Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj pani ze sklepu zaproponowała mi kiełbasę "ze spichrza" Zakupiłam dwa krótkie pętka [w te i z powrotem] Pętka były zakręcane na wys ok15cm.W smaku pyszna -miękka ,chyba nie bardzo dałaby się kroić na cienkie plasterki.Moi panowie jedli "z ręki".Moze ktoś z Was spotkał się z tą kiełbasą  i pomóglby odtworzyć jej  recepturę?

beata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11351-kie%C5%82basa-ze-spichrza/
Udostępnij na innych stronach

Nazwa niewiele mówi bo teraz nazewnictwo jest dowolne.Poszukaj przepisu na kiełbasę kruchą.Z opisu wynika, że tamta taka była.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11351-kie%C5%82basa-ze-spichrza/#findComment-414595
Udostępnij na innych stronach

W smaku pyszna

Też taką dawno temu kupiłem. "Okrzyczana" jako super kiełbasa. W smaku owszem, dobra była i podobała mi się, ale do czasu gdy zachciało mi się zrobić na niej jajecznicę. Po podsmażeniu znikły z patelni plasterki kiełbasy i został jedynie tłuszcz i jakieś nieokreślone grudki nie wiadomo czego. 

Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11351-kie%C5%82basa-ze-spichrza/#findComment-414596
Udostępnij na innych stronach

No -ja na  niej jajecznicy nie robiłam ,ale ten smak i ta kruchość -do powielenia...

Robiłam kiedyś kruchą ,która dzięki dodatkowi wrzącej wody miała być finalnie krucha ,ale mnie taka nie wyszła.

Generalnie to wszystkie moje kiełbasy wychodza mi bardziej zbite niż kruche,dlatego ta ze spichrza mi podpasowała.

beata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11351-kie%C5%82basa-ze-spichrza/#findComment-414602
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.