mucho Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Wlasnie wczoraj robiac krewetki na grila odrylam ze robie je z nastrzykiem Kupuje te wieksze krewetki ze skorupka i po rozmrozeniu pod skorupke wstrzykuje mieszanke roztopionego masla z rozgniecionym czosnkiem i odrobina soli i wstawiam do lodowki na godzinke Tak grilowane krewetki sa bardzo aromatyczne i nie sa suche Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Czytałem o tej metodzie, stosowanej nie tylko w przypadku krewetek.Jeśli możesz zrób jakąś fajna fotorelację i wklej jako nowy temat. Edytowane 16 Czerwca 2015 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-430629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Ale czym nastrzykujesz, bo rozgnieciony czosnek igłę zapcha? Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-430646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Moim skromnym zdaniem, czosnek tylko zabija smak krewetek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-430705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Moim skromnym zdaniem, czosnek tylko zabija smak krewetek. co innego jak poda się do gotowego dania masło czosnkowe.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-430708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Jumbo, masz rację, krewetka podobnie jak nasz rak, tylko gotowana w wodzie z solą. (w zasadzie tylko sparzona) Edytowane 16 Czerwca 2015 przez gontek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-430709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Sparzona a smażona to dwa różne smaki ... Parzone są super do różnego rodzaju tajskich zup najlepiej ostrych ...dobre są duszone w winie a smażone też mają swój klimat albo sote albo w tempurze Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-430710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Sparzona a smażona to dwa różne smaki ... Parzone są super do różnego rodzaju tajskich zup najlepiej ostrych ...dobre są duszone w winie a smażone też mają swój klimat albo sote albo w tempurze Prawdziwy smak krewetek poznałem, kupując je parzone, bezpośrednio z kutra, nie powiem, na ostro też są super. Jednak klasyka skandynawska, jak dla mnie jest na pierwszym mniejscu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-430711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucho Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Czytałem o tej metodzie, stosowanej nie tylko w przypadku krewetek.Jeśli możesz zrób jakąś fajna fotorelację i wklej jako nowy temat.Zrobie nastepnym razem. Nie pomyslalam o tym wczesniej. Ale czym nastrzykujesz, bo rozgnieciony czosnek igłę zapcha?Czosnek miele w starym mlynku do kawy i wychodzi taka papka ktora rozcienczam maslem topionym.Nastrzykuje wstyd sie przyznac szpryca do dekoracji ciast. Jedna koncowka jest taka cieniutka i pod skorupke wchodzi.Nie musze przebijac krewetki.Jestem poczatkujacy zadymiacz ale strzykawka z igla juz w drodze Jesli chodzi o smak trudno o tym dyskutowac.To tak jak mieso gotowane, pieczone czy wedzone. Kazde ma inny smak i raczej inne przeznaczenie.Ktore jest lepsze? Zalezy z czym podajesz i kiedy. Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-430833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucho Opublikowano 11 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 11 Października 2015 Nadrabiam zaleglosci oto zdjecia tych krewetek z nastrzykiemjuz z maselkiem w srodku Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-449400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 11 Października 2015 Mniam .... ja też chcę ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-449402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucho Opublikowano 11 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 11 Października 2015 No to startujemy ty robisz swoje smakolyki do ktorych juz dawno slinka mi cieknie a ja robie krewetki Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-449582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 11 Października 2015 A co z wnętrznościami..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-449588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 12 Października 2015 A co z wnętrznościami..?Cińczycy wcinają w całości, z pancerzykami, głową i wszystkim co w środku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-449618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) A co z wnętrznościami..? A szporty w pomidorach jadasz? też są z wnętrznościami Edytowane 12 Października 2015 przez tier Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11742-krewetki-z-nastrzykiem/#findComment-449628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.