andrzej k Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Witam Żółty ser zanim wystygnie ma tendencję do rozjeżdżania się na wszystkie strony i w związku z tym moja rolada zawsze wychodzi płaska. Też taki ser robiłem ale nigdy mnie to nie przeszkadzało że jest płaski powiedzmy . A może zawinąć w taki pergamin do pieczenia i przetrzymać aż serek nie wystudzi się :question: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-52617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 17 Stycznia 2009 A może zawinąć w taki pergamin do pieczenia i przetrzymać aż serek nie wystudzi się Właśnie tym razem tak zrobiłem. Zawinąłem w folię spożywczą. Jutro zobaczę co z tego wyjdzie. Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-52619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Czy ktoś ma jakiś patent na to żeby w przekroju po wystygnięciu była okrągła? Bardzo szybko wystudzić. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-52626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zawinąłem w folię spożywczą Można zawinąć również w folię aluminiową. Ładnie trzyma kształt. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-52635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 18 Stycznia 2009 radzio napisał/a: Czy ktoś ma jakiś patent na to żeby w przekroju po wystygnięciu była okrągła? Bardzo szybko wystudzić.Włożyć do formy w kształcie walca (butelka PET, albo do rury PCV przeciętej wzdłuż a na koniec związanej celem dopasowania średnicy rury do kształtu rolady). Dlaczego, człowiek nie wymyśli wszystkiego od razu. :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-52640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ujastek Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Jej jaka pycha :grin: co prawda za dużo farszu zrobiłem ale pierwszą połowę to nie zdążyłem dobrze wystudzić i wcząchneli ale na drugi raz zrobię mnie j farszu więcej sera Cytuj andrzej m. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 25 Stycznia 2009 nie zdążyłem dobrze wystudzić i wcząchneliWyrazy uznania Andrzeju. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam. A co tam do środeczka wrzuciłeś? Z tego co mogę rozpoznać to szyneczka lub polędwiczka, pieczarki.I domyślać - ogórki? , jajka? Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 25 Stycznia 2009 To jest wersja z łososiem, bo wygląda prawie jak moja :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 25 Stycznia 2009 To jest wersja z łososiem, bo wygląda prawie jak moja :lol: Może to i coś łososiowego, ciężko na moim łaptopie rozszyfrować :sad: :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Może to i coś łososiowego, ciężko na moim łaptopie rozszyfrowaćNo chyba, że polędwica łososiowa :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ujastek Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 26 Stycznia 2009 rzeczywiście to łosoś. Macie oko :grin: Cytuj andrzej m. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iza i Jan Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ja też zrobiłam wyszła pyszna ale zdjęć nie zdążyłam zrobić :sad: Cytuj Iza Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam.Przymierzam się do rolady i mam jedno pytanie do tych którzy już po: co jest czynnikiem(oprócz sera), który daje to, że rolada nie będzie się "woziła" a bedzie w miarę sztywna. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 26 Stycznia 2009 rolada nie będzie się "woziła" a bedzie w miarę sztywna.Według mnie, to tylko temperatura, trzeba ją po prostu dobrze schłodzić, i "wydawać" z lodówki małymi porcjami :lol: Zresztą małymi porcjami trzeba zawsze, bo za szybko znika :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam " co jest czynnikiem(oprócz sera), który daje to, że rolada nie będzie się "woziła" a bedzie w miarę sztywna. " Masło i rolada schłodzona w lodówce . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ujastek Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie oprócz tylko wystarczy ser. Po włożeniu do lodówki zrobił się na tyle twardy, że bez problemów można kroić. Farsz ma konsystencję serka topionego ale właśnie jest zrobiony z serka topionego i fakt masła też.Gonzo nie marudź tylko rób. Jest to tak łatwe, że "głowa boli" a jakie atrakcyjne dla rodziny :grin: Cytuj andrzej m. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam.Dzięki za odpowiedź.Właśnie roladę wsadziłem do lodóweczki.Za kilka godzin wyjdzie co spi....łem :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam .Za kilka godzin wyjdzie co spi....łem :grin: A może już wiesz tylko Nas chcesz w to wkręcić :smile: pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam .Za kilka godzin wyjdzie co spi....łem :grin: A może już wiesz tylko Nas chcesz w to wkręcić :smile: Będzie fotosik, tak czy inaczej :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Właśnie roladę wsadziłem do lodóweczki.Za kilka godzin wyjdzie co spi....łem Na pewno nic nie spi...łeś!!! Ja za radą BonAir'a zawinąłem w folię aluminiową, bardzo mocno ścisnąłem (taki duży cukierek mi wyszedł) i szybko schowałem na 15 minut do zamrażarki. Potem przełożyłem roladę do lodówki i wyszedł mi dość zgrabny, okrągły walec. Tym razem zdjęcia nie mam, ale jutro będę robił jeszcze raz to coś pstryknę. Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam Tak wyglądała moja rolada serowa po zrobieniu i wychłodzeniu w lodówce , bez żadnego zawijania w folię . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam.Pewnie wszystko zależy od stopnia ostygnięcia i grubości "placka serowego" po rozwałkowaniu. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Pewnie wszystko zależy od stopnia ostygnięcia i grubości "placka serowego" po rozwałkowaniu....i gatunku samego sera. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam. Już wyjęta i po degustacji.Ja tam serowy nie jestem ale nie o to chodzi Na piątek mam już zamówienie z innymi dodatkami(dla urozmaicenia) :tongue: :grin: Zapomniałem kupić pieczarki więc musiałem pogrzebać w zamrażarce. Rolada po całonocnym przebywaniu w szynkowarce z półokragłym dnem - nawet się trzyma, można kroić cienkie plasterki Dzięki BonAir za pomysł.Będę ja robił co jakiś czas rodzince :smile: Ja natomiast pozostanę tradycjonalistą :grin: (chociaż nie powiem 2 plasterki rolady wtrąbiłem) Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1114-rolada-serowa-bonaira/page/3/#findComment-53776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.