tusiaczek Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Używajta se do woli W końcu po to jest. Odbiorę przy jakiejś nadarzającej się okazji. Lato idzie, jakieś wyjazdy czy inne sanatoria w planach więc może jakaś mała szybka spółdzielnia ... ? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11751-witam-prosz%C4%99-o-podpowied%C5%BA/page/3/#findComment-431525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka29 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 22 Czerwca 2015 (edytowane) To że czasami wychodzi Tobie płaski wynika prawdopodobnie z jakości maki. Młoda maka ma tendencje do rozlewania się więc warto kupować starszą a nawet mieszać różne typy mąk. Otrzymamy lepszy gluten a przez to i bardziej wyrośnięte ciasto. Jeśli chodzi o parownie piekarnika. Ja używam blachy do ciasta. Wkładam na jakiś czas do piekarnika żeby ja nagrzać potem chleb a następnie wlewam zimną wodę. W zależności od tego jaki chleb chcesz otrzymać z bardziej miękka lub twardszą skórką tak długo musisz trzymać parę w środku. Może oderwałem się od wątku.... :-) Piekarnik jak piekarnik ma piec. Nie ma różnicy jaki. Najlepszy zwykły ze sklepu nie patrząc na markę. Chyba, że to ma słuzyć jako piekarnik turystyczny to już innasparwa. Edytowane 22 Czerwca 2015 przez Majka29 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11751-witam-prosz%C4%99-o-podpowied%C5%BA/page/3/#findComment-431915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.