sękacz Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Wczorajszy sękacz 3600g. Tutaj przekrój chyba na słoje jak w sklepowych sękaczach na tej maszynie nie uzyskam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-502851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Dziś od rana robiłem ciasto Czak czak ☺. Przysmak i tradycyjny produkt kuchni tatarskiej. Pracy dużo z kilograma mąki 5 jajek 200ml mleka 60g masła 100g cukru ugniatamy ciasto. Później wałkujemy na walce średnicy 0,5cm i kroimy ja robiłem kuleczki ale można i w walce.. Później smażymy na głębokim tłuszczu. Tu kóleczki już upieczone. . Następnie robimy karmel z miodu i cukru. Dodajemy do upieczonych kólek miód i rodzynki i orzechy i mieszamy dokładnie .Następnie wkładamy w rurkę lub inną formę wyłożoną torebka i do lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-502883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Sloje to mnie sie wydaje ze trzeba go brdziej zrumnienic skarmelizowac przed nalozeniem nastepnej warstwy i to wlasnie powinno spowodowac efekt jak na fotce. jak za szybko naklada sie warstwu to taki blady w srodku wyjdzie. No ale to tylko moje zdanie tak mnie sie wydaje moge sie mylic !!!!! Pozdrawiam Sylwester Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-503527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Sylwek masz rację tylko na tej mojej maszynie ciężko to osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-503557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Sekacz pierwsza liga! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-503570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) na tej mojej maszynie ciężko to osiągnąćMusisz albo wolniej kręcić albo podnieść temperaturę albo bardziej zbliżyć do źródła ciepła PSAlbo w ostateczności wspomóc się palnikiem gazowym - są takie ręczne na butle jednorazowe Edytowane 22 Czerwca 2016 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-503573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) PSAlbo w ostateczności wspomóc się palnikiem gazowym - są takie ręczne na butle jednorazowe Mam opalarkę, ale elektryczną nie zdała egzaminu bo mi płomień zdmuchuje i nie za bardzo chce kolorować. Trzeba było mi kupić właśnie taką gazową , ale damy radę :) Edytowane 22 Czerwca 2016 przez sękacz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-503576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Fajna zabawa, niepowtarzalna Najważniejsze to pochwycić i utrzymać siermiężny trop ludowości Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-503578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Dziś z okazji dnia ojca od syna dostałem oto taki fartuszek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-503848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Dziś z okazji dnia ojca od syna dostałem oto taki fartuszek Pięknie w nim wyglądasz a syn bardzo zmysłowy Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-503857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Tak dla rekreacji parę serkow z rana podwedze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Z 6 zostały tylko 2całe i połówka rozeszły się jak ciepłe bułeczki tzn serki ☺Tym razem z dziurkami temp swoje robi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Tutaj taka sobie wedlinke z szynkowaru sprawilismy drobiowa trochę mięsa z indyka w kawałkach i oto co powstało Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla100 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Brawo Sekacz Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Sylwek dzięki. Ciekaw jestem jak by ja po wyjęciu z szynkowaru wsadził w siatkę od wędlin i trochę podwedzil co by wyszło muszę kiedyś spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Warto spróbować! Ja podobnie robię z karkówka. Po parzeniu wedze i efekt jest warty zachodu. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Lepiej mięso uwędzić i dopiero przygotować do szynkowara. Proszę pamiętać, że mięso poddane obróbce cieplnej, gdzie doszło do całkowitego ścięcia białek, słabo przyjmuje dym, w przeciwieństwie do mięsa świeżego. Dlatego m.in. najpierw się je wędzi, a dopiero potem parzy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Maxell ale ja już kupuję mięso w kawałkach pokrojone to ciężko to wsadzić w siatkę chyba,że od żony podkolanówki gwiznę ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Po co w siatkę? Przecież Ty nie musisz wędzić do uzyskania super koloru i wyglądu. Wystarczy jak podwędzisz mięso rozłozone na metalowej kratce. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Sękaczowi, Chyba chodziło o to że już kupuje w kawałkach, takich kilku cm.. a nie całe elementy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Rozumiem. Dlatego podałem, że można podwędzić na gęstej kratce lub siatce (jak np śliwki). Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 27 Czerwca 2016 No rozumiem o co chodzi następna kiełbasę właśnie tak spróbuję zrobić. Spróbuję też ta już odparzona trochę do wędzarni wsadzić będzie na porównanie. Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) jak by ja po wyjęciu z szynkowaru wsadził w siatkę od wędlin i trochę podwedzil Mielonkę chcesz wędzić ? A nie prościej użyć soli wędzonkowej albo podwędzić na zimno kawałek indyka którego później dokroisz do "wypełniacza" ? PS Sorry nie zobaczyłem ze jest kolejna strona i odpowiedzi ... Edytowane 28 Czerwca 2016 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Wczorajsze popołudnie produkcyjnie aktywnie spędziłem. Najpierw sękacz kilka godz pracy później serki.. Noc zarwana, ale daję radę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 30 Czerwca 2016 z okazji dnia ojca od syna dostałem oto taki fartuszek fartuszek extraklasa - zapewne jaki fartuszek tak Ojciec Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11815-mini-produkcja-rczpaka/page/6/#findComment-504831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.