Slow_Food Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Maja 2015 Witajcie!Zajadałem się podczas wizyty w północnych Włoszech Breasolą.Chciałbym spróbować wykonać ją samemu.Czy ktoś kiedyś próbował ugryźć ten temat?W sieci jest trochę przepisów, ale wolałbym oprzeć się na sprawdzonym w polskich warunkach.PozdrawiamSlow_Food Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) Chciałbym spróbować wykonać ją samemu. Ale co ? bo jeśli samą przystawkę mając przygotowane mięso to pół bidy , natomiast jeśli chcesz odtworzyć sam wyrób mięsny z dojrzewaniem etc to będzie problem Poszukaj na forum wątku o Bastrumie wołowej i wzorując się na nim próbuj coś wykombinować z udźca wołowego, zamiast przypraw tam opisanych skoncentruj się na gałce, jałowcu i cynamonie Ten konkretny smak będzie ciężko odtworzyć w naszych warunkach ale powinieneś się mocno zbliżyć tak jak w przypadku polędwicy a'la Parma Tutaj masz linkę do bastrumy:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/946-kaukaz-zlotowa-basturma-by-andy/ Edytowane 21 Maja 2015 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Maja 2015 W filmiku ponizej (niestety po niem.), zdradzono kilka tajemnic do wyrobu tego specjalu.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 21 Maja 2015 MIalam okazje ogladac wprogramie tv u nas jak robiona ta http://www.sbs.com.au/food/recipes/vince-chicco-merlos-bresaola Wszyscy w tym programie chwalili,oni maja farme gdzie goscie z calego kraju zjezdzaja. Jesli to pomoze to prosze. Jak jakies pytania do tego przepisu to przetlumacze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Maja 2015 Często robię breasolę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/?p=292562 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/?p=358553 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.