Skocz do zawartości

Ręczniki kuchenne, chusty serowarskie/winiarskie itp. Jak wyprać..?


Rekomendowane odpowiedzi

Kochani.. Wlasnie jak wyzej,, W jaki sposob pierzecie te materialy..? ("Pieluchy" tetrowe itd.)

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10988-r%C4%99czniki-kuchenne-chusty-serowarskiewiniarskie-itp-jak-wypra%C4%87/
Udostępnij na innych stronach

 

 

W jaki sposob pierzecie te materialy..? (

Każdorazowo w 90st.C, w pralce.

Chusty serowarskie powinny być przed praniem starannie wypłukane w zimnej wodzie aby maksymalnie pozbyć się resztek białka.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

 

 

Każdorazowo w 90st.C, w pralce.
 

No wlasnie, ale czy dodawac do takiego prania proszek..? Proszki dostepne na rynku sa perfumowane i maja dosc intensywny zapach..


Przy obcieraniu naczyn kuchennych moze to nie robi zadnych roznic, ale teraz chcac uzyc takich recznikow do odciekania serkow albo sokow to chyba bedzie to wygladalo inaczej.. 

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

Moja żona zawsze mi wygotowuje takie chusty, pieluchy w z dodadkiem sody lub octu.

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Kurpiu.. A czy szanowna LP robi jakas wstepna przepierke, czy odrauzu wedruje wszystko do parzenia..?

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

Też bym celowała w sodę oczyszczoną :)

"Niereformowalna, zmienna, niestabilna,
W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimna
Momentalna przemiana totalna, w chwilę inna
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."

Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/

Zapomnij o wszelkiego rodzaju szmatach, np. tetra itp.


 


http://www.szymczak.biz.pl/chusty.asp


 


Szef firmy to bardzo życzliwy człowiek.


Dzwoń a otrzymasz za niewielką opłata wszystko to co potrzebujesz.


Przekonasz się co to przyjemność z robienia serów.


 


Powodzenia

z ukłonami

 

Jondek

 

Zapomnij o wszelkiego rodzaju szmatach, np. tetra itp.

 

http://www.szymczak.biz.pl/chusty.asp

 

Szef firmy to bardzo życzliwy człowiek.

Dzwoń a otrzymasz za niewielką opłata wszystko to co potrzebujesz.

Przekonasz się co to przyjemność z robienia serów.

 

Powodzenia

 

Slicznie dziekuje, ale chodzilo mi wlasciwie o wszystkie szmatki i sciereczki ktore uzywamy w kuchni.

Np. Nie uzywam papierowych recznikow do osaczania miesa na pieczenie i podobnie jest tez z osuszaniem ryb. Papierowe reczniki kleja sie i przylegaja do miesa tak ze trzeba je ponownie plukac.

Kupujac na targu "kuraka", po przeplukaniu tuszki i obsuszeniu kuchennym recznikiem, zostaja na owym plamy krwi i osocza, ktore ciezko wywabic. 

Mam juz chyba ze 40-sci sztuk i piore je w pralce przy pomocy proszku ale jak pisalem, zostaje na nich zapach ktory niekoniecznie pasuje w kuchni.. Zapach powinien byc neutralny ale tez wynik (plamy) po praniu powinienen byc zadowalający..

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

 

 

zostaja na owym plamy krwi i osocza, ktore ciezko wywabic.

Takie ścierki po uzyciu natychmiast wkładaj do miski z zimną wodą.

Białko (krew) nie może się ściąć - powinno być wstępnie wypłukane.

Wtedy dopiero ścierkę wysusz i wrzuć do kosza z praniem.

U mnie jest miękka woda więc nie stosuję proszków w nadmiarze.

Po wszystkich praniach, za wyjątkiem odzieży wierzchniej, włączam dodatkowy cykl płukania. Nie używam żadnych dodatkowych środków zapachowych.

Możesz do pojemnika przeznaczonego na te środki wlać 2 łyżki octu. Wtedy będziesz miał zapach świeżości :D 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.