BazylWidzew Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Składniki mleko 1 litr jogurt 130 g ( pół szklanki )cukier 60 g (3 czubate łyżki)mleko w proszku 22 g ( 3 czubate łyżki)karmelowe mleko zagęszczone 150 g ( 1 tubka )otarta skórka z cytryn 15 g ( 1 cytryna )otarta skórka z mandarynek 15 g ( 2 mandarynki) 1. Mleko w proszku zalewam 3 łyżkami mleka i mikserem miksuje na paste. 2. Dodaje reszte mleka cały czas mieszając.3. Do garnka z podwójnym dnem wsypóje cukier i robie karmel. 4. Kiedy karmel jest gotowy zalewam go mlekiem.5. Gotuje mleko z karmelem. 6. Zostawiam mleko do ostygnięcia do 40*C7. Dodaję do mleka mleko z tubki.8. Dziele mleko na pół i dodaje skórke z cytryny i mandarynek. 9. Następnie dodaje jogurt i mieszam do całkowitego połączenia. 10. Przecedzam jogurt przez sitko i rozlewam do miseczek. 11. Miseczki wstawiam do piekarnika i przykrywam ściereszką nastawiam temp. na 30-40*C na 12 h. 12. Po 12 h w piekarniku jogurt wygląda tak. 13. Wstawiam jogurt do lodówki na pare godzin i mam coś takiego Przepis wziąłem z tąd http://www.greenmorning.pl/slodki-jogurt/ Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11455-mishti-doi-bengalski-s%C5%82odki-jogurt/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Super przepis. Na pewno wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11455-mishti-doi-bengalski-s%C5%82odki-jogurt/#findComment-417585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Bazyl ... zatkało mnie super przepis zrobię ''na bank'' ale już po świętach. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11455-mishti-doi-bengalski-s%C5%82odki-jogurt/#findComment-417587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Bazyl ... zatkało mnie super przepis zrobię ''na bank'' ale już po świętach. Aniu bardzo smaczne warto zrobic Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11455-mishti-doi-bengalski-s%C5%82odki-jogurt/#findComment-417591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Tak wygląda po 17 dniach w lodówce. Na wierzchu trochę wysechł, ale poza tym bez zmian. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11455-mishti-doi-bengalski-s%C5%82odki-jogurt/#findComment-420425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Czy w lodówce trzymasz go bez przykrycia?,czy można go przełożyć w zakręcane słoiczki? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11455-mishti-doi-bengalski-s%C5%82odki-jogurt/#findComment-420451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Czy w lodówce trzymasz go bez przykrycia?,czy można go przełożyć w zakręcane słoiczki? Tak stał w miseczce jak na zdjęciu, myślę że nie ma potrzeby przekładac do słoika. Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11455-mishti-doi-bengalski-s%C5%82odki-jogurt/#findComment-420460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Przepis wydrukowany. I jak tylko dietę skończę to robię. Bo uwielbiam takie desery i smaki. I proszę się nie nabijać. Musze 5-7 kg zrzucić ze względu na problemy ze slupkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11455-mishti-doi-bengalski-s%C5%82odki-jogurt/#findComment-420649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Perszing to jaki jest sens diety, jak później po takich wynalazkach znowu przytyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11455-mishti-doi-bengalski-s%C5%82odki-jogurt/#findComment-420681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Nie przytyję. Wiem co robię. Kiedyś ważyłem 95 kg. Zszedłem do 83 i utrzymałem to przez lat 5. I tylko z nerwów zacząłem podjadać po problemach z kręgosłupem i tak oto wróciłem do 93 kg. Robię Kopenhaską - ona u mnie poprawia metabolizm i weekendowo mogę sobie pozwalać na szaleństwa. Bardzo szybko to potem spalam. Więc nie bój żaby. Dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11455-mishti-doi-bengalski-s%C5%82odki-jogurt/#findComment-421005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 No to dobrze. Kopenhaska jest dosyć dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11455-mishti-doi-bengalski-s%C5%82odki-jogurt/#findComment-421028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.