sajmon55556 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Listopada 2015 https://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/e7618e61a343945755564aea706d3e2a.jpg Takie coś zrobiłem kilka sztuk mięcha wsadziłemhttps://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/1b6c2fb270b6067cce53a3e3dd6bf74e.jpg i takie cuda.wyjąłemhttps://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/652cf4b13f56c88e22f37f575b82252c.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/b02c267c5dbf59c9b7a997714aa8906b.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/2864876fa001acb56eb7875065aacafc.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/54ef1a7cd5a4a98be1f7167bb37395a2.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/94e67ccf00ac4d7cb0461770708c28a9.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/b76d92841fbb183a8c3526c6f5e76bc2.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/11/08/ff500f8db2bf5197a607a0ec44a98e87.jpg smakowało :-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Listopada 2015 Wygląda bardzo ladnie i smakowicie. Żadnym Ekspertem nie jestem ale dla mnie super, i kolorek i przekrój !!! Może bardziej doświadczeni się wypowiedzą !!! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-455189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Listopada 2015 A co tutaj się wypowiadać. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-455301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) https://images.tapatalk-cdn.com/15/11/09/530604b3683d5c997afce0ef45de6bc8.jpg Teraz na tapetę idzie boczek rolowany. Zapeklowany na sucho, w piątek parzenie i wędzenie. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Listopada 2015 przez sajmon55556 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-455310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Cieplych wedlin i kielbas nigdy nie przkrawam,dopiero jak ostygna .Dlaczego ?, to chyba jasne.Gesendet von meinem DARKNIGHT mit Tapatalk Edytowane 9 Listopada 2015 przez Olek.P Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-455312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Listopada 2015 Moich też bym nie kroił lecz moja rodzinka taka była rzadna nowych wrażeń smakowych ze tyle z moich ciepłych rarytasow zostało i foty strzeliłem ;-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-455315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Gesendet von meinem DARKNIGHT mit Tapatalk Edytowane 9 Listopada 2015 przez Olek.P Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-455335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Listopada 2015 Cieplych wedlin i kielbas nigdy nie przkrawam,dopiero jak ostygna . Dlaczego ?, to chyba jasne. Najlepsze co może być, to kiełbasa prosto z wędzarni, soczysta szyneczka czy ciepły boczek.Ale to moje zdanie .... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-455358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucho Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Listopada 2015 Cieplych wedlin i kielbas nigdy nie przkrawam,dopiero jak ostygna . Dlaczego ?, to chyba jasne.Najlepsze co może być, to kiełbasa prosto z wędzarni, soczysta szyneczka czy ciepły boczek.Ale to moje zdanie .... Tak popieram cie Miro i jeszcze bym dodala: zrobiona przez siebie Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-455449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Listopada 2015 Cieplych wedlin i kielbas nigdy nie przkrawam,dopiero jak ostygna . Dlaczego ?, to chyba jasne.Najlepsze co może być, to kiełbasa prosto z wędzarni, soczysta szyneczka czy ciepły boczek.Ale to moje zdanie .... Tak popieram cie Miro i jeszcze bym dodala: zrobiona przez siebie Od siebie dodałbym jeszcze do tego odpowiednie szkło i jestem w siódmym niebie Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-455474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Listopada 2015 https://images.tapatalk-cdn.com/15/11/12/1794908bc1dfb05208c550040c406a7f.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/11/12/ea2fe8f6facdbb59c1f6e2d93e42419d.jpg Teraz sobie wisza i jutro dostaną swoją porcję dymu Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-456071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) 2 boczki natarte czosnkiem pieprzem jeden kminek i czosnekhttps://images.tapatalk-cdn.com/15/11/14/08398ded6990db2a6bd45d7a4932c12c.jpg 4 godziny wedzenia w 60 stopniach wcześniej godzinka osuszania. Boczki wczesniej parzone i udka do 68 stopni. Szyneczki sparzone po wędzeniu.https://images.tapatalk-cdn.com/15/11/14/ca265ec42de4a7f324250b794f404698.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/11/14/4f70732e55c70bcc1574aeacb4b90875.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/11/14/0fab1da0452c5a2a1c4614f4c5fb1e55.jpg Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Listopada 2015 przez sajmon55556 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-456443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Listopada 2015 https://images.tapatalk-cdn.com/15/11/29/e2732787e9621dfd6e989f78cd1a78cf.jpgNa tapetę poszła łopatka wp z szynkowara. Mięso odzielone od blon itd. Mięcho pokrojone w kostkę reszta przez maszynkę troszkę papryki soli peklujacej żelatyny i wyszło takie coś ;-)https://images.tapatalk-cdn.com/15/11/29/e4d53fb1b33923e59a0a61051692b3d8.jpg Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-459283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 29 Listopada 2015 No ładnie lecisz z barem kolego. Pozdrawiam. Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-459284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 3 Grudnia 2015 https://images.tapatalk-cdn.com/15/12/03/b405ff03d7d32b0267710b64d051603d.jpg tym razem na tapetę poszła ala krakowska parzona. Troszkę przesadzilem z kminkiem ale tak jest pyszna Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-460182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 3 Grudnia 2015 No to masz kminkową, Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-460249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) No to masz kminkową, GrzegorzMam i się nią.zajadam :-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalkahttps://images.tapatalk-cdn.com/15/12/03/a45fb4e0c48fba3c9308292f39130a2c.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/12/03/55f3fb8daf3d19561faae2935252c965.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/12/03/d0b95e2a3539289ac03f1902a7945bf7.jpg Karczek Polędwica Szynki obciekają , od rana będzie wędzenie . Nawet pierwsza w życiu kiełbasa uśmiecha się już we flaku do mnie.https://images.tapatalk-cdn.com/15/12/03/be9ada58db83cdc9320c87d05bff117b.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/12/03/86fa0898d9971a4ed8e152c24e57832f.jpg A to sem Ja i mój.wierny pomagier ;-)Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Grudnia 2015 przez sajmon55556 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-460376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Sajmon... widać świąteczne przygotowania w toku!! A nie chciałeś polędwicy powiesić jedynie na sznurku.... moim zdaniem wtedy o wiele ładniej wygląda po wędzeniu a bez problemu wystarczy sam sznurek!I szyneczki również polecał bym spróbować obwiązać.... jest z tym trochę zabawy... ale jaki efekt! Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-460383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Sajmon... widać świąteczne przygotowania w toku!! A nie chciałeś polędwicy powiesić jedynie na sznurku.... moim zdaniem wtedy o wiele ładniej wygląda po wędzeniu a bez problemu wystarczy sam sznurek!I szyneczki również polecał bym spróbować obwiązać.... jest z tym trochę zabawy... ale jaki efekt! DSC_0081.JPG Z Dymnym pozdrowieniem....Arko tak robiłem ostatnio ale mnie wczoraj gonił czas i byłem zmuszony do takiego zbeszczeszczenia ;-). To jeszcze nie na święta moja mamuśka ma imieniny Barbary i urodziny, duża rodzina i dużo znajomych ,A to mój prezent dla niej. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-460403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 4 Grudnia 2015 https://images.tapatalk-cdn.com/15/12/04/e79f3a73d116f0badaca7e39003c6ccb.jpg osuszanie i trzeba dać dymem po oczach ;-) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-460449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Takie coś zrobiłem kilka sztuk mięcha wsadziłem Szymon... wędzonki ładne , ale sznurowanie.... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-460499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Takie coś zrobiłem kilka sztuk mięcha wsadziłemSzymon... wędzonki ładne , ale sznurowanie.... Wiem i biję się w piesi. Ale niestety czas i to że musiałem jechać do pracy zmusiło mnie do tego.... Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-460501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 4 Grudnia 2015 I takiej był tej imprezy finał :-) https://images.tapatalk-cdn.com/15/12/04/551f1111afc21dbfba9bdebe5974f4ac.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/12/04/86c57a1fd1c0056f6a1ef5a5cf802f5f.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/12/04/ab58c57aa98a19ea8123ec6db5aa092a.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/12/04/663d614faa5cf70c4a1cb57bf7f55abe.jpg Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-460546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Jak wkładasz szynki do siatki, to z obu stron zawiąż tak, jakbyś wiązał grube kiełbasy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-460547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon55556 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Jak wkładasz szynki do siatki, to z obu stron zawiąż tak, jakbyś wiązał grube kiełbasy. Są wiązane z obydwu stron Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12262-wypociny-sajmona/#findComment-460548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.