roger Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 22 Marca 2017 i karkowki wg. Arkadiusza która wisiala razem z szynkami do teraz (dwa tygodnie) Na karkówkę troszkę krótko, to nie polędwica Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-545086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 22 Marca 2017 Karkowka suszona miala byc. Dwa tyg. W lodowce, dwa tyg. U mnie wedzona i teraz dwa tyg do lodowki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-545088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) Dwa tygodnie peklowanie na sucho w lodówce ... dwa tygodnie dojrzewania - czyli dojrzewalnia z dobrą temperatura i wilgotnością albo kombinowanie z przewiewem i pończochą i kolejne dwa tygodnie lodówka to absolutne minimum dla karkówki ... ja dodatkowo po wszystkim zapakowałbym to próżniowo i do lodówki na kolejny miesiąc Edytowane 22 Marca 2017 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-545091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 22 Marca 2017 Tez mam to w planie proznie. U mnie po peklowaniu w lodowce do ponczochy poszla i pierwsze trzy dni wedzone zimnym dymem po +/-10godz. A reszte dwoch tyg. od trzech do 5 godzin dziennie, reszte czasu wisala w piwnicy przy oknie w przewiewnym miejscu ( temp 12C wilgotnosc 65/45%) teraz po doch tyg. Poszla do lodowki. Szynki tez peklowalem na sucho tylko ze w woreczkach zeby lezaly we wlasnym soku ( dwa tyg) i teraz po dwoch tyg. Wedzenia mam dylemat czy do lodowki z nimi czy w piwnicy powiesic albo dalej wedzic jeszcze tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-545096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) Troszkę mała wilgotność ... z wedzeniem nawet zimnym wstrzymaj się następnym razem z tydzień Szynki w woreczki i do lodówki Tapniete z Tapatalk Edytowane 22 Marca 2017 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-545108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) Niestety najmniejsza szynke zważylem i stwierdzilem ze stracila 1/4 wagi rozciąłem i jestem milo zaskoczony.Teraz prózniowo zapakowac i spróbuje zapomniec Karkowka w rajstopie poleży w lodowce jeszcze Edytowane 22 Marca 2017 przez chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-545110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 sezon na pstragi otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-546251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Chyba pstrążki . Pstrągi to 1kg w górę Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-546279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) tu po 350/200g czyste sa normalne a wieksze to inna rasa/Lososiowe sa drosze. Te sa tez bardzo smaczne Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-546294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Brawo:) Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-546301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Dzis pare kielbasek zrobilem ???? Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-546393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Dzis przyszedl czas zeby zobaczyc jak wyglada slynna karkowka wg Arkadiusza z tym ze u mnie byla troche wedzona zimnym dymem w jednym etapie. Przed obrobka karkowka wazyla 2 kg z gramami a po 1456g Jestem bardzo zadowolony, jest smaczne i ma swietny aromat wedzonej wedlinki takiej jakiej bardzo dawno mialem okazje jesc. Wszystko zapakowane vaccum lezy i czeka na letnie imprezki Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-546559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-547261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dzis bedzie sie kopcic ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-547350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Powodzenia! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-547353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dziekuje ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-547355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Moja ostatnio robiona kiełbasa, wędzona, parzona, wędzona na zimno troszkę i podsuszana parę dni.Skład: pieprz, cukier i czosnek.Na pewno powtórzę ten numer Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-547430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Moja ostatnio robiona kiełbasa, Bardzo mnie się podoba Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-547441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dziękuje za mile słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-547462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Mięso ma dzień odpoczynku, dzisiaj parę rybek.Znalazłem jakiś aparat Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-547825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Masz jakiś sprawdzony przepis na zalewę do tych rybek? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-547843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak, rybka musi smakować jak rybka wiec bez przypraw, sama sól nie jodowana i cukier.90 gram soli na litr wody i 20 gram cukru. Wodę podgrzać do wrzenia, rozpuścić sól i cukier, ostudzić i zalać rybki. w zalewie trzymam około 9/10 godzin w lodówce. Nie ważę ryb ile dać wody tylko zalewam aż będą prawie pod woda i dociskam deseczka i słoikiem ale można całkiem je utopić. Raz zrobiłem według tabeli solankę na trzy godzinny i tez wyszło dobrze Pozdrowienia Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez Mesch Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-547858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Nie ze trzeba, ale bo można. Mięsko leci dalej Olcha + drewniane beczki po whisky Używał ktoś czegoś takiego Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-547961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 rodzina dowiozła mi nadziewarkę bo mniejsze koszta z Niemiec Jest wielka! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-548271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 jak dla mnie,twoja wies tez ladnie wyglada. Pozdrawiam Byleś tu albo jesteś to daj znak, popróbujemy moje wędzonki i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10952-w%C4%99dzenie-w-mesch/page/5/#findComment-548273 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.