kapiszon Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Września 2015 Witam Mam pytanie co tak naprawdę ma wpływ na zapach wędzonki?Jadłem ostatnio baleron u znajomego i był naprawdę smaczny kolor różowy poprostu rewelka do momentu gdy powąchałem kawałek tego mięsa i tu czar prysł, zapach był nieprzyjemny taki jak od świni Czy powodem tego może być zbyt krótkie peklowanie, albo zła receptura zalewy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Września 2015 Pachnie ''świnią''... bo to jest ze świni... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-447468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Września 2015 Albo, lub https://www.youtube.com/watch?v=0yhWGS0aj_s Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-447469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Września 2015 Pachnie ''świnią''... bo to jest ze świni... Albo, lub https://www.youtube.com/watch?v=0yhWGS0aj_s Wiem że adept ale aż tak z grubej rury odrazu :-) :-) ?? Chyba że nie zrozumiałem intencji :-) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-447477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Września 2015 Mięso mogło pochodzić ze starej maciory, albo wnętra lub knura. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-447479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 29 Września 2015 Mięso mogło pochodzić ze starej maciory, albo wnętra lub knura. Jak Ci się trafi takie mięsko to lipa straszna praktycznie nie ma sposobu coby się tego zapachu wyzbyć Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-447533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 29 Września 2015 Czy takie mieso przed jakakalwiek obrobka juz jakos nie pachnie odbiegajaco od tego jak powinno pachniec surowe mieso? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-447534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 29 Września 2015 Może, ale nie wszyscy wąchają mięso przed obróbką. Zapach taki uwydatnia się szczególnie po obróbce termicznej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-447535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 29 Września 2015 Ja kupilam kiedys karkowke i zapach byl jakis dziwny oddalam do sklepu spowrotem i jeszcze przepraszali nawet Maxell ja wszystko wacham zanim trafi do przerobu ,nie tylko mieso Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-447536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 29 Września 2015 Absolutnie nie posądzam Cię, że nie wąchasz. Napisałem, iż nie wszyscy to robią. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-447537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 29 Września 2015 Maxell ja nawet az za duzo wacham ,to jakies maniakalne jest , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-447539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 29 Września 2015 Ja także. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-447540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) ja wszystko wacham zanim trafi do przerobu ,nie tylko mieso Ja także. Edytowane 29 Września 2015 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-447542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Producent Wędzarni Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 knur miał jaja nie wyciete i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-561538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Chora swinka i antybiotyki. Podleczy na sprzedaż. Może być jeszcze efekt długiego mrożenia. Dodatkowo efekt złej paszy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12103-zapach-w%C4%99dzonki/#findComment-561548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.