Gregtom Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Kochani.. Wlasnie jak wyzej,, W jaki sposob pierzecie te materialy..? ("Pieluchy" tetrowe itd.) Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10988-r%C4%99czniki-kuchenne-chusty-serowarskiewiniarskie-itp-jak-wypra%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Stycznia 2015 W jaki sposob pierzecie te materialy..? ( Każdorazowo w 90st.C, w pralce.Chusty serowarskie powinny być przed praniem starannie wypłukane w zimnej wodzie aby maksymalnie pozbyć się resztek białka. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10988-r%C4%99czniki-kuchenne-chusty-serowarskiewiniarskie-itp-jak-wypra%C4%87/#findComment-399922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Każdorazowo w 90st.C, w pralce. No wlasnie, ale czy dodawac do takiego prania proszek..? Proszki dostepne na rynku sa perfumowane i maja dosc intensywny zapach..Przy obcieraniu naczyn kuchennych moze to nie robi zadnych roznic, ale teraz chcac uzyc takich recznikow do odciekania serkow albo sokow to chyba bedzie to wygladalo inaczej.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10988-r%C4%99czniki-kuchenne-chusty-serowarskiewiniarskie-itp-jak-wypra%C4%87/#findComment-399923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Moja żona zawsze mi wygotowuje takie chusty, pieluchy w z dodadkiem sody lub octu. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10988-r%C4%99czniki-kuchenne-chusty-serowarskiewiniarskie-itp-jak-wypra%C4%87/#findComment-399936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Kurpiu.. A czy szanowna LP robi jakas wstepna przepierke, czy odrauzu wedruje wszystko do parzenia..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10988-r%C4%99czniki-kuchenne-chusty-serowarskiewiniarskie-itp-jak-wypra%C4%87/#findComment-399940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
claudia_85 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Też bym celowała w sodę oczyszczoną Cytuj "Niereformowalna, zmienna, niestabilna,W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimnaMomentalna przemiana totalna, w chwilę innaChwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10988-r%C4%99czniki-kuchenne-chusty-serowarskiewiniarskie-itp-jak-wypra%C4%87/#findComment-399942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zapomnij o wszelkiego rodzaju szmatach, np. tetra itp. http://www.szymczak.biz.pl/chusty.asp Szef firmy to bardzo życzliwy człowiek.Dzwoń a otrzymasz za niewielką opłata wszystko to co potrzebujesz.Przekonasz się co to przyjemność z robienia serów. Powodzenia Cytuj z ukłonami Jondek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10988-r%C4%99czniki-kuchenne-chusty-serowarskiewiniarskie-itp-jak-wypra%C4%87/#findComment-399953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zapomnij o wszelkiego rodzaju szmatach, np. tetra itp. http://www.szymczak.biz.pl/chusty.asp Szef firmy to bardzo życzliwy człowiek.Dzwoń a otrzymasz za niewielką opłata wszystko to co potrzebujesz.Przekonasz się co to przyjemność z robienia serów. Powodzenia Slicznie dziekuje, ale chodzilo mi wlasciwie o wszystkie szmatki i sciereczki ktore uzywamy w kuchni.Np. Nie uzywam papierowych recznikow do osaczania miesa na pieczenie i podobnie jest tez z osuszaniem ryb. Papierowe reczniki kleja sie i przylegaja do miesa tak ze trzeba je ponownie plukac.Kupujac na targu "kuraka", po przeplukaniu tuszki i obsuszeniu kuchennym recznikiem, zostaja na owym plamy krwi i osocza, ktore ciezko wywabic. Mam juz chyba ze 40-sci sztuk i piore je w pralce przy pomocy proszku ale jak pisalem, zostaje na nich zapach ktory niekoniecznie pasuje w kuchni.. Zapach powinien byc neutralny ale tez wynik (plamy) po praniu powinienen byc zadowalający.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10988-r%C4%99czniki-kuchenne-chusty-serowarskiewiniarskie-itp-jak-wypra%C4%87/#findComment-400036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 26 Stycznia 2015 zostaja na owym plamy krwi i osocza, ktore ciezko wywabic. Takie ścierki po uzyciu natychmiast wkładaj do miski z zimną wodą.Białko (krew) nie może się ściąć - powinno być wstępnie wypłukane.Wtedy dopiero ścierkę wysusz i wrzuć do kosza z praniem.U mnie jest miękka woda więc nie stosuję proszków w nadmiarze.Po wszystkich praniach, za wyjątkiem odzieży wierzchniej, włączam dodatkowy cykl płukania. Nie używam żadnych dodatkowych środków zapachowych.Możesz do pojemnika przeznaczonego na te środki wlać 2 łyżki octu. Wtedy będziesz miał zapach świeżości Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10988-r%C4%99czniki-kuchenne-chusty-serowarskiewiniarskie-itp-jak-wypra%C4%87/#findComment-400039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.