Benedicto Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 11 Marca 2015 W jakiej temperaturze będziesz wędził te 4 godziny? Około 40 stopni Celsiusza.Może być? Cytuj Pozdrawiam serdecznie,Benedykt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-411355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 11 Marca 2015 nie50 - 55*C Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-411357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Około 40 stopni Celsiusza.Może być?Tak. To ciepły dym. Edytowane 11 Marca 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-411360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benedicto Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 11 Marca 2015 Mięsko zmielone, pekluje się do piątku (ok. 48 godzin). Pytania:1. Czy naczynie z mięsem w lodówce należy czymś przykryć (pergamin, ściereczka)?2. Czy podczas peklowania mięso należy mieszać co jakiś czas? Cytuj Pozdrawiam serdecznie,Benedykt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-411520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 11 Marca 2015 1. tak2.nie Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-411533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benedicto Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 13 Marca 2015 Witajcie, minęło 48 godzin peklowania. Za chwilę zabieram się za nadziewanie. Szybkie pytanie: wyciągnąłem z lodówki farsz, na wierzchu nieco był zszarzały, ale wewnątrz różowiutkie mięsko. Wymieszałem. Mam nadzieję, że ta szara warstewka (a w zasadzie zabarwienie powierzchni) to coś normalnego? Cytuj Pozdrawiam serdecznie,Benedykt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-412048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Marca 2015 spoko, to tylko utlenienie wierzchniej warstwy Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-412049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benedicto Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 13 Marca 2015 Dzięki!W takim razie nadziewam! Cytuj Pozdrawiam serdecznie,Benedykt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-412056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 14 Marca 2015 Dzięki!W takim razie nadziewam!Tylko dlaczego zmielileś do peklowania? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-412164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benedicto Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 14 Marca 2015 Dzięki!W takim razie nadziewam! Tylko dlaczego zmielileś do peklowania?Tak było w przepisie Szczepana ...Źle zrobiłem? Teraz się wędzi. Czy chwilwy skok temperatury do 50 - 55 stopni może być problemem?Jakoś trudnio mi utrzymać temperaturę w okolicach 40 stopni. Łatwiej jest mieć ok. 30 stopni. Cytuj Pozdrawiam serdecznie,Benedykt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-412276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 14 Marca 2015 ...chcesz parzoną czy podpiekaną ? moim skromnym zdaniem 50 -55 to optymalna temperatura wędzenia... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-412280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benedicto Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 14 Marca 2015 ...chcesz parzoną czy podpiekaną ? moim skromnym zdaniem 50 -55 to optymalna temperatura wędzenia...Zwiększyłem temperaturę do ok. 50 stopni. Gdybym się zdecydował na podpieczenie zamiast parzenia, to po wędzeniu (przez ok. 4 godziny) przez jaki czas i w jakiej temperaturze ją podpiec? Cytuj Pozdrawiam serdecznie,Benedykt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-412286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 14 Marca 2015 ...starczą 2 godziny wędzenia i 20-30 minut w 80-90* - to trzeba widzieć...musisz na czuja Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-412359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 14 Marca 2015 Tak było w przepisie Szczepana ...Guzik prawda, jest 12 godzin. Gdybym się zdecydował na podpieczenie zamiast parzenia, to po wędzeniu (przez ok. 4 godziny) przez jaki czas i w jakiej temperaturze ją podpiec?W żadnej, to jest kiełbasa parzona. A jak chcesz zmieniać, to wędź w wyższej temperaturze, (4 godziny w takiej sytuacji nie mają sensu, zmieniają się walory smakowe) piecz i co tam jeszcze chcesz, podaj też nazwę tej kiełbasy i pokaż przekrój. No i w sumie, po co pytać? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11252-peklowanie-saletr%C4%85-potasow%C4%85-kno3-e252/page/2/#findComment-412424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.