Mesch Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Dziekuje Mi smakuja te wedlinki a wyglada maja tez apetyczny na moj gust ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-466389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Wczoraj troche a la oscypkow zrobilem i trzy korcinskie z przyprawami, male i krzywe ????????????Jeden sie zlamal na pul na poczatku ale zyje ????Ciekawe jak beda smakowac Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-469478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 19 Stycznia 2016 No jak kamieniarz robi takie wyroby to co dopiero tworzy w kamieniu czapki z głów :clap: Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-469657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Dzieki za mile slowo W polsce robilem szkole w moim rzemiosle ale za granicom douczylem sie, nie sam to robie takie zeczy ale kucie i szlifowanie/polerowanie to moja robota teraz ide wedzic moje oscypki Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-469687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Wracajac do tematu dzis uwedzilem moje serkiA la oscypki i jeden korcinski Miedzyczasie zrobilem tez pierwszy raz na prube twarog Moje korcinskie sa z dodaktkiem kopru bo Lubie koper ????W smaku dobry ten wedzony, Byl robiony i solony wedlug Gonzo13...(7?) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-469793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Mam pytanie,Chcem zrobic ser korycinski z czosnkiem Jakiego uzyc czosnku? Zwykly czy w proszkuDziekuje i pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-470361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Najlepiej niedźwiedzi, kiedyś robiłem z czosnkiem w płatkach to nie miałem później dziur, chyba wiadomo dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-470369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Dzieki tier Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-470411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ostatnie pstragi czyli zamrarzlnik posprzatany Od marca mozna nowe lapac ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-470886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Wszyscy waza swoje sery to ja tezZ 50L wyszlo 8409kg i jeden juz po prubie 7 korycinskich z przyprawami wczoraj byly w solance Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-471138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Z 50L wyszlo 8409kg No to rekord globu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-471139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 25 Stycznia 2016 nie pszesadzaj, jak z 30L morzna prawie 5 kg uzyskac to trzeba miec troche wprawy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-471140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Mesch 8 ton sera z 30 litrów - Jesteś Super Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-471141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) hahaha ok 8,409g :D :D Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-471142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 7 Lutego 2016 Mam pytanie, dostalem oslonki wieprzowe o srednicy +/-5cm i dlugosci o kolo metra i wygladaja bardzo grube i biale. Moje pytanie to: moge uzyc je do kielbasy ? Nie zepsuja wygladu i smaku? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-473822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Nie zepsuja wygladu i smaku? Nic nie zepsują.A co to za średnica +/- 5 cm ? Edytowane 7 Lutego 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-473824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 7 Lutego 2016 Grubosc 45/50mm.Kolega ma tutaj firme co robia tylko w podrobach na export i dostalem wiaderko z takimi oslonkami bo chcialem cos kolo 40mmzobacze co wyjdzie Dzieki Gonzo! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-473829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 7 Lutego 2016 Grubosc 45/50mm. To takie na Lisiecką dobre, dopiszę kalibrem bo zaraz taki jeden wyjedzie z wołowymi Rób śmiało najwyżej będziesz miał grubsze cieńkie kiełbasy Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-473830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 7 Lutego 2016 Dobre na salami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-473832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 7 Lutego 2016 Dobre na salami....i nie tykmo,jak masz ich za duzo to moge cie odwiedzic Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-473838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 7 Lutego 2016 Dobre na salami....i nie tykmo,jak masz ich za duzo to moge cie odwiedzic pewnie ze mozesz odwiedzic mam jeszcze wiecej niz pol wiaderka mysle ze z 15/20 metrow, musze zmierzyc, ale jak chcesz to moge ci zamuwic cale wiaderko Grubosc 45/50mm. To takie na Lisiecką dobre, dopiszę kalibrem bo zaraz taki jeden wyjedzie z wołowymi Rób śmiało najwyżej będziesz miał grubsze cieńkie kiełbasy Pozdrawiam Dzieki Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-473848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 8 Lutego 2016 Wlasnie zaczynam robic kielbe i troche niepokoi mnie zapach tych oslonek. Nie jest to zapach zepsucia, mozecie mi powiedziec czy to normalne i czy zniknie po obrobce? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-473996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 8 Lutego 2016 A przechowywałeś je w soli? Silnej solance? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-473998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Tak sa orginalnie w wiaderku w silnej solance, wiaderko w lodowce Edytowane 8 Lutego 2016 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-474001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 8 Lutego 2016 Wlasnie zaczynam robic kielbe i troche niepokoi mnie zapach tych oslonek. Nie jest to zapach zepsucia, mozecie mi powiedziec czy to normalne i czy zniknie po obrobce? Wymocz dobrze w letniej wodzie zmieniająć ją kilkakrotne.Według mnie powinno być dobrze.Wiele razy robiłem kasznkę i kichę ziemniaczaną w jelitach grubych i dopiero przy niektórych jest zapach , ale po obróbce w piekarniku - znika. Jak chcesz być pewny to zrób kawałek i odparz, będziesz wtedy pewny jak z zapachem po obróbce. Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/3/#findComment-474004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.