Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Używajta se do woli :) W końcu po to jest. Odbiorę przy jakiejś nadarzającej się okazji. Lato idzie, jakieś wyjazdy czy inne sanatoria w planach więc może jakaś mała szybka spółdzielnia ... ?

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11751-witam-prosz%C4%99-o-podpowied%C5%BA/page/3/#findComment-431525
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

To że czasami wychodzi Tobie płaski wynika prawdopodobnie z jakości maki. Młoda maka ma tendencje do rozlewania się więc warto kupować starszą a nawet mieszać różne typy mąk. Otrzymamy lepszy gluten a przez to i bardziej wyrośnięte ciasto. Jeśli chodzi o parownie piekarnika. Ja używam blachy do ciasta. Wkładam na jakiś czas do piekarnika żeby ja nagrzać potem chleb a następnie wlewam zimną wodę. W zależności od tego jaki chleb chcesz otrzymać z bardziej miękka lub twardszą skórką tak długo musisz trzymać parę w środku. Może oderwałem się od wątku.... :-) Piekarnik jak piekarnik ma piec. Nie ma różnicy jaki. Najlepszy zwykły ze sklepu nie patrząc na markę. Chyba, że to ma słuzyć jako piekarnik turystyczny to już innasparwa.

Edytowane przez Majka29
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11751-witam-prosz%C4%99-o-podpowied%C5%BA/page/3/#findComment-431915
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.