Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja robię Electro, robię zarówno w Szwecji jak i w Polsce, przecież wiesz o tym że domy mamy dwa, i w obydwu domach mieszkamy, i pędzamy część roku w Ciechocinku, a część roku w Lund w Szwecji. Wszystko zależy od zdrówka i pogody, oby jak najdłużej można było się takim życiem cieszyć :D:thumbsup:.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11812-lato-w-sloikui-inne-przetwory-electry/page/8/#findComment-796740
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Sverige ,wiem wiem ja jestem krotko bo jade glownie zeby rodzine odwiedzic i isc na groby. Rodziny toz coraz mniej na tym swieci , mlosze pokolenie przyjezdza do nas
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11812-lato-w-sloikui-inne-przetwory-electry/page/8/#findComment-796745
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście Electro, Ty masz zupełnie inną sytuację, a inaczej jest u mnie, i oby jak najdłużej można jeszcze było z błogiego życia emeryta korzystać :D.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11812-lato-w-sloikui-inne-przetwory-electry/page/8/#findComment-796750
Udostępnij na innych stronach

 

 

bo chyba woda lepsza
Z tego co słyszę to wszędzie za granicą  jest lepsza  , wprawdzie gdzie nie gdzie nadaje się do picia po przegotowaniu , a mimo to lepsza. Następnym razem zadzwoń do mnie to Ci przywiozę kilkadziesiąt litrów  dobrej wody do picia i do ogórków :D  :yes:  

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11812-lato-w-sloikui-inne-przetwory-electry/page/8/#findComment-796762
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...
W dniu 3.08.2019 o 18:58, Woytas napisał(a):

Z tym też jest trochę pracy, próbowałem. Chyba wolę drylowanie na świeżo. Ja zbieram dzikie lub zdziczałe mirabelki i rosną na "moim" miejscu trzy gatunki. Czerwona, żółta i taka czerwona z rumieńcem, ta jest troche większa od dwóch pierwszych i dość nieźle z nich pestka odchodzi. Jutro będę na rybkach i znów zbiorę, tym razem na kompot i do mrożenia. Ubóstwiam kompot z mirabelek, mogę pić codziennie. :D

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11812-lato-w-sloikui-inne-przetwory-electry/page/8/#findComment-856478
Udostępnij na innych stronach

Jestem na etapie przerabiania mirabelki i sliwek .

Odkrylam nowy patent na odpestkowanie ,w zasadzie to stary z przecieraniem ale szybciej sie przeciera i wiecej skorek przechodzi .

Uzywam do przecierania takiej tarki/sitka do robienia klusek  galuszek . Szybko i mniej odpadow 

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11812-lato-w-sloikui-inne-przetwory-electry/page/8/#findComment-856480
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.