lesniak Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Marca 2015 Terrine drobiową polecam na zimno...nie dawno odkryłem to danie i francuską zupę cebulową... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWAR3 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Marca 2015 Dzięki ,ale co mam zrobić z tymi krewetkami po obraniu?-[chociaż ja chyba kupię obrane bo trochę mnie obrzydza to obieranie]Ewa -podaj jakieś przybliżone proporcje tych składników-rozumiem,ze pomidory ,śliwki i morele kroimy na paseczki ,wykładamy na opieczone wstępnie plastry karkówki,podpiekamy to 15 min i zalewamy sokiem pomidorowym[mam swój przecier] i pieczemy to 1godz .W jakiej temp.i z czym to podajesz?BeatkoŚredniej wielkości karkówka ok. 1,5 kg 1 słoik pomidorów suszonych w oleju i op. suszonych owoców po 150g Bardzo dobrze to zrozumiałaś tak właśnie się to przygotowuje w tem. 170 st.Ja podałam to ze świeżym chlebkiem na zakwasie który sama upiekłam, ale pasuje również bagietka . Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 1 Marca 2015 Zeby była jasność to 150g śliwek i 150g moreli? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) krewetki jak kupisz obrane ,to ta czesc co ma isc do pasty pokroj drobniej , pozostale zostaw w calosci do przybrania tortu. moge tez polecic Tobieten torcik doskonaly na przystawkeTort lososiowy z galaretka koperkowana 8 porcji Spod :100 gr masla 5 kromek chleba razowego ca 235 g masa:4 st zelatyny w listkach5 dl cre'me fraiche 1 dl kwasnej smietany400 g wedzonego lososia na zimno ,drobno posiekanego1 mala czerwona cebula drobno posiekana1 dl posiekanego koperku2 lyzeczki akacjowego miodu2 lyzki kawioru czerwonego1 lyzka soku z cytryny½lyzeczki soli2 szczypty pieprzu galaretka na wierzch: 2 listki zelatynypeczek koperku pol peczka melisy2 dl wodysol pieprz do smaku przygotowanie:1.roztopic maslo w rondlu tak zeby dostalo lekko brozowego koloru,chleb zmielic w malaxerze podczas miksowania wlewac cienkim strumieniem roztopione maslo.tortownice / 24 cm srednicy/wylozyc papierem do pieczenia mase chlebowa wylozyc i ugniesc zeby zakryla caly spod,wstawic do lodowki.2. zelatyne namoczyc w zimnej wodzie ok 5 min.3.ubic cre'me fraiche ,wymieszac ze smietana lososiem,czerwona cebulka koperkiem miodem kawiorem sokiem z cytryny, sola i pieprzem.4.zelatyne odcisnac i rozpuscic w mikrofalowce ca 10 s.wymieszac z reszta masy .mase wykladamy na wczesniej przygotowany spod chlebowy w tortownicy,wyrownujemy wierzch ,przykrywamy folja spozywcza i wstawiamy do lodowki na conajmniej 3 godziny5 . listki zelatyny na galaretke wkladamy do zimnej wody ca 5 min,w tym czasie siekamy koperek i melise sparzamy goraca slona woda a pozniej przelewamy przez sito zimna woda w celu zachowania koloruspazona zielenine mixujemy z 2 dl zimnej wody az otrzymamy zielona jednolita mase.Calosc przecedzamy przez drobne sitko. dodajemy rozpuszczona zelatyne sol i pieprzgdy galaretka zaczyna sie scinac zalac tort w tortownicy wstawic do lodowki celem zastygniecia .7.po zastygnieciu otworzyc tortownice pokroic tort na kawalki i udekorowac listkami melisy Edytowane 1 Marca 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 1 Marca 2015 Karkówka z suszonymi grzybami - fotek brak bo brałam to na składkowego Sylwestra (zrobiło furrorę to danie) , gdzie o fociach nikt nie myślał wg mnie super , wsadzasz do piekarnika , danie się samo robi a Ty zabawiasz towarzycho 1,2kg karkówki20 dag suszonych grzybów ( namoczyć najlepiej na noc)3 cebule3 łyżki magii5 łyżek cukru5 łyżek octu winnego4 łyżki koncentratu pomidorowego 8 łyżek wodyprzyprawa Delikat Knorr czerwony do mięsa Mięso pokroić w plastry grubości wg uznania np.1 cm , posypać przyprawą Knorr i odstawić najlepiej na nocGrzyby namoczyć na noc Po leżakowaniu mięso wyłożyć do naczynia żaroodpornego , namoczone grzyby odcedzić i pokroić w cieniutkie paseczki , wyłożyć na mięsoCebulę pokroić w półksiężyce i wyłożyć na grzyby Z reszty składników przygotować sos i zalać nim mięso z dodatkamiPiec w piekarniku (wstawiałam do zimnego) w temp.180st. przez 1,5 godz.Miało być podane z zapiekanymi ziemniakami ale gospodyni zapomniała przynieść wcześniej z piwnicy i było z chlebem ( cały chleb poszedł bo każdy maczankę sobie zrobił z sosu ) Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 1 Marca 2015 Elektra wracając do tych nieszczęsnych krewetek to mają być surowe?? [bo do mnie jak do dziecka ]W tym przepisie na torcik łososiowy nie bardzo wiem co znaczy -4 st??-zelatyny co to jest to cre me fraiche? i jak zamienić dl na ml?Ulalka -karkóweczka z twojego przepisu do wypróbowania tylko z grzybkami już cienko -prawie wszystkie już wyszły do pierogów i bigosu... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) krewetki maja byc gotowane .4st -4 sztuki bo akurat zelatyna byla w listkach a nie sypka .mozna przeliczyc na wage ,zaraz poszukam odpowednika/ 2 listki to 1 lyzeczka ca 3g/1 dl to 100 mlcreme fraiche mozesz kupic bo juz chyba jest w PL a jak nie zrobic samemu ukwaszajac smietane."Najlepszym zamiennikiem dostępnym na polskim rynku jest smietana 36% zmieszana z dwiema łyżkami maślanki i pozostawiona na noc w ciepłym miejscu, aż zgęstnieje. Później można ją schować do lodówki. Edytowane 1 Marca 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 1 Marca 2015 Ja robię podobną karkówkę jak Ulalka tylko w wersji bez grzybów a pokrojona cebulę przed nałożeniem doprawiam sola ,pieprzem i ketchupem czasem tez majonezem.Ponadto gdy karkówka jest już gotowa na każdy kawałek daję plaster żółtego sera. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 1 Marca 2015 Z tymi krewetkami to robiłam dwa podejścia i dwa moim zdaniem nieudane ,no i się uspokoiłam.Pierwszy raz kupiłam mrożone [różowe-to już były chyba gotowane ...] Odmroziłam je w zimnej wodzie i na wrzatek -na 4 czy 5 min-wyszły jakies gumowe.Drugi raz rozmrożone dusiłam na maśle z koperkiem,czy pietruszką -też chyba za długo ,bo również mi nie podeszły. Może w tej paście się sprawdzą.Karkówkę robiłam tez kiedyś przekładając plastry mięsa ułożone na stojaco plastrami jabłek i cebuli posypane majerankiem-tez wyszła smaczna ,lub plastry karkówki obkładałam cebulą i polewałam to ketchupemi majonezem.Na konec posypywałam serem.Kiedyś robiłam jeszcze tak plastry karkówki polewamy olejem i obsypujemy .....zupą cebulową z Knorra -na pół kg mięsa -jedna zupa .Na wierz kładziemy wiórki masła -też mi smakowała Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 1 Marca 2015 Proponuje Zupe Gyros..!Gwarancja kulinarnego orgazmu. Prosta w wykonaniu.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 1 Marca 2015 Z tymi krewetkami to robiłam dwa podejścia i dwa moim zdaniem nieudane ,no i się uspokoiłam.Pierwszy raz kupiłam mrożone [różowe-to już były chyba gotowane ...] Odmroziłam je w zimnej wodzie i na wrzatek -na 4 czy 5 min-wyszły jakies gumowe.Z krewetkami parzonymi się już nic nie robi, jak kupisz szare, świeże to je się gotuje lub smaży, wtedy zmieniają kolor. Wszystkie tego typu rzeczy 3-4 minuty max, później guma. A jak kupisz krewetki całe, to po obraniu można zostawić ogonek, żeby było za co chwytać. A jeśli karkówkę, to Maxella, bo jest wyjątkowa a tak poza tym, to karkówka umówmy się, nie jest żadnym wykwintnym daniem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 1 Marca 2015 no wlasnie dla mnie to karkowka ,ot taka obiadowa ,ale ja nie podaje jej nigdy na przyjecia ,jak dla mnie zbyt codzienna .dzis przez przypadek wyciagnelam karkowke ,z zamrazalki bo mialo buc cos innego ,i robie tak zobacze co wyjdzie,karkowka w marynacie ziola i ocet balsamiczny podana z zasmazana kapusta kiszona i ziemniakami gotowane i podsmazone na masle na patelni ,zobaczymy co z tego wyjdzie TZ przyjedzie z lasu bedzie glodny zje co by nie bylo, byle mieso Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 1 Marca 2015 TZ przyjedzie z lasu bedzie glodny zje co by nie bylo, byle mieso A co TZ robi w lesie, jeśli to nie tajemnica? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 1 Marca 2015 Pawel ...nie, on jezdzi na rowerze po lesie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 1 Marca 2015 Paweljack ,z uporem wracam do tych krewetek -czyli jak kupię mrożone różowe to mam już z nimi nic nie robić tylko pomału je odmrozić i siekać do tej pasty Elektry??-no bo się zakręciłam.Teraz czytałam o tej zupie Gyros -są rózne wersje ,ale trzeba koniecznie wypróbować,tylko w trochę łagodniejszej wersji [nie z pól butelki sosu chili...] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 1 Marca 2015 Teraz czytałam o tej zupie Gyros -są rózne wersje Wersii tej zupy jest tyle, co wersji bigosu w Polsce.Ja np. nie dodaje sosu chili do tej zupy tylko dodaje wiecej pieczarek i zageszczam ja smietana.. Kazdy musi odnalesc w tej potrawie swoj smaczek.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 1 Marca 2015 No właśnie -jedna z wersji ma w składzie pieczarki+pomidory [puszka +sok pomidorowy]+oliwki +ser feta??,druga wersja bardziej do mnie przemawia -a w składniki to papryki ,sosy -cygański+ chili+ zupa cebulowa+ kukurydza. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 1 Marca 2015 Lepiej zastapic gotowe sosy swieza papryka np. czerwona ale ta nalezy dodac pod sam koniec gotowania aby miala jeszcze swoaja kruchosc.. Mozna dodac tez pod sam koniec gotowania marchewke z groszkiem i tez superachno smakuje..Do tego swieza buleczka z maselkiem czosnkowym i jazda.. Albo dodac na talerz kleks cacikow.. Pycha.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 1 Marca 2015 Skąd w gyrosie Chili? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 1 Marca 2015 Mowa jest o zupie gyros.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 1 Marca 2015 Z tego np. przepisu http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-gyros-12?utm_source=pg&utm_medium=boksy&utm_campaign=podobneprzepisy Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 1 Marca 2015 Beata jak kupisz krewetki czerwone i mrozone ,/mozna tez kupic w zalewie/ to juz beda ugotowane wiec tylko rozmrozic i mozna spozywac i pokroic prosto do pasty ,nie wymagaja zadnej obrobki termicznej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 1 Marca 2015 Uff...no i problem się rozwiązał-Dzięki.U nas w sklepach najczęściej widuję właśnie te różowe-mrożone,czyli gotowane -wystarczy rozmrozić i chyba skuszę się na ten torcik. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 1 Marca 2015 Mowa jest o zupie gyros.. Rozumiem, jak się gulasz rozcieńczy, to jest zupa gulaszowa ale nadal pochodzi z Węgier. Z tego np. przepisu http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-gyros-12?utm_source=pg&utm_medium=boksy&utm_campaign=podobneprzepisyNie jest to dla mnie wiarygodne źródło, to mniej więcej chyba taki wynalazek jak "ryba po grecku". Dobre ale nie mające nic wspólnego z Grecją. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 1 Marca 2015 No wlasnie jest tak jak Pawel mowi.. To nie ma nic z grecja i jest to wynalazek z niemiec.. Ale smialo polecam.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11193-jakimi-potrawami-zaskoczy%C4%87-go%C5%9Bci-na-imieninach/page/2/#findComment-408431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.