KarKan Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 16 Listopada 2015 Fajnie że wróciłeś! Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-456620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 16 Listopada 2015 Post kontrolny. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-456626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 16 Listopada 2015 Davido ..czyżby "reaktywacja"?? Dawno nic nie pisałeś chłopie!! Dawno nie pisałem bo byłem bardzo zajęty pracą zawodową. Pochwal się Trochę tego się nazbierało. Fajnie że wróciłeś! Głównie przez to, że dostaje dużo zapytań o budowę DG i wędzarni. Każdemu odpowiadam wg. zebranych przeze mnie informacji i cieszę się, że każdy sam może stworzyć to proste urządzenie. Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-456633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) No nic pochwalę się trochę.Krakowska na którą przepis dał mi @paweljack i któremu bardzo dziękuję. Edytowane 19 Listopada 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-457351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) A tu proszę państwa miła niespodzianka mnie spotkała dzisiaj. Kolega Paweł aka paweljack wysłał mi parę prezencików Warto wspominać o dobrych ludziach. (Kiedyś wypijemy na Ibizie parę drineczków za to. ) W Polsce takie rzeczy to drobnostka ale u mnie w Hiszpanii tego nie ma i tym cenniejszy jest ten akt. Można? Można Teraz to będę trzaskał mielonki, parówkowe i inne smakołyki. Edytowane 19 Listopada 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-457384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 19 Listopada 2015 Teraz to będę trzaskał mielonki, parówkowe i inne smakołyki. Tak trzymać i nie wyjmować!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-457385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 19 Listopada 2015 Tak trzymać i nie wyjmować!!! Otóż to! Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-457388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 19 Listopada 2015 Lecim dalej z wędzonkami. 3 szyneczki i 5 polędwic. Przed parzeniem.Po parzeniu. Serdelki XL Baleron, dwie polędwice i boczek. Kiełbasa którą nazwałem Śniadaniowa Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-457400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 19 Listopada 2015 Tylko klapać. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-457408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 19 Listopada 2015 Kolejna partia Śniadaniowej którą zrobiłem dla koleżki. Tylko klapać. :clap: Czekaj bo jeszcze nie skończyłem :D Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-457409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 19 Listopada 2015 Kolejna partia Śniadaniowej którą zrobiłem dla koleżki. A koleżka jest iberyjczykiem? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-457410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) Szynkowa wg. przepisu @miro A koleżka jest iberyjczykiem?Koleżka jest rodakiem z Łomży. Rzadkość bo u mnie prawie wszyscy moi ziomkowie pochodzą z lubuskiego i dolnośląskiego.Jak już mowa o Iberii to wrzucę potrawę którą robiłem niedawno, typowo iberyjską jaką jest Arroz de Cordero czyli Ryż z baraniną. Edytowane 4 Września 2017 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-457411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 19 Listopada 2015 Koleżka jest rodakiem z Łomży. No to życzę przyjemnego łomżingu. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-457414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #214 Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) No to życzę przyjemnego łomżingu.Bardzo dziękuję. Nawzajem No i na koniec ostatnie dymienie. Parówkowa,Polędwiczka, Polędwice. Parówkowa wędzona w osłonce białkowej 80 mm Polędwiczka Polędwica z kawałkiem karkówki. Edytowane 19 Listopada 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-457417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #215 Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) Witam Wczoraj trochę się napracowałem. Ponad 10 kilo wędlin. Kto to teraz zje? Parówkowa parzona w osłonce barierowej 55 mm.Parówkowa parzona w osłonce barierowej 95 mmParówkowa wędzona w osłonce białkowej 80 mmMielonka parzona w osłonce barierowej 95 mmMielonka wędzona w osłonce białkowej 80 mmMielonka wędzona w osłonce białkowej 65 mmMielonkę robiłem na podstawie tego przepisu: http://wyrobydomowe.blox.pl/tagi_b/54791/mielonka.html?PageNumber=2Mięso użyte do wyrobu to karkówka i golonka.Przyprawy:Pieprz czarny 1,5 gr/kgGałka muszkatołowa 0,5 gr/kgCukier 1,5 gr/kgImbir 0.3 gr/kgPapryka czerwona 1 gr/kgCzosnek świeży: 6 ząbkówMąka kukurydziana Maisena - łyżka stołowa Mielonka wędzona Mielonka parzona Parówkowa wędzona Parówkowa parzona Parówki Edytowane 28 Listopada 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-459134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #216 Opublikowano 28 Listopada 2015 ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-459150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #217 Opublikowano 28 Listopada 2015 Dzięki Jareczku. Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-459151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #218 Opublikowano 28 Listopada 2015 Dawid idziesz w dobrym kierunku Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-459165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #219 Opublikowano 28 Listopada 2015 Dawid idziesz w dobrym kierunku Zawsze do przodu. Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-459166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #220 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zajefajnie !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-459183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #221 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zajefajnie !!! Dziękuję Władku Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-459186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #222 Opublikowano 28 Listopada 2015 Witam,wyroby super musiałeś się dużo napracować,najbardziej interesuje mnie paellamożesz podać jak się ją robi? Mam jagnięcinę do wykorzystania.Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-459202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #223 Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) najbardziej interesuje mnie paella Przepis jest w pierwszym poście. Zamiast makaronu użyj ryżu a zamiast bejcowanych żeberek, baraninę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-kącik-kuchenny-davido31/?p=425582 Do tego dania potrzebna jest patelnia Paella: http://allegro.pl/patelnia-do-paelli-30cm-stal-weglowa-kapp-i5380497674.htmli palnik który jest dość drogi: http://allegro.pl/patelnia-do-paelli-30cm-stal-weglowa-kapp-i5380497674.html U mnie taki palnik na 30 cm kosztuje 26 euro.Chodzi głównie o to aby cała powierzchnia paelli była ogrzewana równomiernie. Z braku laku można śmiało to zrobić nad ogniem. Wychodzi wtedy dużo lepsza. A tu cały zestaw. Palnik (paellero) i patelnia (paella) 40 cm: http://www.ebay.es/itm/Kit-paellero-de-gas-300-con-Soporte-rojo-complementos-y-paella-de-40-cm-/161072762462?hash=item2580af4e5e:g:x3sAAMXQE9hR773M Edytowane 28 Listopada 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-459211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #224 Opublikowano 28 Listopada 2015 Można bez palnika i paellarihttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5842-nie-tylko-%C5%9Bledzie/?view=findpost&p=364678https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5020-owoce-morza/?do=findComment&comment=189962Produkty dostępne na naszym rynku i do wykonania w każdych domowych warunkachPrzepisów na paellę jest mniej więcej tyle ile u nas na bigos,Przyznam się że ten z baraniną jest bardzo interesujący. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-459235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #225 Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) Tylko klapać. Chyba uszami Wybacz Davido ale jak dla mnie, albo to wszystko przeparzyłeś (może tak lubisz ? ) Albo masz bardzo tępy nóż ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Nie ma takiej opcji żebym mógł to przeparzyć (sporo czytałem o parzeniu) Baleron parzony do 68 st w środku a polędwica parzona była do 65 st. Nie przekraczałem temperatury wody powyżej 75 st. Trzeba być naprawdę niepełnosprytnym żeby przeparzyć wędliny. Nóż tępy to opcja najbardziej możliwa i chyba z tego co pamiętam to przecinałem te wędlinki nożem do chleba z piłką. davido31 Edytowane 1 Grudnia 2015 przez davido31 Odpowiedź na post. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-k%C4%85cik-kuchenny-davido31/page/9/#findComment-459251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.