TOSHIBA Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja swoje słoikuje, za każdym razem robie trochę inaczej, z innymi dodatkami. Dlatego co niektóre mają po 6 miesięcy :grin: :grin: coś w rodzaju takiej piwniczki winiarskiej, to ja mam piwniczkę słoikową. W ten oto sposób mam różne pasztety i nie muszę jeść jednego smaku aż się nie skończy :grin: Podobnie z innymi wyrobami.Początki są trudne "zrobienia piwniczki", ale jak już jest zapasik, to już łatwiej się go powiększa Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 26 Listopada 2007 Trochę daleko ta Twoja piwniczka do odwiedzenia :grin: Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 26 Listopada 2007 Hmmm, daleko :question: :question: :question: :question: NIEEEEE :!: :!: :!: :!: :grin: Zapraszam Ale wracając do tematu, skora marchew zawiera 7 % cukrów, a dodatek marchewki do całoście wynosi mniej niż 0,1 %, a i tak do wielu produktów dodaje się odrobinę cukru dla podniesienia walorów smakowych, to ta marchewka nie zaszkodzi Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja postępuję podobnie jak Toshiba tylko z tą różnicą, że w mojej piwniczce są oprócz pasztetów różne mielonki. Ostatnio popełniłem nawet kotlety wzalewie, ale te ostatnie do szybkiego raczej spożycia. natomiast zjadłem w zeszłym tygodniu mielonkę łopatkową, którą zrobiłem z lutym br.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 26 Listopada 2007 Ja postępuję podobnie jak Toshiba tylko z tą różnicą, że w mojej piwniczce są oprócz pasztetów różne mielonki. Ostatnio popełniłem nawet kotlety wzalewie, ale te ostatnie do szybkiego raczej spożycia. natomiast zjadłem w zeszłym tygodniu mielonkę łopatkową, którą zrobiłem z lutym br. PZDR Ale ja pisalem że robie tak też z innymi produktami nie tylko z pasztetami. zapasztetował bym się na śmierć :grin: :grin: gdybym tylko je jadł :grin: Plusem takiej piwniczki jest to że zabiera się nóż ze sobą + jakieś szkło :grin: i praktycznie można z niej nie wychodzić, jeszcze internet muszę sobie tam podciągnąć. :grin: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 26 Listopada 2007 A ja pisałem, że robię różne mielonki i inne wyroby, a nie tylko pasztety. Widocznie nie zrozumieliśmy się. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 26 Listopada 2007 :grin: :grin: :grin: :grin: Spokożartowałem, byłem w piwnicce sprawdzić czy wszystko OK :wink: Jest OK Pozdrawiam Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 26 Listopada 2007 A ja właśnie wpycham w siebie kotleta w imbirowym sosie :grin: No może nie całkiem imbirowy raczej imbirowo pomidorowy. stał w słoiku 2 tygodnie. miałem na niego ochotę już kilka dni temu, ale dzisiaj padł :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 26 Listopada 2007 a u mnie padł 0,5 kg oscypek i coś do popicia, tez 0,5 :shock: Teraz jestem zadowolony :grin: :wink: Ale to łażenie w tą i z powrotem, jutro zakładam Internet w piwniczce, będę nadawał z podziemia. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 26 Listopada 2007 Dodatek warzyw do wielu potraw poprawia smak i aromat końcowego wyrobu. Jeżeli nie jest zbyt duży to nie wpływa na trwałość, a polepsza smak. Dlatego do produktów do szybkiego spożycia używam świeżych warzyw, natomiast do produktów, które mogą postać bardzo długo nie używam ich wcale. Były co prawda wyjątki i to kilkanaście. wstyd się przyznać. Musiałem zrobić pewne wyroby które z góry były skazane na zepsucie i musiałem ominąć tradycję i zastosować nowoczesne technologie, a co za tym idzie i benzoesan sodu i wit E i parę innych E-Uspokaja mnie tylko fakt, że robiłem to pod przymusem i z konieczności. No cóż czego się nie robi dla ......PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 27 Listopada 2007 jutro zakładam Internet w piwniczce, będę nadawał z podziemia. ..czyzby wędliniarstwo w BRD musiało być w "konspiracji"? :tongue: :wink: :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 28 Listopada 2007 Wędliniarstwo domowe w BRD nie jest zabronione, gorzej skołować świnkę, taka normalną nie pędzoną, to samo tyczy się mleka od krowy – nie wolno sprzedawać prywatnie i koniec.A w piwniczce nie tylko mam wedliny, ale tez swojego wyrobu. :grin: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 29 Listopada 2007 co do warzyw w wedlinach to powiem tyle ze lubilem za komunymortadele z jakas papryczka czy czyms zielonym w srodku,codo trwalosci to to nie mialo nic - produkt krotkotrwaly.slyszalem ze dodaja kapuste ale jakie to w smaku nie wiem.jak sie pojawi ta zdrowa kielbasa to sprobuje. pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 29 Listopada 2007 A w piwniczce nie tylko mam wedliny, ale tez swojego wyrobu. To podeślij jakąś fotkę na stronkę. :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1182-dodatek-warzyw-a-trwa%C5%82o%C5%9B%C4%87-wyrob%C3%B3w/page/2/#findComment-23699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.