godz. jest otwarta wedzarnia zeby sie pozbuc wilgoci (moze to jest u ciebie problem) puzniej klade jedna deske na otwor zeby temp byla kolo 100C i tak trzymam nastepne 0,5godz. Jak podniesiesz deske to rand jest suchy pod deska albo wlorzysz reke na minute to tez czujesz ze jest suche powietrze. Ogien prawie wygasa i jest duzo zaru to mieso do srodka i temp. reguluje deskami zawsze w odstepach zeby sie dym nie kisil Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-447623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Października 2015 Wedzarnie prawie zjaralem po przerobieniu kanalu ????Pierw byl 8X8 a teraz 20X20, musze sie na nowo uczyc w moijej wedzarni palic Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-449256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 10 Października 2015 Wolniej , mniej paliwa na poczatek , a bedzie dobrze ,opór kanału 130 był duzy teraz masz ciąg.Powodzenia Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-449313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 31 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 31 Października 2015 Witam ponownie,Kupilem karkowke i mam ochote zrobic baleron ale pare zeczy mysze sie dowiedziec.1) -Mozna zrobic baleron bez oslonki?2) -błona z sadła to sie scina z boczku? musi byc tez peklowana?dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-453596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 31 Października 2015 Możesz zrobić bez Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-453601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 1 Listopada 2015 Dzieki roger! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-453650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Moje co nie co, musi jeszcze obeschnac ze dwa tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-461877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Nie mow ,ze nie skubnoles kawalek juz teraz tak jak sie patrzy to wola : wez mnie ,wez mnie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-461899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Oczywiscie trzeba kontrolowac czasami czy nie jest za sucha ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-461920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Moje co nie co, musi jeszcze obeschnac ze dwa tygodnie Ładne, ładne... ale suszenie dwa tygodnie czy nie będzie zbyt długie?? "Porządnie" stwardnieje.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-461922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 11 Grudnia 2015 W wilgotnym otoczeniu mysle ze bedzie w sam raz, zreszta to troche eksperymentuje bo sie za duzo napatrzylem na wedlinki jednego pana na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-461976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Rzeczywiscie kieubasa wysycha szybko, niewiem czy starczy na cale swieta ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-462370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Kabanosy wieprzowe przepis wg. Halusi Pierwsze podejscie, mieso za chude i musze wkoncu kupic nadziewarke Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-464286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Teraz podeschną do świąt i będą "trzaskać" Bardzo ładne i równe... ale bez nadziewarki to ja sobie nie wyobrażam robić kabanosów... raz próbowałem na początku.... pierwszy.. i .. ostatni raz Z Dymnym pozdrowieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-464318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Juz dlugo opserwowalem El Gregora wyczyny i musialem sprubowac ????Dzisiaj musialem zobaczyc Co sie dzieje w rajstopach Boczek w tlustych miejscach Mozna zuc caly dzien ale reszta jest super Szyneczka jest chude miesko i jest top ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-464505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Koleine podejscie w nowym rokuPeklowanie na sucho, dwa smakiMieso - karkowka, poledwica, szynka i boczekosuszanie z 45 min. mieso bylo juz syche wedzenie 3 godz. w okolo 35/55 stopni bo film oglondalem i puzniej podpieklem wszystko przes 40 min. na 90/80 stopniwyszlo bardzo smaczne Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-466305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 4 Stycznia 2016 nie wytrzymalem i rozkroilem stuke (1350g) wedzona kolo 12 grudniakamien z serca spadl bo wyszlo wszystko jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-466343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Piękne kolory a i smak jest pewnie też wspaniały Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-466360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 4 Stycznia 2016 ....Meschu z Eijsden... foto z 48. postu.....to... tylko zwykły Nil.... A szczególnie 46....... to Amazonka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/2/#findComment-466364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.