zooey Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Listopada 2007 Witammam pytanie: czy miska plastikowa (na dnie ma napis PP (polipropylen??) może być użyta do peklowania ? chodzi mi o przechodzenie pod wpływem solanki jakichś składników tworzywa do mięsa słyszałem też żę jakieś składniki mięsa (tłuszcz?) tez mogą wpływać na przenikanie z wykonanego z nieodpowiedniego tworzywa pojemnika do solanki i mięsaz góry dziękuje za odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1123-plastik-i-peklowanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Listopada 2007 czy miska plastikowa (na dnie ma napis PP (polipropylen??) może być użyta do peklowania ?Tak. Pojemniki używane do transportu mięsa posiadają odpowiedni napis PP. Ideał to pojemnik z skrzyżowanym nożem i wiedlcem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1123-plastik-i-peklowanie/#findComment-21375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walter Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zauważyłem, że Dziadek w swojej Akademii też wspomina o peklowaniu w wiadrach plastikowych. Najpewniej jest to więc przetestowane.Pozdrawiam Cytuj Walter Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1123-plastik-i-peklowanie/#findComment-21378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lux Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Maja 2012 Witam, podpinam się z moim pytaniem pod znaleziony temat. Otóż czy ktoś peklował mięsko w lodówce w pojemnikach które zwykle znajdują się na jej samym dole? Są to zwykle dwa takie duże wysuwane pojemniki. Wpadłem na taki pomysł żeby je wykorzystać przy peklowaniu. Więcej się zmieści niż do garnka który mógłbym dać na ich miejsce. Czy to bezpieczne? Takie pojemniki są przeznaczone do kontaktu z żywnością. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1123-plastik-i-peklowanie/#findComment-219269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Maja 2012 Bezpieczne tylko trzeba uważać przy wyciąganiu bo lubi się wylać. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1123-plastik-i-peklowanie/#findComment-219274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Maja 2012 lux, kiedyś z braku pojemników (bo wszystkie już były zajęte)sytuacja mnie zmusiła do użycia tych pojemników,o których napisałeś.Nie było widać żadnych zmian w wyglądzie mięsa,oraz żadnej różnicy w smaku. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1123-plastik-i-peklowanie/#findComment-219281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lux Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Maja 2012 Dziękuję za info. W takim razie zamawiam mięsko i biorę się do roboty. trzeba coś uwędzić do piwka, które mi już dojrzało :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1123-plastik-i-peklowanie/#findComment-219289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.