camelki Opublikowano 26 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 26 Marca 2015 Spróbuję - coś takiego zawsze się do czegoś wykorzysta - jak nie do ciasta, to do nalewki Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-416100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 27 Marca 2015 Ehhhh Aniu ale zazdroszcze Ci tych cytrusikow w pozytywnym znaczeniu a szczegolnie tej limonki,ja ma wbrod jagod , mirabelkowych drzew to u nas na kazdym podworku jakies porzeczki sa jako zywoploty,nawet mam dostep do wisni bo tez rosna na podworku kolo bloku u znajomych ,i nikt tego nie zrywa ( nie wiedza co dobre) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-416171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 27 Marca 2015 Electra, u nas ostatniozaczeli oliwkowymi drzewami wysadzac pobocza drog. Smiesznie,bo kiedy juz owoce sa i ptaki wszystkiego nie zjadly, ludzie autami staja i obrywaja je. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-416180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Marca 2015 u nas nie ma praktycznie wogole agrestu nie ma ale porzeczki czarne i czerwone to praktycznie sa na kazdym podworku jako takie przegrodki zywoplotowe ,ale to jest dosc stare budownictwo ,bloki z lat ,60 bo teraz to juz tak nie sadza.Wycieli na naszej gorce ok 10 drzew bo juz blok przerosly a ze na skale to jak by powalilo na blok to nie byloby ciekawie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-416184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Marca 2015 Nasza pierwsza palcówka Składniki - proporcje na 1 kg mięsa1 kg mięsa wieprzowego (szynka, łopatka)10 dag słoniny lub podgardla lub bardzo tłustego boczkupeklosól - 16 do 22 gramów na kilogram mięsapieprz 1-2 gramy na kilogram mięsaziele angielskie - 0,25 grama na kilogram mięsaczosnek - 1-2 gramy na kilogram mięsagałka muszkatołowa - 0,5 grama na kilogram mięsacukier - 1 gram na kilogram mięsa zimna woda - około 50 ml*** opcjonalnie 1-2 gramy mielonej ostrej papryki lub chili w płatkachjelita wieprzowe o przekroju 28-32 mm namoczone uprzednio w wodzie przez minimum 30 minutPrzygotowanieMięso pokroić w kostkę o wymiarach około 2x3 cm, natomiast tłuszcz w podłużne paski - 0,5x1,5 cm. Do mięsa dodać sól peklową, cukier, przyprawy i wodę. Wyrabiać starannie do czasu aż mięso wchłonie wodę i zacznie kleić się do rąk, po czym odstawić do lodówki na minimum 24 godziny.Po tym czasie ponownie dokładnie wyrobić mięso i przy pomocy maszynki do mięsa lub ręcznie napełnić jelita, uformować kiełbaski i zawiązać końce. SuszeniePrzygotowane kiełbasy powiesić w przewiewnym miejscu na 3 do 7 dni w temperaturze około 18-20 stopni, a następnie na około 2 tygodnie przenieść do chłodniejszego dobrze wentylowanego pomieszczenia, w którym temperatura nie przekracza 6 -10 stopni lub powiesić w lodówce (optymalnie rozwiązaniem jest lodówka z systemem "No frost") Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-417081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybiarzbobromir Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 30 Marca 2015 no fajnie fajnie, a po co te pomidory zasłaniają widok ? Przyszliśmy tu mięso oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-417166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 30 Marca 2015 no fajnie fajnie, a po co te pomidory zasłaniają widok ? Przyszliśmy tu mięso oglądać Bo zdjęcie miało być "artystyczne" Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-417167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 30 Marca 2015 Mnie brakuje przekroju no i kiełbasa powinna dominowac a jakoś sie "gubi" Ale nie wiem czy mam zdjęcie czy kiełbasę oceniać Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-417183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 30 Marca 2015 Ale nie wiem czy mam zdjęcie czy kiełbasę oceniać Kiełbasę przede wszystkim Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-417184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 31 Marca 2015 czemu uciales odbicie kielbasce? a kielbasa calkiem calkiem i napewno smaczna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-417196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 31 Marca 2015 no właśnie ... jak to było? albo tnij zdecydowanie albo nie obcinaj Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-417223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) no właśnie ... jak to było? albo tnij zdecydowanie albo nie obcinaj a widzisz tu gdzieś obciętą główną bohaterkę ? czemu uciales odbicie kielbasce? a kielbasa calkiem calkiem i napewno smaczna Bo odbicie nie jest tematem przewodnim zdjęcia PS.Odnieście się też prosze do przepisu, bo strasznie mi zależy, żeby nie popełniać błędów w procesie produkcji Edytowane 31 Marca 2015 przez camelki Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-417228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 31 Marca 2015 oj tam oj tam, wstaw lepiej makro przekroju Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-417229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) oj tam oj tam, wstaw lepiej makro przekroju ale ja jej jeszcze nie jadłem Drugie zdjęcie naszej palcówki Edytowane 31 Marca 2015 przez camelki Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-417230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 peklosól - 16 do 22 gramów na kilogram mięsa Straszny rozrzut. Drugie zdjęcie naszej palcówki No tego czosnku praktycznie nie widac. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-417927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 peklosól - 16 do 22 gramów na kilogram mięsa Straszny rozrzut. Drugie zdjęcie naszej palcówki No tego czosnku praktycznie nie widac. Sąsiad - bo testuję, która wersja mi najbardziej odpowiada jeśli chodzi o słonośćOdnośnie zdjęcia, przy kolejnych wyrobach będę poprawiał technikę Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-417952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 22 Maja 2015 Napisano 30 mar 2015 - 16:08 Nasza pierwsza palcówka cześć jak ta Wasza palcówka ? powtarzacie przepis? polecacie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-426532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Nam smakowała, śladu już po niej nie ma, a przy obecnych temperaturach nie mam jak zrobić kolejnej Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11357-camelkowe-wyroby-szynkowarowe-i-w%C4%99dliniarskie/page/2/#findComment-438351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.