beatag Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Marca 2015 Dzisiaj pani ze sklepu zaproponowała mi kiełbasę "ze spichrza" Zakupiłam dwa krótkie pętka [w te i z powrotem] Pętka były zakręcane na wys ok15cm.W smaku pyszna -miękka ,chyba nie bardzo dałaby się kroić na cienkie plasterki.Moi panowie jedli "z ręki".Moze ktoś z Was spotkał się z tą kiełbasą i pomóglby odtworzyć jej recepturę? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11351-kie%C5%82basa-ze-spichrza/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Marca 2015 Nazwa niewiele mówi bo teraz nazewnictwo jest dowolne.Poszukaj przepisu na kiełbasę kruchą.Z opisu wynika, że tamta taka była. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11351-kie%C5%82basa-ze-spichrza/#findComment-414595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Marca 2015 W smaku pysznaTeż taką dawno temu kupiłem. "Okrzyczana" jako super kiełbasa. W smaku owszem, dobra była i podobała mi się, ale do czasu gdy zachciało mi się zrobić na niej jajecznicę. Po podsmażeniu znikły z patelni plasterki kiełbasy i został jedynie tłuszcz i jakieś nieokreślone grudki nie wiadomo czego. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11351-kie%C5%82basa-ze-spichrza/#findComment-414596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Marca 2015 No -ja na niej jajecznicy nie robiłam ,ale ten smak i ta kruchość -do powielenia...Robiłam kiedyś kruchą ,która dzięki dodatkowi wrzącej wody miała być finalnie krucha ,ale mnie taka nie wyszła.Generalnie to wszystkie moje kiełbasy wychodza mi bardziej zbite niż kruche,dlatego ta ze spichrza mi podpasowała. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11351-kie%C5%82basa-ze-spichrza/#findComment-414602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.